Kiinteistömaailman kummipelaaja Tatomirović: RoPS on perhe

thumb 170519aYksi Veikkausliigakevään kovimmista pelaajauutisista oli serbitoppari Ivan Tatomirovićin siirtyminen pääkaupunkiseudulta Napapiirille. Edellisellä kaudella kokeknut Tatomirović oli yksi Veikkausliigan parhaimmista keskuspuolustajista.

RoPS:lle Tatomirovićin palkkaaminen oli harkittu täsmähankinta. Joukkue oli nuori. Jokainen ymmärtää, ettei alle 20-vuotiaiden harteille voida vielä laskea koko joukkueen menestyspaineita. Joukkue tarvitsi myös tukevan kivijalan, jonka yksi tärkeimmistä palasista tulisi olemaan Ivan Tatomirović.

Ivan Tatomirović joutui urallaan kokonaan uuden haasteen eteen. Yhtäkkiä 28-vuotias puolustaja ei ollut vain pelaaja pelaajien joukossa, vaan tästä lähtien hänen odotettiin myös johtavan joukkoja. Olevan esimerkki.

- Heräät yhtenä aamuna ja havaitset, ettet enää voikaan keskittyä pelkästään itseäsi, Tatomirović naurahtaa.

- Nyt sinä ole se kokenut pelaaja, jonka täytyy löytää oikeat sanat ja näyttää oikea malli. Enää ei riitä, että annat parhaasi pelkästään kentällä. Sinulla on vastuu nuorista. He ovat taitavia, heillä on edessään loistava tulevaisuus, ja sinun on opetettava heitä jalkapalloilijoina, ei pelkästään toimimaan oikein pelin sisällä.

Tatomirović silmin nähden nauttii nykyisestä roolistaan. Napapiirille saapuminen merkitsi hänenkin pelaajaurallaan täysin uuden kappaleen alkua

- Olen todella tyytyväinen, että olen tällä hetkellä Rovaniemellä, osa tätä joukkuetta ja seuraa, Tatomirović myöntää auliisti.

- Jokainen tietää ennen peliä, mitä heidän pitää tehdä. Ja jos eivät tiedä, pojat tulevat kyselemään minultakin. Pelin jälkeen iloitsemme yhdessä ja vietämme aikaa yhdessä. Tämä tuntuu meille kuin perheeltä. Toisaalta jos ei tuntuisi, emme myöskään voisi esittää kentällä näin loistavia otteita.

RoPS:n tämän kauden ikärakenne on poikkeava moniin muihin joukkueisiin verrattuna. Kentällä peliajan jakavat alle kaksikymppiset talentit ja yli kolmekymppiset konkarit. Tatomirović itse ei ihan vielä lukeudu yli kolmekymppisten joukkoon, mutta yhtälailla hänkin korostaa sitä, ettei paine saa vielä kohdistua nuoriin.

- He eivät saa miettiä tämän kauden sijoituksia tai seuraavaa kautta, vaan keskittyä pelkästään seuraavaan otteluun. Heidän ainoa vastuunsa on, että pelipäivänä he antavat kentällä 100% kaikkensa, Tatomirović paaluttaa.

- Nuorien pelaajien on saatava olla paineista vapaita. Silti heidän tulee ymmärtää, että jokaiseen otteluun on suhtauduttava kuin se olisi uran siihen saakka tärkein ottelu. Pelin jälkeen ottelun lopputulosta ei enää voi muuttaa, mutta sillä ei ole niinkään merkitystä, jos itse tiedät antaneesi kaiken mahdollisen.

Veikkausliigan ensimmäiset ottelut eivät RoPS:n osalta päättyneet tuloksekkaasti. Joukkue kuitenkin osoitti, ettei se lue tai ainakaan keskity ikäviin otsikoihin, vaan fokus on pelkästään omassa tekemisessä. Korjausliike seuraaviin otteluihin oli huomattava.

Tatomirović myöntääkin, ettei joukkue vielä siinä vaiheessa tuntenut toisiaan. Viimeiset tärkeät rakennuspalaset saapuivat Napapiirille vasta aivan kauden kynnyksellä. Myös pitkä hallikausi hankaloitti olosuhteisiin tottumista. Huoli ei RoPS-topparilla kuitenkaan missään vaiheessa hiipinyt mieleen.

- Näin, että kehityimme koko ajan. Pelin jälkeen on tärkeää siirtää virheet syrjään ja keskityttävä vahvuuksien kehittämiseen. Askel askeleelta, keskuspuolustaja sanoo.

- Tiedämme, että jos saamme ulos parhaamme, meidän ei tarvitse pelätä ketään. Silloin Suomessa ei ole joukkuetta, joka voisi aiheuttaa meille hankaluuksia. Mutta samalla meidän on sisäistettävä, ettei yksikään vastustaja ole myöskään helppo. Meidän on keskityttävä jokaiseen otteluun, kuin se olisi kaiken ratkaiseva finaalipeli

Rovaniemen Palloseura kohtaa tänään Seinäjoen Jalkapallokerhon kello 20.00. OmaSP Stadionilla pelattavan ottelun näyttävät Ruutu+ ja IS Extra. Rovaniemellä peliä voi seurata Oliver's Cornerissa. Kierroksen kaikki vetokohteet löytyvät osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen

Jaa tämä uutinen
FaceBook  Twitter  

Ota yhteyttä

Yhteystiedot:

  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227

  jari.ilola(@)rops.fi
 +358 400 322 374

 Koskikatu 24 as. 5 , 96200 Rovaniemi

Kaikki yhteystiedot

JoomShaper