RoPS hävisi paremmilleen

Jalkapallon Ykkösen kärkikamppailussa naantalilainen VG-62 oli koko ajan askeleen edellä RoPSia.

740061
Dejan Godarin jalasta lähtivät eilen Keskuskentän parhaat syötöt. Tilannetta seuraavat RoPSin George Chilufya ja VG-62n Prince Otoo.

Joukkueiden välinen tasoero oli juuri sellainen mitä loppunumerot 1–0 (1–0) kertovatkin. Kun saman aikaisesti TP-47 voitti Korsholmin 2–0, niin torniolaiset ottivat kolme päivää lainassa olleen sarjan kärkipaikan takasin itselleen.

Ottelun ainoa osuma syntyi ottelun 40 minuutilla VG-62n yhdeksännestä kulmapotkusta. Mikko Siren antoi kierteisen pallon maalille jonka Jarkko Tallqvist puski maaliin. Kotijoukkueen puolustus ei ollut aivan ajan tasalla tilanteessa ja Tallqvist sai rauhassa pukata pelivälineen kohti maalia.

– Lopputulos oli oikeutettu. Kontrolloimme peliä, eikä meillä ollut suurempaa hätää koko ottelun aikana. Pelasimme suurella sydämellä, VG-62n valmentaja Jami Wallenius pohti ottelun jälkeen.

Wallenius oli oikeassa, sillä välillä vaikutti, että punapaitaisia olisi ollut kentällä ainakin kaksi pelaajaa enemmän kuin sinipaitoja. Naantalilaiset liikkuivat yksinkertaisesti paremmin kuin kotijoukkue. Heidän syöttötarkkuutensa ja tilannekovuus olivat astetta kovempia kuin RoPSn. Muutoin ottelu oli tasaista vääntöä ja ehkäpä kauden parasta peliä Keskuskentällä RoPSlta jäi vain maali puuttumaan. Lähimpänä osumaa oltiin 60 minuutin kohdalla, kun Matti Kutila laukoi 16 metristä ja maalivahti Jani Mäkilä haparoi pallon hieman maalin ulkopuolelle. Matti Hiukka oli sylkypallossa hiukan myöhässä eikä ehtinut tuikkaamaan palloa maaliin.

Kotijoukkueen parhaita olivat vahvan puolustuspelin pelannut Juha Majava, joka palasi torstain jälkeen hienosti omalle tasolleen. Keskikentänmoottori Dejan Godar oli jälleen ensimmäisen jakson vahva, mutta hiipui jälleen toisella puolikkaalla. RoPS suoritti toisella jaksolla oikean vaihdon kun Zeddy Saileti otettiin kentältä. Sambialaisen otteet ovat olleet viime peleissä oudon vaisuja, eikä keskikentän sydän ole päässyt oikein vauhtiin. Ehkä vaihtokomennus herättää Zeddyn, sillä RoPS tarvitsee ehdottomasti hänen tasoisensa pelimiehen taitoja.

VG-62n ryhmä oli kokonaisuutena nuori ja nälkäinen. Maalintekijä Tallqvist, toppari Rami Salomaa (13) ja hyökkääjä Juha Herne (22) olivat tasaisen joukkueen tähdet. Oma mukava piristys oli yönmusta Prince Otoo. Ghanalainen hyökkääjä pelasi viime vuonna vielä Interin B-junioreissa. Hänestä kuullaan varmaankin vielä, joten nimi kannattaa painaa muistiin.

RoPS leirissä hiljaisia

Kotijoukkueen valmennusjohto ei suuremmin selitellyt tappiota.

– Vieraat pelasivat hyvin. Tiesin, että edessä oli kova ottelu, mutta vastustajan kova taso oli yllätys. Onnittelut heille, sillä jos häviää paremmille niin se on ok, György Hamori totesi.

Joukkueen tehottomuus sai valmentajan mietteliääksi.

– Voitimme ottelun laukaisupaikat, mutta maaleissa hävisimme. Jotain on vialla, sillä maalit ratkaisevat, eikä niitä tänään tullut.

Myös muutamien pelaajien motivaatio-ongelmat saivat Hamorin pyörittelemään päätään.

– En halua mainita nimiä lehdessä, mutta muutama pelaaja saisi katsoa peiliin, sillä heiltä odotan paljon enemmän kuin mitä he nyt tekevät.

RoPS kärsii puolustuksen osalta pientä pelaajapulaa, sillä Norbert Kerenyi sai eilen varoituksen ja hän on jälleen pois seuraavasta ottelusta. Juho Kirjonen puolestaan parantelee polveaan ja hänen odotetaan palaavan kentälle aikaisintaan parin viikon kuluttua. Joukkueen vahvuuteen onkin liittymässä uusi puolustuspelaaja, sillä Serbia–Montenegrosta on Rovaniemelle saapumassa 187 cm pitkä toppari.

– Hän tuo joukkueeseen uusia vaihtoehtoja ja mahdollistaa Dejan Godarin peluuttamisen ylempänä, manageri Jouko Kiistala selvitti uutta hankintaa.