Otteluraportti: FC Lahti - RoPS | Kierros 8 | Veikkausliiga 2015

FC Lahti vs RoPS
1 2

Tiedot

Ottelupäivä: 17.05.2015
Otteluaika: 17:00
Tuomari: Mattias Gestranius
 
Yleisöä : 1.558

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Maalit Min. 69 ::<br />
Vaihto ajassa 59 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Adeniyi Michael Ibiyomi <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Aleksandr Kokko Vaihto ajassa 65 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Vilim Posinkovic <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Mika Mäkitalo Vaihto ajassa 73 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Jarkko Lahdenmäki <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Tomas Hradecký Maalit Min. 33 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2015/kokko.jpg' /><br />Aleksandr Kokko Maalit Min. 71 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2015/Posinkovic.jpg' /><br />Vilim Posinkovic Syötöt Min. 33 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2015/okkonen.jpg' /><br />Antti Okkonen Syötöt Min. 71 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2015/saksela.jpg' /><br />Janne Saksela Varoitukset Min. 72 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2015/hradecky.jpg' /><br />Tomas Hradecký Suorat ulosajot Min. 45 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2015/okkonen.jpg' /><br />Antti Okkonen

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
33MaalitAleksandr Kokko (0 - 1)
33SyötötAntti Okkonen (0 - 1)
45Suorat ulosajotAntti Okkonen
59Kentälle Aleksandr Kokko (Hyökkääjä)
 Vaihtoon Adeniyi Michael Ibiyomi (Hyökkääjä)
65Kentälle Mika Mäkitalo (Keskikenttä)
 Vaihtoon Vilim Posinkovic (Keskikenttä)
69Maalit FC Lahti (Alves Leandro Matheus 1 - 1)
71MaalitVilim Posinkovic (1 - 2)
71SyötötJanne Saksela (1 - 2)
72VaroituksetTomas Hradecký
73Kentälle Tomas Hradecký (Keskikenttä)
 Vaihtoon Jarkko Lahdenmäki (Keskikenttä)

 Kooste

RoPS upeaan vierasvoittoon FC Lahdesta

Rovaniemen Palloseura jatkoi voittoputkeaan jo viiden ottelun mittaiseksi Veikkausliigassa, tällä kertaa vieraskentällä Kisapuistossa Lahdessa FC Lahden kustannuksella. RoPS meni 33 minuutin pelin jälkeen 0-1 johtoon Aleksandr ”Boris” Kokon maalilla, johon hienon syötön antoi RoPS-kippari Antti ”Suke” Okkonen. Okkonen kunnostautui hienon syötön lisäksi myös hieman ikävämmällä tavalla, kun hän kaatoi läpiajoon menossa olleen FC Lahden Mika Ääritalon sääntöjen vastaisesti ja sai teostaan punaisen kortin aivan avausjakson lopulla.

Lahden tasoituksen puski RoPS-verkkoon komeasti kärkimies Alves, mutta RoPS ei tästä hätkähtänyt, vaan jo minuutin kuluttua Lahden tasoitusmaalista Kokon tilalle vaihdettu RoPS:n kroaattikärki Vilim Posinkovic tykitti Janne Sakselan syötöstä rovaniemeläisjoukkueen 2-1 johtoon ja lopulta voittoon noilla numeroilla.

RoPS-valmentaja Juha Malisen mukaan ottelu ratkesi heidän kipparinsa Antti Okkosen ulosajoon aivan avausjakson viime minuutilla.

- Kyllä ”Suken” ulosajo ratkaisi pelin luonteen. Saimme puoliajalla rauhassa pukukopissa käydä läpi kuinka tästä jatketaan alivoimalla eteenpäin ja se pelasti meidän toisen puoliajan, Malinen kertoi ottelun jälkeen.

Malisen mielestä ottelu ei ollut mitään jalkapallon juhlaa, mutta se oli erilainen peli jossa tapahtui monenlaisia asioita.

- Pelin alku oli meiltä ihan ok, mutta sitten taas joukkue alkoi pelaamaan miten sattui, ei niin kuin oli sovittu. Siihen oli pakko puuttua ja niin sainkin onneksi joukkueen pelin takaisin raiteilleen, Malinen kertasi pelin kulkua.

RoPS:n johto-osuma tuli RoPS-luotsin mukaan aivan pelaajien omasta tahtotilasta.

- Kyllä se tuli aivan yksinomaan pelaajien tahdosta se voittomaali. Hyvässä hengessä oltiin liikkeellä ja joukkue tahtoi voittoa. Kyllä tätä voi sanoa selviytymisvoitoksi, tyytyväinen RoPS-luotsi iloitsi.