Puolustajalupaus Juho Hyväriselle kolmen vuoden sopimus

thumb 170919Rovaniemen Palloseura on kiinnittänyt 17-vuotiaan puolustajalupaus Juho Hyvärisen kauden 2020 loppuun ulottuvalla sopimuksella. Kyseessä on jatko viime vuoden lokakuussa tehdylle sopimukselle.

Juho Hyvärinen debytoi Veikkausliigassa lähes tarkalleen vuosi sitten kotiottelussa FC Lahtea vastaan. Hyvärinen on edustanut myös poikamaajoukkueita U16-ikäluokasta lähtien.

Tälle kaudelle Hyvärinen on pelannut 12 Veikkausliigan ottelussa ollen aloituskokoonpanossa kymmenen kertaa. Uran avausmaali syntyi heinäkuun lopulla JJK Jyväskylää vastaan.

Hyvärinen on ensimmäisiä RoPS:n nykyisen juniorityön pelaajia, jotka nousevat vahvasti mukaan edustusjoukkueeseen. Nuorukainen itse on luonnollisesti hyvillään uudesta sopimuksesta.

- Kaikkiaan loistava juttu. Tämä oli yksi niistä välitavoitteista, jotka olin omalle uralleni asettanutkin, Hyvärinen iloitsee.

- Lopullinen tavoite on tietenkin päästä ulkomaille, ja sille päämäärälle tämä kolmen vuoden sopimus antaa turvallisen alustan. Voin olla levollisin mielin, kun tiedän, että RoPS pysyy tukenani jatkossakin.

Nykyisellä tahdilla kiinnostus ulkomailta saattaa herätä nopeastikin. Hyvärinen on päässyt kesän aikana erinomaisesti mukaan Veikkausliigan tempoon ja pelitahtiin.

- Olen nauttinut jokaisesta minuutista, jonka olen saanut pelata. Kehityksen pelaajana huomaa ja tuntee itsekin, mutta tästä se tulee ainoastaan paranemaan, Hyvärinen luottaa.

Hyvärinen nousi Veikkausliigaan RoPS:n päävalmentaja Juha Malisen alaisuudessa. Nuori puolustaja oli näytöillään ansainnut peliaikansa.

- Juho on takuuvarma tulevaisuuden palaaja. Hänen asennoitumisensa urheiluun on täyttä rautaa, Malinen kehuu.

- On esimerkillistä, miten Juho valmistautuu jokaiseen harjoitukseen ja kuinka hän hoitaa itsensä harjoitusten jälkeenkin. Se työ näkyy myös kentällä. Juhon on varma suorittaja jo tässä iässä.

Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on kuluvan viikon sunnuntaina. RoPS kohtaa vieraissa FC Lahden kello 18.30. Ottelun näyttävät Ruutu+, IS Extra sekä Rovaniemellä Oliver's Corner.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi


Tulosta