ROPSKAUPPA.FI                              
Otteluraportti: TPS - RoPS | Kierros 11 | Veikkausliiga 2009

TPS vs RoPS
3 2

Tiedot

Ottelupäivä: 24.06.2009
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Vesa Pohjonen
 
Yleisöä : 3.412

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Maalit Min. 13 ::<br /> Maalit Min. 45 ::<br /> Maalit Min. 47 ::<br />
Vaihto ajassa 78 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Jeferson Pires <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Marko Koivuranta Vaihto ajassa 82 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Nchimunya Mweetwa <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Zeddy Saileti Vaihto ajassa 88 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Juha-Pekka Inkeröinen <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Mika-Matti Maisonvaara Maalit Min. 6 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/6.jpg' /><br />Joonas Ikäläinen Maalit Min. 40 ::<br />Christopher Musonda Syötöt Min. 6 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/11.jpg' /><br />Chileshe Chibwe Syötöt Min. 40 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/10.jpg' /><br />Chanda Mwaba Varoitukset Min. 86 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/30.jpg' /><br />Echiabhi Okodugha

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
06MaalitJoonas Ikäläinen (0 - 1)
06SyötötChileshe Chibwe (0 - 1)
13Maalit TPS (Mikko Paatelainen 1 - 1)
40MaalitChristopher Musonda (1 - 2)
40SyötötChanda Mwaba (1 - 2)
45Maalit TPS (Riku Riski 2 - 2)
47Maalit TPS (Christian Andreasen 3 - 2)
78Kentälle Marko Koivuranta (Puolustaja)
 Vaihtoon Jeferson Pires (Hyökkääjä)
82Kentälle Zeddy Saileti (Keskikenttä)
 Vaihtoon Nchimunya Mweetwa (Hyökkääjä)
86VaroituksetEchiabhi Okodugha
88Kentälle Mika-Matti Maisonvaara (Puolustaja)
 Vaihtoon Juha-Pekka Inkeröinen (Keskikenttä)

 Kooste

Vahvasti pelannut RoPS jäi ilman pisteitä Turussa

RoPS pelasi kolmannen peräkkäisen vierasottelunsa Turussa TPS:an vieraana. Tapahtumarikas ottelu päättyi kotijoukkueen 3 – 2 voittoon. TPS:n maaleista vastasivat Mikko Paatelainen, Riku Riski ja Christian Andreasen. RoPSin maalit tekivät Joonas Ikäläinen ja Christopher Musonda. RoPS teki ensimmäistä kertaa tällä kaudella enemmän kuin yhden maalin ottelussa.

Varamiehisenä otteluun lähtenyt RoPS yllätti pirteällä pelillään. Joukkueen parhaimmistoa olivat laidallaan pitelemättömästi kirmannut Musonda, keskialuetta hallinneet Chanda Mwaba, Zeddy Saileti ja Godfrey Chibanga, sekä Echiabhi Okodugha.

- Tietenkään hyvä peli ei paljon lämmitä, kun pisteitä ei saatu matkaan. Kuitenkin positiivista on se, että taisimme viimeinkin pakkoraossa löytää toimivan kenttäryhmityksen. Esimerkiksi Chibanga oli nyt ensimmäisen kerran avauksessa pakkoraossa ja näytti kyllä kuuluvansa myös kentälle, RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi sanaili.
- Lisäksi Mika-Matti Maisonvaara pelasi erinomaisen pelin laitapuolustajana.

RoPS pelasi 4-2-3-1 ryhmityksellä, jossa keskikentän pohjalla pelasivat Saileti ja Chibanga, laidoilla Okodugha ja Musonda, hyökkäävänä keskikenttämiehenä Mwaba ja kärjessä Chibwe. Vaihtojen jälkeen kärjessä pelasi Nchimunya Mweetwa.

Ottelu alkoi räväkästi. Jo ottelun kuudennella minuutilla Zeddy Sailetin antaman kulmapotkun jälkitilanteesta Joonas Ikäläinen tälläsi pallon takanurkkaan. TPS:n kuittaus tuli nopeasti, kun Iiro Aalto pääsi keskittämään, ja Mikko Paatelainen puski pallon maaliin. Ottelu jatkui tilanteiden aaltoillessa päästä päähän. RoPS siirtyi johtoon 40 minuutin kohdalla komean hyökkäyksen päätteeksi. Mwaba harhautti Chris Cleaverin täysin ”kahville” ja vapautti Musondan tekopaikkaan. Komea laukaus painui vastustamattomasti maaliin. TPS tuli vielä tasoihin ennen puoliajan loppua. RoPSilla oli tilanteessa epäonneakin, sillä Riku Riskin laukaus muutti suuntaa Ikäläisen reidestä ja kimposi ylänurkkaan ohi voimattoman Kwonin.

Heti toisen puoliajan alussa RoPSin virhe kostautui. Stephen Kundalla olisi ollut mahdollisuus purkaa pallo pois omalta alueelta, mutta rauhallinen toppari pelasi pallon Sailetille, joka joutui vastaanottamaan palloa huonossa tasapainossa. Tanskalainen Andreasen haistoi tilanteen, ja pääsi laukomaan pallon verkkoon. Ottelun lopussa RoPS sai hyvän paineen TPS maalille. Chileshe Chibwen vapaapotku meni vain hieman ohi, ja kertaalleen pallo saatiin turkulaismaalin tolppaan. TPS puolustus siivosi pallon vielä maaliviivaltakin selvemmille vesille. Pillin soidessa TPS juhli voittoa, ja hyvin pelanneelle ja taistelleelle rovaniemeläisryhmälle jäi luu käteen.

RoPSin vahva esitys yllätti TPS:n. Etenkin Musonda oli TPS-puolustukselle vaikea pideltävä, eikä Cleaver saanut miestä aisoihin. Keskikenttä toimi paremmin kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Nyt Mwaba pelasi palloa laitoihin ja keskityksistä maalille saatiin vaarallisia tilanteita.
- Sanoin pojille ennen peliä, että liigassa ei ole niin huonoa joukkuetta, että keskeltä puskemalla saadaan maalitilanteita aikaan. Pelin levittäminen laidoille avasi maalipaikkoja, joita meillä oli tänään enemmän kuin aiemmissa peleissä yhteensä, Lumijärvi kertoi.

Lumijärvi tiesi kuitenkin realiteetit.
- Pisteitä ei tullut, ja niitä on otettava seuraavassa ottelussa Hongalta. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että maalipaikkoja saatiin luotua. Mielestäni pelasimme paremmin kuin HJK-voitossa, mutta työvoittoa ei nyt annettu.

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309