L&T otteluraportti: RoPS vakuuttavaan voittoon IFK Mariehamnista

thumb 170810bRovaniemen Palloseura palasi vakuuttavasti voittokantaan torstai-illan ottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Charlie Traffordin, Simo Roihan ja Emeka Ezen maaleilla RoPS tyrmäsi vieraansa tyylipuhtaasti 3-0 (1-0).

Se oli liki täydellinen suoritus. IFK Mariehamn ei taipunut suosiolla, mutta tällä kertaa Juha Malisen miehistöllä loksahtivat palaset oikeisiin koloihin. Ottelu eteni pitkälti RoPS:n laatiman käsikirjoituksen mukaan.

RoPS kykeni tällä kertaa myös pitkiin hallintajaksoihin, eliminoi virheet, oli vaarallinen erikoistilanteessa, pelasi kurinalaisesti ja aggressiivisesti.

IFK Mariehamnille annettiin käytännössä yksi mahdollisuus nousta mukaan otteluun.

RoPS oli jo siirtynyt 1-0 johtoon Charlie Traffordin puskulla. Avausmaalia seurasi lyhyehkö IFK:n painostusjakso, josta vieraiden Aleksei Kangaskolkka ja Robbin Sellin pääsivät kertaalleen kaksi-yksi ylivoimahyökkäykseen. Sellinin yritys kilpistyi Antonio Regueroon.

Juha Malisella riitti kehuja joukkueelleen.

- Hyvää ja virheetöntä peliä. Nyt onnistuimme välttämään myös ne tyhmät nukahdukset, joista avausmaali olisi annettu vastustajalle. Nyt me olimme se maalin tekijä, päävalmentaja myhäili.

- Ehkä ensimmäisen jakson 20 viimeisellä minuutilla meidän kolmelle kärkipelaajalle tuli vielä turhaa hyvän olon tunnetta. Jätettiin tekemättä tiettyjä asioita tai tehtiin ne suunnitelman vastaisesi.

Toinen jakso oli vielä selkeämmin RoPS:n. Puoliajalla oltiin teroitettu ainoastaan muutamaa asiaa, ja viesti oli uponnut pelaajiin.

- Puoliajan viesti oli nöyryys. Se, että toimitaan sen sapluunan mukaisesti, mitä viikoittain harjoitellaan, Malinen kertoi.

- Pojat tarttuivat tähän, ja jälkimmäinen 45 minuuttia olikin nöyrää. Sen ansiosta pallon menetyksen jälkeen keskikenttä pystyi olemaan tiiviisti mukana, jonka johdosta puolustuksellakin oli hiukan helpompaa.

Käytännössä ottelu ratkesi RoPS:lle heti toisen jakson alussa. Anselmi Nurmelan vasemmalta antama vapaapotku päätyi Simo Roihalle, joka täräytti rangaistusalueella pomppineen pallon IFK-maalin kattoon. Nyt RoPS:lta upposivat myös erikoistilanteet.

Hetkeä myöhemmin Eetu Muinosen nosto oli lähellä yllättää IFK-vahti Andreas Vaiklan. Seurannut jatkotilanne päättyi vielä paitsioon, mutta lopulliseksi ratkaisijaksi nousi varttitunti ennen päätösvihellystä Emeka Eze.

Totuttuun tapaan Eze taisteli rangaistusalueen sisällä loppuun saakka ja voitti IFK-puolustajien keskellä omasta laukauksesta kimmonneen paluupallon. Ezen kauden kuudes osuma oli samalla ottelun viimeinen.

Voitto oli helpotus, mutta erityisesti tapa, jolla voitto irtosi, miellytti päävalmentajaa.

- Meidän tärkein tehtävä oli vastustajan vastahyökkäysten ja Aleksei Kangaskolkan eliminoiminen. Sattuikin vain se yksi avausjakson tilanne, jossa itse pelasimme hiukan yliaggressiivisesti, Malinen kertaili ottelun ainoaa puolittaista kauneusvirhettä.

Moni pelaaja ansaitsi kiitettävän arvosanan.

- Pojat onnistuivat, koska maltoimme olla nöyriä. Simo Roiha kunnostautui maalinteossa nyt myös avauskokoonpanossa, ja Timo Stavitskille tämä oli suoranainen läpimurtopeli. 

- Ja kun meidän kärkipelaajat toimivat, niin ensimmäistä kertaa myös meidän kymppipaikka toimi erinomaisesti. Eetu Muinonen pystyi täydentämään liikkeellään meidän hyökkäyksiä, hän oli väleissä ja pääsi kääntämään peliä.

Ottelun avausjaksolla loukkaantuneen Lassi Järvenpään tilanne selviää myöhemmin. Järvenpää sai iskun alaraajaan. RoPS:n seuraavat ottelut ovat ensi maanantaina HJK:n ja sitä seuraavana lauantaina HIFK:n vieraana.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Jaa tämä uutinen
FaceBook  Twitter  

Ota yhteyttä

Yhteystiedot:

  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227

  jari.ilola(@)rops.fi
 +358 400 322 374

 Koskikatu 24 as. 5 , 96200 Rovaniemi

Kaikki yhteystiedot

JoomShaper