Malinen varoittaa SJK:n mitalipotentiaalista

thumb 170518Rovaniemen Palloseura kohtaa Seinäjoen Jalkapallokerhon huomenna perjantaina. Ottelu Seinäjoen uudella jalkapallostadionilla potkaistaan käyntiin kello 20.00. Rovaniemellä ottelun näyttää Oliver's Corner. Tämä ja muut Veikkauksen kohteet löytyvät osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

- SJK tulee tällä kaudella olemaan sataprosenttisen varmasti yksi mitalijoukkueista, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen täräyttää torstain valmistavien harjoitusten päätteeksi.

Ennustukselle lienee katetta. Aivan sarjataulukon ääripäitä lukuun ottamatta Veikkausliigan kausi 2017 on käynnistynyt äärimmäisen tasaisena.

RoPS:n huominen vastustaja SJK on kahdella voitollaan sarjassa yllättäen vasta yhdeksäntenä. Toisaalta matkaa sarjakakkoseen VPS:ään on vaivaiset kolme pistettä.

Uuden valmentajansa Sixten Boströmin alaisuudessa SJK:n alkukautta on leimannut epätasaisuus. Suomen Cupissa seinäjokiset selviytyivät vaivoin jatkoon edes alkulohkosta, mutta sittemmin pudottivat jatkopeleissä aluksi RoPS:n ja etenivät lopulta finaaliin saakka.

Veikkausliigassa SJK kukisti pohjanmaan derbyssä väkevän paikallisvastustaja VPS:n 3-1, mutta käännähti häviämässä PS Kemille samoin lukemin.

Kieltämättä kevät on ollut Pohjanmaalla tuulinen. Päävalmentajan lisäksi ovi on viuhunut myös pelaajaosastolla. Pääosa pelaajahankinnoista jätettiin aivan kauden kynnykselle. Vielä sarjakauden alettuakin miehiä on tullut lisää - ja osa saanut myöskin poistua.

Rovaniemeläisten leirissä ei kuitenkaan ole keskitytty parin kuukauden takaisiin asioihin. Oleellista on, mitä SJK on tehnyt parin viimeisen ottelun aikana.

- SJK:lla on hyvin vahva ja haastava kolmen keskuspuolustajan linja. Tänä vuonna samaa on toisinaan esiintynyt muillakin Veikkausliigan joukkueilla, mutta SJK on toteuttanut sen erinomaisen hyvin, Malinen arvioi vastustajaansa.

- Taitojoukkueena SJK pyrkii selkeästi satsaamaan vahvaan keskuspuolustukseen sekä keskikentän hallintaan. He ovat tehneet suurimman osan maaleistaan hitaista hyökkäyksistä. SJK on vahva joukkue, vaikka tulos ei vielä toistaiseksi ole ollut hyvä.

Veikkausliigassa RoPS on kolmella voitollaan, ja yhden ottelun vähemmän pelanneena, pisteellä SJK:n edellä. Tulokset ovat heilahdelleet Napapiirilläkin, vaikka jälleen viime ottelussa nuori joukkue osoitti kotiyleisön edessä huikeaa venymiskykyä.

- Viime otteluissa meillä on ollut paljon poissa olioita, mutta siitä huolimatta olemme saaneet aikaiseksi hyviäkin tuloksia, päävalmentaja huomauttaa.

- Meidän tekeminen lähtee meidän omista jutuista. Nyt meillä on jälleen edessä yksi ottelu, johon vaikuttaa ainoastaan meidän oma lähtötilanne, jonka pohjalta me huomiomme vastustajan. Se on se palapeli, mitä me joka päivä harjoituksissa rakentelemme.

Seinäjoen Jalkapallokerhon ja Rovaniemen Palloseuran välistä ottelua voi seurata Oliver's Cornerin lisäksi Ruutu+ ja IS Extra -palveluiden kautta.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Jaa tämä uutinen
FaceBook  Twitter  

Ota yhteyttä

Yhteystiedot:

  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227

  jari.ilola(@)rops.fi
 +358 400 322 374

 Koskikatu 24 as. 5 , 96200 Rovaniemi

Kaikki yhteystiedot

JoomShaper