maanantai, 04 elokuu 2003 03:00

RoPS nousi taas karsijan paikalle

Rovaniemen Palloseura nousi jalkapallon Ykkösessä karsijan paikalle kakkoseksi voittamalla Tampereen Pallo-Pojat -70:n 1-0 (1-0).

950564
Dejan Godar harhautti ensiksi maalivahti Pasi Laineen ja laukoi sitten rangaistuspotkusta RoPSn voitto-osuman.

RoPSilla on nyt koossa 25 pistettä. Sarjaa johtava TP-47 kasvatti eilen pistepottiaan voittamalla AC Oulun 3-0. Torniolaiset ovat nyt kuuden pisteen karkumatkalla RoPSiin.

RoPSn alku eilisessä ottelussa oli vahva ja lupauksia antava. Joukkue karvasi ylhäältä kiinni tamperelaisiin ja punapaidat olivatkin vaikeuksissa käynnistäessään omia hyökkäyksiään.

Kymmenen minuutin kohdalla kotijoukkue sai vapaapotkun rangaistusalueen oikealta reunalta. Dejan Godar laukoi lujaa pallon vain kymmenen senttiä maalin yli. Seuraavakin RoPSn paikka tuli kaukolaukauksella. Ensimmäistä otteluaan sinipaidoissa pelannut Goran Nestorov antoi pallolle kyytiä 25 metristä. PP-70:n maalivahti Pasi Laine sai vaivoin pelastettua tilanteen alanurkasta.

Ratkaisu rankkarista

Ottelun ainoa osuma syntyi 31. minuutin kohdalla rangaistuspotkusta jonka Dejan Godar laukoi voimalla verkkoon. Tilanne syntyi kun vierailijoiden Timo Valkeaspää kaatoi selästä työntäen Zeddy Sailetin. Tamperelaiset kritisoivat tuomiota, mutta erotuomari Jukka Liljavirta ei epäröinyt hetkeäkään viheltäessään pallon pilkulle.

RoPSilla oli vielä yksi hyvä maalitilanne ensimmäisellä jaksolla, kun kovapotkuinen Goran Nestorov ampui vapaapotkun 25 metristä kohti ylänurkkaa. PP -70 maalivahti Pasi Laine näki kuitenkin pallon hyvin koko ajan ja sai näppinsä väliin.

Toinen jakso tamperelaisten

Toisella 45 minuuttisella vierailijat nostivat omaa peliään ja he loivatkin jatkuvasti painetta kohti RoPS-päätyä. Petri Jalavan johtama puolustus kuitenkin kesti vyörytyksen hyvin. Vierailijoiden saldoksi jäi vain muutama läheltäpiti -tilanne. Painostus oli pääasiassa näennäistä, sillä missään vaiheessa kotijoukkueen puolustus ei joutunut paniikkiin.

RoPSn hyökkäyspeli hiipui toisella jaksolla ihmeellisesti. Joukkue joutui turvautumaan pitkiin purkupalloihin, eikä sinipaidat päässeet tekemään pelin jälkipuoliskolla yhtään kontrolloitua hyökkäystä. Katsomoon vaikutti, että joukkueen kuntopohja olisi pettänyt. Toisaalta joukkueella ei ollut suurempaa tarvetta hyökkäyksiin lähtöön, sillä 1-0 tilanne näytti tyydyttävän ryhmää.

Nestorov on vahvistus

RoPSn uusi kasvo Goran Nestorov nilkutti toisella jaksolla vaihtoon ja tilalle tuli Mika Hänninen, joka piristikin ajoittain kotijoukkueen hyökkäyspeliä. Nestorovin jalkavamman laatua ei vielä tiedetä, mutta terveenä hän on vahvistus RoPSn alakertaan. Ennen kaikkea hänen tulivoimansa tuo uutta ulottuvuutta joukkueen erikoistilanteisiin.

Kotijoukkueesta eilen loistivat hyvän pelin pelannut Jalava, keskikentällä hyvin liikkunut ja syötellyt Godar ja maalin puhtaana pitänyt Ratko Marijanovic. Dejan Godar suorastaan hankki itselleen varoituksen ja samalla huilivuoron keskiviikkona pelattavaan Suomen Cupin otteluun Tampere Unitedia vastaan. Tuossa ottelussa hän saa nollattua varoitustilinsä.

Muutenkin RoPS lähtee vierasotteluun.siipirikkona. Norbert Kerenyi on edelleen pelikiellossa, Juho Kirjonen ja Janne Järvinen loukkaantuneina ja Matti Hiukka on edustuskelvoton cupissa, koska hän on edustanut Jokereita tänä vuonna samassa kilpailussa.

Joukkue muuttuu taas

RoPS-valmentaja György Hamori pyöritteli pelin jälkeen päätään.

- Vaikea peli. Alku oli hyvä, mutta loppu oli vaikea. Ottaa koville, kun kotona tulee 1-0 voittoja. Täällä pitäisi pystyä tekemään enemmän maaleja, valmentaja tuumasi.

RoPP ei ole pystynyt pelaamaan pitkään aikaan samalla kokoonpanolla kahta ottelua peräkkäin. Se huolestuttaa Hamoria.

- Tilanne ei ole normaali, jos kokoonpano muuttuu koko ajan. Nytkin joukkueessa oli yksi täysin uusi mies. Loukkaantumiset ja pelikiellot kiusaavat meitä. Toivottavasti tilanne vakautuu nopeasti. Joka tapauksessa tämä oli taisteluvoitto ja todella tärkeä joukkueelle.

PP -70n valmentaja Jukka Heinonen jakoi pelin jälkeen kiitosta joukkueelleen.

- Panimme itsemme täysillä likoon. Toivuttuamme RoPSn vahvasta alusta pääsimme peliin hyvin sisään. Olisimme ansainneet mielestäni pisteen kotiin viemisiksi.

Tamperelaisten kova hyökkäysinto toisella jaksolla oli tietoista.

- Yritimme saada palloja RoPSn puolustuslinjan taakse, mutta kotijoukkue puolusti todella hyvin. RoPS on vahva ryhmä. Rangaistuspotkua en ryhdy arvostelemaan. Joku toinen tuomari ei olisi pilkkua viheltänyt, mutta Liljavirta puhalsi. Pulinat pois, Heinonen totesi.