ROPSKAUPPA.FI                              
Otteluraportti: RoPS - TPS | Kierros 24 | Veikkausliiga 2009

RoPS vs TPS
0 4

Tiedot

Ottelupäivä: 27.09.2009
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Ville Järvenpää
 
Yleisöä : 1.485

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Vaihto ajassa 64 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Chileshe Chibwe <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Jarno Tenkula Vaihto ajassa 64 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />White Simwanza <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Chanda Mwaba Vaihto ajassa 83 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Jukka Yrjänheikki <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Mika-Matti Maisonvaara Varoitukset Min. 59 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/15.jpg' /><br />Mika-Matti Maisonvaara Pelikiellot Min.  ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/1.jpg' /><br />Jung-Hyuk Kwon
Maalit Min. 46 ::<br /> Maalit Min. 51 ::<br /> Maalit Min. 54 ::<br /> Maalit Min. 67 ::<br />

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
PelikiellotJung-Hyuk Kwon
46Maalit TPS (Wayne Brown 0 - 1)
51Maalit TPS (Babatunde Wusu 0 - 2)
54Maalit TPS (Mikko Paatelainen 0 - 3)
59VaroituksetMika-Matti Maisonvaara
64Kentälle Jarno Tenkula (Keskikenttä)
 Vaihtoon Chileshe Chibwe (Hyökkääjä)
64Kentälle Chanda Mwaba (Keskikenttä)
 Vaihtoon White Simwanza (Keskikenttä)
67Maalit TPS (Riku Riski 0 - 4)
83Kentälle Mika-Matti Maisonvaara (Puolustaja)
 Vaihtoon Jukka Yrjänheikki (Puolustaja)

 Kooste

TPS kylvetti RoPSia

RoPS jatkaa liigassa karsijan paikalla yhden pisteen JJK:ia edellä, kun taas Turun Palloseura jatkaa HJK:n takaa-ajoa ja mestaruusjahtia. Maalittoman avauspuoliajan jälkeen TPS suorastaan murskasi isäntäjoukkue RoPSin numeroin 0-4. Turkulaisten maalit iskivät Wayne Brown, Babatunde Wusu, Mikko Paatelainen ja Riku Riski.
- Olin vasta tulossa puoliajan vessareissulta, kun ottelu ratkesi, TPS-luotsi Pasi Rautiainen naurahti helpottuneena.
Ottelun paras pelaaja Brown iski maalinsa, kun toista jaksoa oli pelattu vasta parikymmentä sekuntia. TPS sai pallon RoPS-puolustuksen harhasyötön jälkeen, Brown eteni pariinkymmeneen metriin ja ampui pallon voimalla maalin ylänurkkaan.

TPS tuli otteluun vahvalla prässillä. Erittäin liikkuva joukkue esitti selkeästi parasta peliä, mitä napapiirillä on tällä kaudella nähty. TPS:n paine oli kova, mutta Brownin ylärimalaukausta lähemmäs maalia vierasjoukkue ei päässyt.

Ensimmäisen puoliajan RoPS jaksoi puolustaa kurinalaisesti. TPS:n keskikenttä Brown-Kasper Hämäläinen-Jussi Kujala oli vahva, ja tukki RoPSin pelinrakentelun. RoPSin hyökkäyspelin sielu Chanda Mwaba oli tiukoissa pihdeissä, eikä saanut paria avaussyöttöä lukuun ottamatta mitään aikaan. Toki RoPSin paras maalintekopaikka käynnistyi Mwaban syötöstä. Mwaba otettiinkin vaihtoon.
- Chandan polvi on kipeä, ja hänen pelaamisensa oli epävarmaa. Oli parempi ottaa hänet pois, kun peli oli jo ratkennut, valmentaja Mika Lumijärvi kertoi.
Pirteästi esiintynyt Jarno Tenkula ei edelleenkään jaksa täysiä minuutteja ja jouduttiin siksi ottamaan vaihtoon.

Toisen puoliajan alussa ratkaisu

Toisen puoliajan alussa sitten tapahtui paljon ja nopeasti. TPS teki kahdeksassa minuutissa kolme maalia. Brownin maali syntyi jo avausminuutilla. Neljä minuuttia myöhemmin Mwaba ja Jarno Tenkula järjestivät Nchimunya Mweetwan avopaikkaan, mutta hän tälläsi ohi. Seuranneesta vastahyökkäyksestä Mikko Manninen karkasi läpi, RoPS-vahti Kari-Pekka Syväjärvi epäröi vastaantulossaan, ja Manninen siirsi pallon Wusulle, joka viimeisteli tyhjään maaliin. Vain hetkeä myöhemmin Chris Cleaver vapautti Paatelaisen maalintekoon. RoPS yritti vielä viritellä takaa-ajoa, mutta viimeistään Riskin osuma hautasi rovaniemeläistoiveet. TPS:n varmistellessa RoPS sai muutaman paikan, mutta ottelu oli jo ratkennut.

