keskiviikko, 12 maaliskuu 2003 13:00

PS Kemi löi RoPSin maalilla

Jalkapallon kakkosessa jatkava PS Kemi löi Rovaniemen Palloseuran 1-0 (0-0) tiistai-illan harjoitusottelussa Kemin Junkohallissa. Ottelun ainoa maali nähtiin toisen puoliajan loppupuoliskolla.

Jarkko Seppälä antoi kulman, josta Henri Niemelä pääsi lähietäisyydeltä puskemaan. RoPSin unkarilaisvahti Sandor Matusin torjuman jatkopallon Mika Ravander tuuppasi maaliin.

- RoPS on asettanut tavoitteekseen liiganousun, joten voitto maistuu hyvältä, PS Kemin valmentaja Jukka Ikäläinen myhäili.

RoPS:n joukkueenjohtaja Timo Gerdtin mielestä ottelusta ei jäänyt lapsille mitään kerrottavaa.

- Kakkospalloja ei voitettu ja keskikenttä ei tehnyt tarpeeksi töitä, analysoi Gerdt tappion syitä.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä. Vasemmalla laidalla pirteästi esiintynyt Kemin Tommy Torvikosken nilkka pyörähti ympäri 35. minuutin kohdalla sen verran pahasti, että mies "kinkkasi" vaihtoon.

PS Kemin maalivahti Sami Mäkipörhölä venyi pariin loistotorjuntaan ensimmäisellä puoliskolla ja hänen tilalleen toiselle puoliajaksi tolppien väliin tullut Lauri Rönkkö esitti yhden huipputorjunnan. Kertaalleen rovaniemeläiset saivat pallon Rönkön taakse, mutta maali hylättiin paitsiona.

Kummankin joukkueen pelaajarinki kesää varten on koossa. Unkarilainen Tibor Markus ja sambialaiset George Chilufya sekä Zeddy Saileti saapuvat Rovaniemelle tämän kuun 25. päivän tienoilla.

Jukka Ikäläinen vahvisti, että tämän hetkinen 24 pelaajan ryhmä on lopullinen joukkue. Eli PS Kemin maalivahtikaksikko ensi kesänä on Mäkipörhölä - Lauri Rönkkö. Oulussa tällä hetkellä majaileva Kalle Rönkkö ei näinollen pelaa kotikaupungissaan ensi kaudella.

RoPS jatkaa pelejä ensi lauantaina kotikentällä Ounashallissa, kun Ykköscupissa vastaan asettuu Närpiön Kraft.