perjantai, 22 elokuu 2003 03:00

Järvisen vuoro pelastaa RoPS

Janne Järvisen lisäajalla tekemä komea puskumaali pelasti Rovaniemen Palloseuran tappiolta AC Oululle jalkapallon ykkösen ottelussa torstaina Oulussa. 2-2 (0-1) päättynyt peli pitää RoPS:n sarjakakkosena liigakarsijan paikalla, ja kolmen pisteen kaula oululaisiin säilyi.

636354
RoPS-kärki Janne Järvinen teki kauden neljännen maalinsa kun pelikello näytti jo paria minuuttia yliaikaa. Se takasi tasapelin Oulusta.

Toisaalta ero sarjakärkeen ja suoraan nousuun saattoi kasvaa jo liian suureksi, mikäli Tornio Pallo-42 hoitaa VG-62:n lauantain kotiottelussaan. Tuolloin ero olisi jo kahdeksan pistettä ja mahdollisuus suoraan nousuun ei ole enää RoPSin jaloissa. Pelaamatta on vielä yhdeksän kierrosta.

Ulosajo ja Jalavan vamma

Kiihkeä taistelu liigakarsijan paikasta alkoi oululaisittain masentavasti, sillä vain yhdentoista minuutin pelin jälkeen espoolaistuomari Tero Virtanen passitti Antti Pehkosen ulos kentältä tämän törmättyä RoPS:n Tibor Markukseen jalkapohja edellä. Rovaniemeläisten alkuiltaa synkensi puolestaan "ratkaisumies" Petri Jalavan takareiden oireilu, minkä takia mies joutui siirtymään vaihtopenkille, kun oli pelattu puoli tuntia. Suurta lohtua toi kuitenkin muutamaa minuuttia myöhemmin AC Oulun käsivirheestä puhallettu rankkari, jonka jo ottelun alkuvaiheessa ylärimaan vaparin tykittänyt Dejan Godar laittoi varmasti sisään.

Oululaiset loivat parhaat tilanteensa ensimmäisellä jaksolla oikeaa laitaa vauhdikkaasti sahanneen Vesa Kiljusen toimesta, mutta todellisia tekopaikkoja ei syntynyt.

"En tiedä mitä tapahtui"

Toiselle jaksolle lähdettäessä RoPS:n peli hyytyi.

- En tiedä mitä tapahtui. Ehkä pelaajien mielessä oli, että maalin johto riittää, mutta Oulu painoi päälle. Myös Jalavan poistuminen kentältä vaikutti varmasti asiaan, RoPS-luotsi György Hamori pohti.

- Meillä on vielä kovin uusi joukkue. Rutiinia ja työntekoa tarvitaan vielä paljon, sillä tämän piti kuitenkin olla rutiiniottelu, Hamori jatkoi.

Oululaisyleisön riehakas kannustus lienee auttanut asiaa ainakin hivenen, kun 66. minuutilla sarjan maalipörssin kakkonen, Jeferson Pires puski nahkakuulan vieraiden verkkoon Dritan Stafsulan antamasta kulmurista. Yhden miehen vajaalla pelanneet isännät saivat tasoituksesta hengen päälle ja RoPS näytti edelleen tyytyvän peruutteluun.

Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin Stafsula antoi jälleen keskityksen kulmalipulta ja tällä kertaa pitkänhuiskea Mika Hautala saatteli päällään pallon maaliin Pireksen syötöstä.

"Hieno nousu taas"

Peli näytti jo olevan pelattu, sillä 90 minuuttia täyttyi eikä RoPS päässyt 2-1 johtaneiden oululaisten maalille näiden puolustaessa koko miehistöllä ja hurmos päällä. Lisäajan toisella minuutilla rovaniemeläiset kuitenkin onnistuivat kuin ihmeen kaupalla. Norbert Kerenyi keskitti ja ensimmäisen jakson lopulla kentälle vaihdettu Janne Järvinen syöksyi päineen väliin tasoittaen lukemat. Peli päättyi vain muutama sekunti osuman jälkeen.

- Kopissa on hirveän pettyneitä jätkiä. Loistava peli, hieno nousu ja sataprosenttinen sitoutuminen, mutta vain yksi piste, AC Oulun valmentaja Ari Härkönen summasi.

- Tämä ei tunnu kovin reilulta. Kymmenellä miehellä pelaaminen on vaikeaa, joten siinä mielessä ei voi kuitenkaan olla pettynyt. Kaikki tekivät varmasti kaikkensa, Härkönen totesi viitaten tunteita niin katsomossa kuin kentällä nostattaneeseen tuomaripeliin.

- Sota on kuitenkin vielä nuori ja jos taistelemme samalla tavalla jatkossa, pisteitä saadaan varmasti.

Hamori puolestaan iloitsi joukkueensa noususta, vaikka peli ei toivotulla tavalla kulkenutkaan.

- Olemme nousseet aikaisemminkin, viimeksi 2-0 tappiosta voittoon, ja taas voin iloita, että ylsimme tasoihin. Oma pelimme ei kuitenkaan kulkenut oikein missään vaiheessa. En tiedä miksi kärkimies Tibor Markuksen maalinteko ei tahdo onnistua, mutta onneksi Järvinen pystyi ratkaisemaan tänään, Hamori totesi.

RoPS pääsi hetkeksi huilaamaan, sillä seuraava ottelu on vasta ensi viikon lauantaina 31.8., jolloin Rovaniemelle tulee GBK.