Otteluraportti: FC Inter - RoPS | Kierros 17 | Veikkausliiga 2009

FC Inter vs RoPS
4 0

Tiedot

Ottelupäivä: 01.08.2009
Otteluaika: 15:00
Tuomari: Ville Järvenpää
 
Yleisöä : 1.751

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Maalit Min. 36 ::<br /> Maalit Min. 39 ::<br /> Maalit Min. 51 ::<br /> Maalit Min. 52 ::<br />
Vaihto ajassa 61 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Juha-Pekka Inkeröinen <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Jukka Yrjänheikki Vaihto ajassa 74 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Jarno Tenkula <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Chileshe Chibwe Vaihto ajassa 77 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Nchimunya Mweetwa <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Zeddy Saileti Varoitukset Min. 45 ::<br />Christopher Musonda Varoitukset Min. 54 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/13.jpg' /><br />Jukka Yrjänheikki Varoitukset Min. 60 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/2.jpg' /><br />Godfrey Chibanga Pelikiellot Min.  ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/19.jpg' /><br />Janne Turpeenniemi

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
PelikiellotJanne Turpeenniemi
36Maalit FC Inter (Ats Purje 1 - 0)
39Maalit FC Inter (Timo Furuholm 2 - 0)
45VaroituksetChristopher Musonda
51Maalit FC Inter (Timo Furuholm 3 - 0)
52Maalit FC Inter (Ats Purje 4 - 0)
54VaroituksetJukka Yrjänheikki
60VaroituksetGodfrey Chibanga
61Kentälle Jukka Yrjänheikki (Puolustaja)
 Vaihtoon Juha-Pekka Inkeröinen (Keskikenttä)
74Kentälle Chileshe Chibwe (Hyökkääjä)
 Vaihtoon Jarno Tenkula (Keskikenttä)
77Kentälle Zeddy Saileti (Keskikenttä)
 Vaihtoon Nchimunya Mweetwa (Hyökkääjä)

 Kooste

RoPSin korpivaellus vieraissa jatkui

RoPS romahti totaalisesti Turun Interin vieraana. Varamiehisenä pelanneet rovaniemeläiset jaksoivat reilut 35. minuuttia isäntien painetta, mutta sitten peli repesi pahemman kerran. Turkulaisten maalit iskivät Ats Purje ja Timo Furuholm, jotka pöllyttivät verkkoa RoPS-vahti Kwonin takana kumpikin kahteen otteeseen. Inter teki kaikki maalinsa noin varttitunnissa.
- Homma oli nopeasti ohi, valmentaja Mika Lumijärvi puuskahti.

RoPS lähti otteluun aiemmasta poiketen 5-4-1 ryhmityksillä, jossa White Simwanza ja Joonas Ikäläinen pelasivat toppareina, ja Stephen Kunda heidän alapuolellaan varmistavana liberona.
- Eipä tuo toiminut. Tosin koko ajatusta ei vielä voi haudata, koska laitapakit eivät olleet vakiomiehiä, Lumijärvi pohti pettyneenä.
Laitapakkeina pelasivat Godfrey Chibanga ja Jukka Yrjänheikki.
- Inter ahdisti kovasti Godfreyn laitaa, välillä piti kiirettä, muttei poikaa voi maaleista syyttää. Myös Yrjänheikki täytti paikkansa, vaikka väsähti toisella puoliajalla, valmentaja jatkoi.

Interin ensimmäisen maalin ei olisi pitänyt syntyä.
- Samanlaisen tekivät meitä vastaan cupissa ja sitä osattiin odottaa. Chileshe Chibwe kuitenkin unohti paikkansa kuudentoista rajalla, ja Inter rokotti, Lumijärvi kertoi.

Inter pelasi kulman vetopaikkaan Alberto Ramirezille, jonka laukauksen ohjasi maaliin Ats Purje.
- Chilen piti katkaista se syöttö, Lumijärvi manaili.

Heti perään Timo Furuholm lisäsi turkulaisjohdon lukemiin 2 – 0

Toisen puoliajan alussa Inter iski naulat RoPSin arkkuun. Joonas Ikäläinen yritti katkaista Aristides Pertotin syöttöä, mutta pallo kimposi Furholmille, joka sipaisi sen verkkoon. Vain minuuttia myöhemmin Purje viimeisteli loppunumerot Pertotin läpisyötöstä.

RoPSin esitys oli heikko. Ainoastaan hyökkäyspään Christopher Musonda ja Chanda Mwaba onnistuivat edes kohtuullisesti. Musonda on vienyt varmasti jokaista laitapuolustajaa ainakin ajoittain reippaasti, nyt oli vuorossa Henri Lehtonen, mutta maaleihin sambialaisen nousut eivät nytkään johtaneet.

Lumijärvi oli synkissä mietteissä.
- Onneksi vieraspelejä on enää kolme jäljellä. Homma ei vain toimi, enkä tiedä mistä tässä on kysymys. Turha pelaajiakaan tai edes minua ja Zeddyä (Saileti, pelaava valmentaja) on tästä kokonaan syyttää. Jos Rovaniemen Palloseura haluaa pelata liigassa ensi kaudellakin, joukkue tarvitsee vahvistuksia. Tärkein on hyökkääjä ja sitten puolustaja. Etenkin laitapakkiosasto on niin ohut, ettei se kestä poissaoloja, Lumijärvi päätti.