kirjoittanut Rovaniemen Palloseura maanantai, 02 syyskuu 2024
Kategoria: Miehet

RoPS raivasi tiensä Miesten Ykkösen ylempään loppusarjaan

Miesten Ykkösen runkosarjan viimeinen kierros pelattiin lauantaina 31. elokuuta ja jännittävien vaiheiden jälkeen on selvillä sarjan kuusi parasta joukkuetta, jotka jatkavat pelejään ylemmässä loppusarjassa. 3-2 kotivoitolla Vaasa IFK:sta RoPS nousi kuuden parhaan joukkoon myös muiden pelien mennessä rovaniemeläisten kannalta suosiollisesti.

Muuta ylemmässä jatkosarjassa pelaavat joukkueet ovat HJK Klubi 04, KPV, OLS, Atlantis FC ja FC Jazz. Sarjan pistetilanne runkosarjan jälkeen Palloliiton Tulospalvelussa.

RoPS:n päävalmentaja Jari Alamäki oli ottelun jälkeen tyytyväinen saavutettuun lopputulokseen, mikä tällä kertaa painoi vaakakupissa vielä normaalia runkosarjapeliä enemmän.

- Peli oli melkoinen puolustustaistelu. Tällä kertaa pelasimme ennen kaikkea tuloksesta ja se onneksi lopun paineen alla pidettiin. Kokonaisuudessaan runkosarja meni talven lähtökohtiin nähden yläkanttiin. Suoritusvarmuutta pitää ensi kautta varten parantaa ja siihen tärkein tekijä on ehjä pre season, jossa pelaajat ovat terveinä.

RoPS:n ja VIFK:n välinen ottelu lähti kotijoukkueen kannalta hankalasti käyntiin vieraiden siirtyessä johtoon jo 12 minuutin kohdalla. Pikkuhiljaa RoPS pääsi kuitenkin peliin mukaan ja tauolle siirryttiin kotijoukkueen 2-1 lukemissa Aaro Tiihosen ja Tomas Varhin osumilla. Ratkaisevan voittomaalin viimeisteli rangaistuspotkusta Tatu Lakela.

Lue tarkemmin ottelun kulusta: Palloseurablogin otteluraportti

RoPS tulee pelaamaan syksyn aikana vielä viisi ottelua, joista kaksi saadaan pelata kotikentällä ja kolme vieraissa.

Loppukauden otteluohjelma julkistetaan keskiviikkona 4. syyskuuta.