ROPSKAUPPA.FI                              
Otteluraportti: FC Haka - RoPS | Kierros 6 | Veikkausliiga 2009

FC Haka vs RoPS
3 1

Tiedot

Ottelupäivä: 17.05.2009
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Tero Nieminen
 
Yleisöä : 2.326

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Maalit Min. 13 ::<br /> Maalit Min. 18 ::<br /> Maalit Min. 63 ::<br />
Vaihto ajassa 45 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Mika-Matti Maisonvaara <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Zeddy Saileti Vaihto ajassa 45 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Jeferson Pires <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Echiabhi Okodugha Vaihto ajassa 82 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Godfrey Chibanga <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />White Simwanza Maalit Min. 57 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/11.jpg' /><br />Chileshe Chibwe Syötöt Min. 57 ::<br />Christopher Musonda Varoitukset Min. 65 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/10.jpg' /><br />Chanda Mwaba Varoitukset Min. 78 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/5.jpg' /><br />White Simwanza

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
13Maalit FC Haka (Sebastian Strandvall 1 - 0)
18Maalit FC Haka (Pietari Holopainen 2 - 0)
45Kentälle Zeddy Saileti (Keskikenttä)
 Vaihtoon Mika-Matti Maisonvaara (Keskikenttä)
45Kentälle Echiabhi Okodugha (Keskikenttä)
 Vaihtoon Jeferson Pires (Hyökkääjä)
57MaalitChileshe Chibwe (2 - 1)
57SyötötChristopher Musonda (2 - 1)
63Maalit FC Haka (Pietari Holopainen 3 - 1)
65VaroituksetChanda Mwaba
78VaroituksetWhite Simwanza
82Kentälle White Simwanza (Keskikenttä)
 Vaihtoon Godfrey Chibanga (Keskikenttä)

 Kooste

Haka löi tehottoman RoPSin

RoPSin Valkeakosken kirous ei helpottanut sunnuntain liigakamppailussa Tehtaan kentällä. RoPS on viimeksi vienyt pisteet Hakan kotikentällä vuonna 1996, eikä pisteitä irronnut nytkään. RoPSin vahvasta alusta huolimatta isännät veivät pelin nimiinsä lukemin 3 – 1. RoPSin ainokaisen teki Chileshe Chibwe ja Hakan maaleista vastaisivat Sebastian Strandfvall ja Pietari Holopainen kahteen otteeseen. Ottelu oli numeroitaan tasaisempi, mutta RoPS kärsi edelleen tehottomuudesta. Palloa pyöriteltiin ajoittain hienosti, mutta hyvistäkään paikoista palloa ei saatu kertaa useammin maaliin. Haka vastaavasti oli erikoistilanteissaan tehokas.

RoPSin Ville Syväjärvi sairastui kuumeeseen ennen ottelua, ja hänet korvasi kentällä Marko Koivuranta. Flunssa-aalto yrittää saada otettaan joukkueesta, sillä hyvin pelannut Echiabhi Okodugha joutui tulemaan puoliajalla pois kentältä kurkkukivun takia.

Ottelun alussa kotijoukkue oli hermostunut, ja RoPS sai otteen pelistä. Vaikka pallonhallinta oli vierailla, ei todellisiin maalipaikkoihin päästy. Haka iski jo 9 minuutin kohdalla vastahyökkäyksellä, mutta Kwon torjui Mikko Innasen lähentelyn.

Haka pääsi pian peliin mukaan, ja Jan Mattilaa rikottiin aivan rangaistusalueen rajalla, kun ottelua oli pelattu 11 minuuttia. Sebastian Strandvallin vapaapotku muutti suuntaa RoPSin muurista ja pallo kimposi verkon perukoille, 1 – 0. Vain 7 minuuttia myöhemmin Haka sai taas vapaapotkun, nyt 25 metrin päästä maalista. Strandvall tavoitti keskityksellään Pietari Holopaisen, joka puski komeasti kauden neljännen maalinsa, ja kotijoukkue johti jo 2 – 0.

Vieraiden paras paikka tuli Chanda Mwaballe, joka kuitenkin ampui 16-rajalta niukasti ohi. RoPS-kärki Christopher Musonda ja Holopainen kolhivat toisiaan, ja miehiä jouduttiin paikkailemaan pukukopissa, mutta onneksi molemmat pääsivät takaisin peliin.

RoPS pääsi muutaman kerran hyvin hyökkäyksiin laitojen kautta. Hyvätkin keskitykset Hakan puolustus kuitenkin hoiteli hyvin Diego Corbachen johdolla. Ensimmäisen puoliajan kulmapotkut menivät RoPSille puhtaasti 0 – 5 ja laukaukset Hakalle 4 – 3. Eli RoPS oli pelissä mukana, mutta Haka hyödynsi paikkansa huomattavasti vieraitaan paremmin.

Tehottomuus vaivaa

Toisen puoliajan alussa RoPS piti palloa, mutta hyökkäyspeli oli tehotonta. Kaivatun kavennuksen iski viimein ottelun 57. minuutilla Chileshe Chibwe. Hyökkäys oli komea. Musonda pudotti rinnallaan Janne Turpeenniemen syötön Chibwelle, joka jysäytti kunnon pommin 25 metristä maaliin. Viime kauden maalipyssy avasi maalitilin kauden viidennessä ottelussa. RoPSin takaa-ajo jäi kuitenkin lyhyeksi, kun Holopainen teki illan toisen maalinsa jälleen Strandvallin tarjoilusta. Nytkin laukaus kimposi maaliin RoPS-puolustajan selästä. Vaihdosta kentälle tullut Jeferson Pires toi hetkeksi piristystä RoPSin peliin, mutta pian brassi vaipui näkymättömiin. White Simwanza otti varoituksen, ja kauden neljäs kortti tietää tärkeälle keskikenttämiehelle huilia VPS-otteluun.

Ottelun viime hetkillä RoPS sai paineen päälle. Godfrey Chibangan kaukolaukauksen Haka-vahti Janne Korhonen torjui. Pian Pires karkasi läpi ja laukoi kohti alanurkkaa. Veto jysähti tolppaan ja kentälle kimmonneeseen palloon ehti ensimmäisenä Musonda, mutta Korhonen venytti hyvän torjunnan.

Viiden ottelun jälkeen RoPSin voittotili on yhä avaamatta.

RoPS tuskailee maalinteon kanssa

Iloisia ilmeitä oli vaikea löytää RoPSin joukkueesta tappion jälkeen.
- Hallitsemme otteluja tehottomasti, ja vastustaja rokottaa meitä vastaan todella hyvällä prosentilla. Saamme tehdä valtavan määrän töitä maalin eteen, ja meille tehdyt maalit menevät sisään luvattoman helposti, joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi manaili.
Turpeenniemen mukaan erityisesti erikoistilanteet ovat joukkueelle ongelma.
- Meille on tehty paljon maaleja erikoistilanteista tai niiden jälkitilanteista. Aggressiivisuus ja organisoituminen ovat puutteellista ja vastustajia jää vapaaksi. Vastaavasti me saamme paljon erikoistilanteita mutta emme pysty niissä edes uhkaamaan vastustajan maalia, Turpeenniemi jatkoi.

Turpeenniemi summasi kokonaisuuden:
- Pelillisesti hyvä, mutta täysin tehoton esitys.
RoPS menetti seuraavasta VPS-ottelusta Simwanzan korttitilin täyttymisen takia.
- Siinä onkin miettimistä, miten Whiten jättämä aukko paikataan.

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309