TPS:n esitys oli vahva, eikä joukkueessa ollut heikkoa lenkkiä. RoPSin riveistä erottuivat, etenkin avausjaksolla vahvasti keskikentän pohjalla pelannut Godfrey Chibanga. Echiabhi Okodugha oli myös pirteä, mutta ryntäili muutaman kerran ulos tilanteista. Ottelun lopulla hän haki vielä aktiivisesti maalia. Stephen Kunda pelaa polvi erittäin kipeänä, mutta johtaa puolustusta eleettömästi. Myös Joonas Ikäläinen pelasi mukiinmenevästi, kuten Janne Turpeenniemikin, vaikkei neljä päästettyä maalia tietenkään puolustuslinjaa mairittele. Mika-Matti Maisonvaara oli jälleen hirvittävässä helteessä. Ilmeisesti vasemmaksi laitapakiksi ei ole olemassa muuta vaihtoehtoa, koska pelistä toiseen Maisonvaara on niin pahasti vietävissä, että nuorukaisen itseluottamus alkaa olla koetuksella.

TPS taistelee mestaruudesta

TPS:n Kasper Hämäläinen oli tyytyväinen peliin.
- Lähdimme hakemaan aggressiivisella pelillä voittoa. Dominoimme kenttätapahtumia alusta asti, vaikka maalinteko onnistui vasta toisella jaksolla. Taistelemme loppuun asti mestaruudesta.
Pasi Rautiainen lateli värikkäitä kommentteja tavoilleen uskollisena.
- Valmistauduimme peliin huolella. Mielessä oli hyvin RoPSin vierailu Turussa, jolloin voitimme todella niukasti. Silloin emme saaneet RoPSin nopeita laitureita kiinni, mutta nyt olimme opiskeleet heidän pelinsä tarkemmin. Tiesimme myös tarkkaan RoPSin vaarallisuuden. Olen itse ollut mukana putoamiskamppailuissa, niissä joukkue voi usein venyä yli omien rajojensa, Rautiainen viittasi RoPSin tukalaan asemaan sarjassa.
Rautiainen vannoi, ettei hän ole missään vaiheessa menettänyt uskoansa mestaruuteen.
- Se, että olisin luovuttanut on paskapuhetta. Sanomisiani on tulkittu väärin. Harmittelin Jaro-tappion jälkeen HJK:n samaan aikaan ottamaa voittoa, mutta jokaisen pitäisi tietää, että minä taistelen aina kalkkiviivoille asti!
Rautiainen maalaili värikkääseen tyyliin myös RoPSin tilanteesta.
- Putoamiskamppailut ovat raastavia. Olen itse kokenut niitä moneen otteeseen. Täällä Rovaniemellä on pelissä seuran liigapaikka ja samalla monen pelaajan ja pelaajien perheiden tulevaisuus. Se lisää väistämättä paineita. On hirveän helppoa pelata ja valmentaa myötätuulessa. Silloin selkään taputtelijoita riittää, mutta kun taistelet elämästä ja kuolemasta on homma aika paljon kovempaa. Silloin ei tahdo tukijoita löytyä, Rautiainen kertoi liki liikuttuneena.

RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi ei selitellytkään tappiota.
- TPS oli kovin joukkue, jonka olemme kohdanneet. Hävisimme selvästi paremmillemme. Jätkät kentällä tekivät kaikkensa, mutta nyt on aivan turha selitellä. TPS oli niin paljon parempi. Ensimmäinen puoliaika oli tiukkaa puolustamista, mutta jossain vaiheessa parempi joukkue kääntää pelin itselleen.
Lumijärvi pystyi jossittelemaan yhtä tilannetta.
- Pelin ollessa vielä 0-1, pelasivat Mwaba ja Tenkula Mweetwalle avopaikan, ohi meni ja seuraavasta hyökkäyksestä sitten 0-2. Näitä meille on sattunut.

Lumijärven mukaan taistelu sarjapaikasta jatkuu.
- Meillä on kaksi peliä jäljellä. Niissä meidän kohtalomme ratkeaa.

Kapteeni Joonas Ikäläinen oli jo totutun tuskainen.
- Ensimmäinen jakso oli hyvää taistelua. Vaikka olimme paineessa, nautin pelaamisesta, koska kaikilla oli sydän mukana ja teimme sovittuja asioita. Sitten se sydän jäi pukukoppiin, Ikäläinen puuskahti.

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309