RoPS:n Vilma Koivisto ja Pyry Hannola valittu U16-maajoukkueisiin

thumb 170616aRovaniemen Palloseuran nuoret Vilma Koivisto sekä Pyry Hannola on valittu tänään julkaistuihin tyttöjen ja poikien alle 16-vuotiaiden maajoukkueisiin. Lisäksi Rasmus Degerman on varasijalla poikien joukkueeseen.

Vilma Koivisto on yksi ikäluokkansa lahjakkaimmista tyttöjalkapalloilijoista. Pitkään B-poikien mukana harjoitellut Koivisto valittiin mm. vuosi sitten Piirijoukkue-cupin parhaaksi pelaajaksi. Tilillä on myös useita taitokilpailujen voittoja.

Kuusitoistavuotiaiden maajoukkuerinkiin Koivisto valittiin ensimmäistä kertaa viime talvena. Loppuvuodesta 2002 syntynyt Koivisto on nyt 01-ikäluokan joukkueessa nuorin pelaaja.

Tyttöjen maajoukkue valmistautuu kesä-heinäkuun vaihteessa pelattavaan avoimeen PM-turnaukseen. Pohjoismaiden lisäksi Oulussa, Raahessa ja Kemissä käytävään kovatasoiseen turnaukseen osallistuvat myös Saksa, Ranska ja Alankomaat.

Suomi kohtaa Ranskan Kemin Sauvosaaren kentällä 4. heinäkuuta. Odotettu Suomi-Ruotsi mitellään pari päivää aiemmin Raahessa Koivuluodon kentällä.

- Nämä ovat viimeiset maaottelumme ennen EM-karsintoja, joten turnaus on meille todella tärkeä, tiivistää tyttöjen päävalmentaja Marko Saloranta Palloliiton tiedotteessa.

- Pohjois-Suomessa tehdään tällä hetkellä hyvää työtä, ja mm. RoPS on nostanut profiiliaan selvästi. Toivottavasti saamme paikalle hyvin yleisöä.

Saman ikäluokan poikien maajoukkue valmistautuu kesä-heinäkuun vaihteen Baltic Cupiin. Perinteikkään turnauksen järjestää tänä vuonna Suomi. Eerikkilään saapuvat Suomen lisäksi Viro, Latvia ja Liettua.

Vilma Koiviston tapaan myös RoPS:n Pyry Hannola pääsi mukaan ikäluokkiensa maajoukkuetoimintaan 15-vuotiaana. Nyt vuotta myöhemmin Hannola on jo saanut ensiminuuttinsa Veikkausliigassa.

Baltic Cupin jälkeen Hannolalla on edessään vielä suurempi muutos. Nuori lahjakkuus muuttaa Napapiiriltä Tanskaan pelaamaan ja opiskelemaan FC Midtjyllandin maineikkaaseen jalkapalloakatemiaan.

- Alun perin oli tarkoitus, että ulkomailla pelaavat tai sinne siirtyvät pelaajat eivät tulisi tähän turnaukseen. Nyt he ovat kuitenkin mukana ja hyvä niin, iloitsee poikien päävalmentaja Erkka V. Lehtola.

Suomi kohtaa Baltic Cup -turnauksen avausottelussaan Liettuan torstaina 29. kesäkuuta.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Jarno Koivisto

Jaa tämä uutinen
FaceBook  Twitter  

Ota yhteyttä

Yhteystiedot:

  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227

  jari.ilola(@)rops.fi
 +358 400 322 374

 Koskikatu 24 as. 5 , 96200 Rovaniemi

Kaikki yhteystiedot

JoomShaper