sunnuntai, 11 touko 2003 03:00

Saileti pelasti tehottoman RoPS:n jatkoajalta

Rovaniemen Palloseura eteni jalkapallon Suomen cupin viidennelle kierrokselle kukistamalla kakkosdivisioonassa pelaavan Jipon.

Edellisellä kierroksella RoPS kieputti samoin kakkosessa pelaavaa Kajaanin Hakaa peräti 6-0, mutta Joensuussa oli huomattavasti tiukempaa: Ykkösdivisioonan kärkikastiin veikkaillut rovaniemeläiset voittivat niukasti 1-0 (0-0).

RoPS oli lähes koko 90-minuuttisen ajan ottelussa selvästi hallitsevampi osapuoli, varsinkin jälkimmäisellä jaksolla vierailija vyörytti välillä yhtä soittoa vastustajan päätyyn.

Kiistattomasta hallinnasta huolimatta vaaralliset maalipaikat olivat kortilla. Jippo puolusti tiukasti ja pääsi hyvin katkomaan rovaniemeläisten hyökkäyksiä. RoPS:n kunnolliset laukaukset olivat harvassa - ja nekin harvat todelliset kudit ammuttiin pääsääntöisesti hehtaaripyssyllä ohi maalin.

Kotijoukkue puolestaan ei pahemmin päässyt edes hyökkäyksiin. Avausjaksolla Jippo toki vieraili muutamaan kertaan RoPS:n päädyssä, mutta yhtään vaarallista tilannetta joukkue ei pystynyt luomaan. Maalivahti Sandor Matus oli siis lähes työtön.

Rovaniemen Palloseura sai ensimmäisen maalipaikkansa jo yhdeksännellä minuutilla. Pallo saatiin kulmapotkun jälkitilanteesta kuitenkin vain ylärimaan.

Saileti ratkaisi 87. minuutilla

Pelin ratkaisua saatiinkin odotella aina loppuminuuteille asti. Jatkoaika alkoi näyttää jo todennäköiseltä, mutta lopulta konkarihyökkääjä Zeddy Saileti oli eri mieltä. Sailetin matala veto maalinedustalta yllätti vihdoinkin Jipon maalivahti Mikko Matveisen. Toista jaksoa oli tällöin pelattu 42.30.

Jippo pääsi RoPS:n maalin jälkeen kerran hätäisesti hyökkäämään, mutta sen jälkeen viimeiset minuutit pelattiin tuttuun tapaan sinipaitojen täydellisessä kontrollissa.

RoPS:n valmentaja György Hamori oli huojentunut voitosta ja totesi tiukasti taistelleen Jipon antaneen kovan vastuksen.

- Joskus cupissa tulee pahoja pelejä alempisarjalaisia vastaan, jatkuvasti ei voi pelata hyvin. Jos olisimme päässeet nopeasti johtoon pelissä, niin tästä olisi tullut varmasti paljon helpompaa. Meillä oli neljä todella hyvää paikkaa tehdä maali, hän laskeskeli.

Jippoa luotsaava Jari Hyvärinen oli tyytyväinen omiensa esitykseen jatkoajalle ja sen jälkeen vielä rangaistuspotkukilpailuun selviytyminen olisi toki kelvannut; Se kun olisi melkeinpä ollut Jipon ainoa toivo jatkopaikkaan.

- Ekalla puoliajalla yritimme ehkä ajoittain liian innokkaasti lähteä hyökkäyksiin. Toisella jaksolla sitten jalat loppuivat. Mutta hyvä peli tämä meiltä oli, hyvää herättelyä ennen sarjan alkua.