ROPSKAUPPA.FI                              
Otteluraportti: RoPS - MYPA | Kierros 23 | Veikkausliiga 2009

RoPS vs MYPA
1 1

Tiedot

Ottelupäivä: 23.09.2009
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Jouni Hyytiä
 
Yleisöä : 1.320

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Vaihto ajassa 53 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Chileshe Chibwe <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Jarno Tenkula Vaihto ajassa 74 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />White Simwanza <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Nchimunya Mweetwa Maalit Min. 37 ::<br />Christopher Musonda Syötöt Min. 37 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/7.jpg' /><br />Jarno Tenkula Varoitukset Min. 32 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/2.jpg' /><br />Godfrey Chibanga Pelikiellot Min.  ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/1.jpg' /><br />Jung-Hyuk Kwon
Maalit Min. 75 ::<br />

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
PelikiellotJung-Hyuk Kwon
32VaroituksetGodfrey Chibanga
37MaalitChristopher Musonda (1 - 0)
37SyötötJarno Tenkula (1 - 0)
53Kentälle Jarno Tenkula (Keskikenttä)
 Vaihtoon Chileshe Chibwe (Hyökkääjä)
74Kentälle Nchimunya Mweetwa (Hyökkääjä)
 Vaihtoon White Simwanza (Keskikenttä)
75Maalit MYPA (Maxim Votinov 1 - 1)

 Kooste

Lumijärvi: Hyvä peli, mutta piste tuntuu tappiolta

RoPS katkaisi tappioputkensa 1-1 tasapelillä MYPAa vastaan. RoPS pelasi tasapainoisen ottelun ja oli pitkään kiinni voitossa Christopher Musondan maalilla. MYPAn tasoitus tuli hieman helposti, kun maalivahti Kari-Pekka Syväjärvi ryntäsi palloon, johon olivat jo omat topparit menossa, ja Maxim Votinov pääsi nikkaamaan pallon kaukaa tyhjään maaliin. RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi oli tyytyväinen tappioputken katkeamiseen, mutta helppo maali harmitti.

- Kolme pistettä oli lähellä. Maali meni kokemattoman maalivahdin piikkiin. Piste tuntuu tappiolta. Muuten olen tyytyväinen joukkueen esitykseen. Koko joukkueen puolustus toimi, eikä MYPA päässyt pahoihin vastaiskuihin. Chanda Mwaban paluu kentälle rytmitti hyökkäystämme aivan eri tavalla kuin aiemmissa peleissä. Stephen Kunda toi taas varmuutta puolustukseen. Pistekin oli RoPSille tärkeä, sillä se nousi karsijan paikalle, jättäen JJK:n jumboksi.

MYPA-leiri tyytymätön

- Tämä oli meiltä surkea jalkapallo-ottelu. Olimme onnekkaita saadessamme pisteen mukaamme, ja se ei ole meidän, vaan RoPSin surkean viimeistelyn ansiota, MYPAN keskikentällä uurastanut Tuomo Könönen tuhahti.

MYPA teki paljon virheitä ja tuntui siltä kuin keskittyminen peliin olisi ollut heikkoa. Kouvolalaisilla ei ollut ottelussa isommin panosta, mutta sen piikkiin Janne Lindberg ei esitystä laittanut.
- Nämä jätkät ovat ammattilaisia. Joka pelissä pitää olla panosta, eihän kukaan voi tehdä työtänsä tahallaan huonosti, Lindberg puuskahti.
Meidän piti pelata vastahyökkäyspeliä, mutta sitä pelasi RoPS, Lindberg manaili. Lindberg myönsi tasapelipisteessä olleen mukana tuuria.
- Olihan se osuma onnekas, Lindberg myönsi.
Hän vaati pelaajiltaan asennetta loppukauden peleihin.
-Ei tämä voi mennä näin, että penkiltä pitää koko ajan neuvoa. Kyllä joka miehen pitää antaa näyttöjä myös ensi kaudeksi.
Tuomo Könönen pelasi RoPSissa viimeksi kaudella 2001.
- Aina on hieno tulla kotinurkille pelaamaan, kemiläinen kertoi.
- Tykkäsin Keskuskentän uudesta tekonurmesta, sillä norjassa pelasimme juuri samanlaisella.

RoPSin vaihdot puhuttivat

RoPS vaihtoi hyvin pelanneen Jarno Tenkulan Chileshe Chibween ja Nchimunya Mweetwan White Simwanzaan. Vaihdot ihmetyttivät, mutta valmentaja Lumijärvellä oli niille hyvä selitys.
- Tenkula oli aivan lopussa. Hän sanoi puoliajalla, että jalat kestää korkeintaan viisi minuuttia. Hän ei ole montaa peliä pelannut koko kaudella, joten tämä on aivan ymmärrettävää. Ei siellä ketään voi väkisin pitää.

Myös Mweetwa piti ottaa vaihtoon.
- Hänkin on pelannut vähän ja tekonurmella kaksi peliä muutaman päivän sisällä ovat kipeyttäneet hänen nivusensa. Tämäkin vaihto oli pakko tehdä, Lumijärvi perusteli.

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309