RoPS haluaa murtaa Kuopion Keskuskentän taian

thumb 171011Veikkausliiga palaa maaottelutauolta huomenna torstaina täydellä ottelukierroksella. Rovaniemen Palloseura kohtaa Savon Sanomat Areenalla Veikkausliigan hopeasijassa kiinni olevan Kuopion Palloseuran. Ottelu alkaa kello 18.30.

KuPS - RoPS -ottelun näyttävät suorana Ruutu+, IS Extra sekä Rovaniemellä Oliver's Corner. Tue RoPS:n juniorityötä ja laita vetolaput sisään RoPS:n linkin kautta: www.rops.fi/veikkaus

Malinen: Jotain maagista siinä on

Toistaiseksi Kupion Palloseura on ollut RoPS:lle yksi tämän kauden hankalimmista vastustajista. Kahdessa aiemmasta kohtaamisesta RoPS ei ole saalistanut pistettäkään - saati onnistunut edes maalin teossa.

Vielä hankalammalta näyttää rovaniemeläisten saldo huomisella peliareenalla Kuopion Keskuskentällä. Viime kesänä RoPS ylsi 1-1 tasapeliin, mutta edellistä voittoa saadaan etsiä kaudelta 2008 saakka.

- Jotain maagista siinä paikassa täytyy olla, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinenkin hämmästelee joukkueiden keskinäisiä tilastoja.

Jani Honkavaaran miehistö on tällä hetkellä sarjassa toisena, ja viime kierrosten vireen mukaan vahvasti kiinni ensi kesän europaikoissa. Kuopiolaiset ovat myös kuntopuntarin kärkipäässä.

Toisaalta viimeiseen kahdeksaan otteluun ei KuPS ole onnistunut pitämään omaa maaliaan puhtaana, joten myös haavoittuvaisuuksia löytyy.

- KuPS:ssa on paljon samoja ominaisuuksia ja samankaltaista pelillistä ideologiaa kuin meillä, millainen ryhmitys on, miten peliä avataan ja kuinka vastustajaa prässätään, Malinen näkee.

- Heidän hyökkäyksestään löytyy taitoa ja vaihtoehtoja, mutta meidän on otettava huomioon erityisesti heidän keskikenttänsä. Sinne on saatava painetta, ja sen jälkeen meidän on lähdettävä oikeaan osoitteeseen.

Rovaniemen Palloseura palasi joukkueena maaottelutauolta vasta tämän viikon maanantaina. Joukkueesta oli peräti viisi pelaajaa maajoukkueiden mukana, joten harjoitusviikko olisi ollut joka tapauksessa repaleinen.

Maaottelukomennuksilla olleet pelaajat lensivät suoraan Kupioon. Tämän vuoksi RoPS myös muutti keskiviikon ohjelmaansa. Aamupäiväksi Rovaniemelle kaavailtu harjoitus vaihtui iltaharjoituksiin Kuopiossa.

- Ennätettiin saamaan edes yksi yhteinen harjoitus ennen sarjaottelua, RoPS:n päävalmentaja hymähtää aikatauluille.

- Tällä mennään nyt, eikä siinä mitään, mutta tietenkin jatkoa ajatellen toivoisi, että näihinkin asioihin saataisiin vähän toisenlaisia ratkaisuja.

Alkuviikosta Rovaniemen Palloseura harjoitteli maajoukkuepelaajat pois lukien täydellä miehistöllä. Huomisesta pelistä pelikiellossa on edelleen Ivan Tatomirovic.

Kauden edelliset kohtaamiset

27.5.2017 RoPS - KuPS 0-1 (0-0)

84' 0-1 Ats Purje

5.8.2017 KuPS - RoPS 3-0 (0-0)

49' 1-0 Ville Saxman
62' 2-0 Juho Nissilä
81' 3-0 Ilmari Niskanen

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Jaa tämä uutinen
FaceBook  Twitter  

Ota yhteyttä

Yhteystiedot:

  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227

  jari.ilola(@)rops.fi
 +358 400 322 374

 Koskikatu 24 as. 5 , 96200 Rovaniemi

Kaikki yhteystiedot

JoomShaper