Otteluraportti: IFK Mariehamn - RoPS | Kierros 18 | Veikkausliiga 2009

IFK Mariehamn vs RoPS
2 1

Tiedot

Ottelupäivä: 09.08.2009
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Toni Pohjoismäki
 
Yleisöä : 1.592

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Maalit Min. 18 ::<br /> Maalit Min. 26 ::<br />
Vaihto ajassa 55 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Mika-Matti Maisonvaara <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Jarno Tenkula Vaihto ajassa 71 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Nchimunya Mweetwa <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Christopher Musonda Vaihto ajassa 90 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Zeddy Saileti <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Ville Syväjärvi Maalit Min. 61 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/30.jpg' /><br />Echiabhi Okodugha Syötöt Min. 61 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/11.jpg' /><br />Chileshe Chibwe Varoitukset Min. 18 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/5.jpg' /><br />White Simwanza Varoitukset Min. 34 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/6.jpg' /><br />Joonas Ikäläinen

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
18Maalit IFK Mariehamn (Marcus Olofsson 1 - 0)
18VaroituksetWhite Simwanza
26Maalit IFK Mariehamn (Ante Shimunac 2 - 0)
34VaroituksetJoonas Ikäläinen
55Kentälle Jarno Tenkula (Keskikenttä)
 Vaihtoon Mika-Matti Maisonvaara (Keskikenttä)
61MaalitEchiabhi Okodugha (2 - 1)
61SyötötChileshe Chibwe (2 - 1)
71Kentälle Christopher Musonda (Keskikenttä)
 Vaihtoon Nchimunya Mweetwa (Hyökkääjä)
90Kentälle Ville Syväjärvi (Keskikenttä)
 Vaihtoon Zeddy Saileti (Hyökkääjä)

 Kooste

RoPSin taistelu ei riittänyt edes pisteeseen

IFK Mariehamn voitti Rovaniemen Palloseuran kotikentällään numeroin 2 – 1. IFK:n maalit tekivät Marcus Olofsson ja Ante Simunac. RoPSin osuman viimeisteli Echiabhi Okodugha.

IFK Mariehamnin kotitaika säilyi, eikä joukkue ole vielä hävinnyt otteluakaan kotona. Vastaavasti RoPSin kauden ensimmäinen vierasvoitto antaa yhä odottaa itseään. IFK:n ja RoPSin liigakoitos tarjosi yleisölle värikkään ottelun. Vierasotteluissaan heikosti esiintynyt RoPS pelasi vahvan toisen puoliajan, eikä tasapeli ottelusta olisi ollut vääryys.

Ottelu alkoi räväkästi ja molemmilla oli jo avausminuuteilla mahdollisuus maalin tekoon. Kotijoukkue otti pelin hallinnan itselleen ja jo ennen kymmenen minuutin täyttymistä Tamas Gruborovicsin vapaapotku painui tolppaa hipoen ohi. RoPSille syntyi hyvä tilanne, kun Echiabhi Okodughan keskitys painui aina maaliviivalle, josta maalivahti Långbacka sai siivottua pallon väljemmille vesille.

Ottelua oli pelattu 18 minuuttia, kun kotijoukkue iski. RoPSin puolustus purki pallon huolimattomasti hieman rangaistusalueen ulkopuolelle. Wilhelm Ingves pääsi palloon, tuikkasi sen Marcus Olofsonille, jonka komea laukaus painui alanurkkaan. Maalin jälkeen IFK jatkoi painostustaan, ja vain kahdeksan minuuttia myöhemmin Ante Simunac viimeisteli jo 2 – 0 johdon. Tilannetta edelsi sivurajaheitto, jota RoPSin toppari Stephen Kunda ei saanut katkaistua. RoPS pääsi puoliajan lopulla peliin mukaan, ja Christopher Musondalla oli avopaikka maalin edessä. Musonda oli jo kahdestaan maalivahdin kanssa, mutta sijoitti pallon ohi maalin.

RoPS tuli toiselle puoliajalle kovalla taisteluasenteella. Chileshe Chibwe nosti pallon kaukaa yli maalivahti Långbackan, mutta pallo tärähti ylärimaan. RoPS sai otetta pelistä ja alkoi hallita kenttätapahtumia. Ottelun 61. minuutilla Echiabhi Okodugha viimeisteli Chibwen syötöstä jo kauden viidennen maalinsa. RoPS äityi taistelemaan pisteistä ja hallitsi peliä. Joonas Ikäläisen vapaapotku oli lähellä mennä maaliin, mutta pallo viuhui vain aavistuksen takatolpan ohi. RoPS hallitsi, muttei kyennyt hyödyntämään paikkojaan.

Ottelu päättyi 2 – 1 ja RoPSin asema sarjan viimeisenä on entistä tukalampi.

Lumijärvi näki pelissä paljon hyvää

- Tämä kuulostaa jo tutulta vieraspelien jälkeen. Taas hävittiin, mutta tällä kertaa joukkueen ilme oli hyvä. Pelaajilla oli positiivista uhoa, ei lammasmaista asennetta nyt nähty, Lumijärvi kiitteli.
- Meidän tehottomuutemme kostautui taas. Maalipaikkoja oli vaikka kuinka, mutta vain yksi taas sisään. IFK oli fyysisesti vahva, mutta hävisi meille taidossa. Kuitenkin joukkueen viimeistely oli todella tehokasta, valmentaja jatkoi.

Peli tiesi RoPSille pahoja kokoonpano-ongelmia tärkeään Haka-otteluun. Toppari Joonas Ikäläinen ja keskikenttämies White Simwanza ovat pelikiellossa.