ROPSKAUPPA.FI                              
Otteluraportti: FF Jaro - RoPS | Kierros 16 | Veikkausliiga 2014

FF Jaro vs RoPS
1 1

Tiedot

Ottelupäivä: 27.06.2014
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Mattias Gestranius
 
Yleisöä : 1.306

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Maalit Min. 43 ::<br /> Suorat ulosajot Min. 88 ::<br />
Vaihto ajassa 68 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Simo Roiha <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Nicholas Otaru Vaihto ajassa 78 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Mika Lahtinen <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Sainey Nyassi Maalit Min. 37 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2014/pelaajakuva.png' /><br />Sainey Nyassi Syötöt Min. 37 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2014/14.jpg' /><br />Jamal Gay Varoitukset Min. 86 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2014/9.jpg' /><br />Mika Lahtinen

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
37MaalitSainey Nyassi (0 - 1)
37SyötötJamal Gay (0 - 1)
43Maalit FF Jaro (Carlos Fondacaro 1 - 1)
68Kentälle Nicholas Otaru (Keskikenttä)
 Vaihtoon Simo Roiha (Keskikenttä)
78Kentälle Sainey Nyassi (Keskikenttä)
 Vaihtoon Mika Lahtinen (Keskikenttä)
86VaroituksetMika Lahtinen
88Suorat ulosajot FF Jaro (Peter Opiyo)

 Kooste

Jaro ja RoPS pistejakoon
 
Hyvän avauspuoliajan jälkeen Jaron paras ote katosi toisella puoliajalla RoPSia vastaan ja joukkue joutui tyytymään toista kertaa putkeen tasapeliin kotiottelussa. Sainey Nyassin ja Carlos Fondacaron osuttua peli päättyi lukemiin 1-1 (1-1).
 
Jaro sai ottelun alussa heti useamman kulmapotkun lähes peräjälkeen. Niistä ei kuitenkaan mitään kovin vaaralista tullut. Saku-Pekka Sahlgren RoPS-maalissa pudotti pallon pariin kertaan, mutta mies sai itse poimittua pallon hyppysiinsä. Tämän jälkeen mies vaihtoi hanskat ja pallokin pysyi sen jälkeen paremmin näpeissä.
 
Hendrik Helmke pääsi muutaman minuutin jälkeen kokeilemaan Sahlgrenin torjuntavirettä rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta kierteisestä laukauksesta jäi voima puuttumaan. Jonas Emet piti RoPSin Juuso Majavan kiireisenä koko avauspuoliajan ja Jaro-kapteeni pujotteli kertaalleen hienosti laukaisupaikkaan rangaistusalueen sisään, mutta hänenkin laukauksensa jäi aavistuksen vajaaksi.
 
Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Shahdon Winchester pyrähti keskialueella kahden miehen ohi ja tarjoili Emetille vetopaikan rangaistusalueelle, mutta Sahlgren torjui etukulmaan suuntautuneen tulisen laukauksen kulmaksi. Kesken Jaron hallinnan RoPS siirtyi johtoon, kun avauspuoliaikaa oli jäljellä kymmenisen minuuttia. Jamal Gay jatkoi etutolpalta Antti Okkosen rajaheiton maalille, jossa Sainey Nyassi pääsi puskemaan täysin vapaasti vieraat 0-1 johtoon.
 
Vieraiden iloa ei kestänyt kuitenkaan pitkään, sillä Carlos Fondacaro toi upealla osumallaan Jaron tasoihin, kun pelattiin 43. minuuttia. Svanbäck antoi rajaheiton Fondacarolle rangaistualueen kulmalle, jossa argentiinalainen kääntyi ohi vartijastaan ja laukoi komeasti pallon takatolpan juureen ja peli oli 1-1.
 
Winchester sai vielä unelmapaikan viedä Jaro taukojohtoon, kun pelattiin puoliajan viimeisiä hetkiä. Juuso Majava arvioi pitkän syötön väärin ja Emet pääsi ajamaan täydellä vauhdilla päätyyn asti. Emet katsoi maltilla ja syötti takaviistoon Winchesterille, jolla oli kymmenessä metrissä avopaikka, mutta tukijalka petti juuri ratkaisevalla hetkellä ja veto lipui selvästi ohi.
 
Toinen puoliaika alkoi sekin Jaron selvällä hallinnalla. Ensimmäinen paikka tuli Emetille, joka pääsi rangaistusalueen sisälle, jossa Faith Obilor liukastui, mutta myös Emet liukastui juuri kun vedon olisi pitänyt lähteä. Muutaman minuutin päästä Svanbäck pääsi yrittämään maalintekoa. Matala keskitys tuli lopulta 18:aan metriin Svanbäckille, joka pääsi laukomaan vastapalloon, mutta matalasta laukauksesta jäi paras voima puuttumaan ja Sahlgrenilla oli helppo työ torjua.
 
Toisen puoliajan edetessä myötätuuleen pelanut RoPS otti peliä koko ajan paremmin haltuunsa. Suoraviivaisesti pelannut vierasjoukkue oli saada todellisen lahjamaalin, kun Östin kosketus palautuspalloon oli liian kova ja Kokko oli päästä laittamaan pallon tyhjään maaliin, mutta Öst ehti onnekseen liukumaan pallon rajojen yli.
 
Toisen puoliajan viimeisellä 20 minuuttisella ei kotijoukkueella enää paikkoja ollut, mutta vieraatkaan eivät päässeet vetopaikoille huolimatta Jaron puolustuslinjan ajoittaisesta haparoinnista. Jaron loppuhetket menivät hankalaksi, kun vaihdosta kentälle tullut Peter Opiyo otti keskialueella suoran punaisen kortin. Pallo karkasi aavistuksen Opiyon jaloista ja kenialainen kurotti vaarallisesti palloon jalkapohja edellä ja punainen kortti oikea ratkaisu Mattias Gestraniukselta.
 
RoPSin Simo Roihalle tarjoutui vielä yliajalla kaataa Jaro toistamiseen tällä kaudella. Kokko käänsi pallon päädystä takatolpalle, jossa Roihalla oli vapaa paikka puskea pallo maaliin, mutta etunurkan sijaan mies yritti sijoittaa palloa takakulmaan ja pusku meni selvästi ohi. Roihan paikka oli ottelun viimeinen ja ottelu päättyi tasatulokseen 1-1.

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309