ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 15 lokakuu 2003 03:00

Matti Kilpelä ja Zoran Bogesic RoPSin uusia pelaajahankintoja

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Vaikka jalkapallon Ykkösen loppuhuipennus on vielä edessä päin, on Rovaniemen Palloseura hankkinut jo ensi kaudelle kaksi uutta pelaajaa. He ovat Ruotsista kotiutunut 23-vuotias toppari Matti Kilpelä sekä Närpiön Kraftissa tällä kaudella pelannut kroaattihyökkääjä Zoran Bogesic. Molempien sopimus on kaksivuotinen.

  Se, millä sarjatasolla Kilpelä ja Bogesic ensi kesänä potkivat, on vielä kysymysmerkki. RoPSilla on ensi lauantaina mahdollisuus suoraan liiganousuun, liigakarsintoihin tai jäädä edelleen 1 divisioonaan. RoPS pelaa viimeisen ottelunsa Naantalissa VG‑62:n vieraana. Suoran nousun kannalta ratkaiseva ottelu on FC Korsholm‑TP‑47. Torniolaisille riittää tasapeli liigapaikkaan.

Bogesic teki 11 maalia 11 ottelussa

29‑vuotias ja 185‑senttinen Bogesic teki tehokkaan visiitin tomaattipitäjään, sillä mies laukoi 11 maalia 11 ottelussa. Lisäksi hän antoi kolme maalisyöttöä.

Bogesie palasi kotimaahansa viime viikolla viisumin päätyttyä eikä mies pelannut enää sunnuntaina liiganousua kärkkyvää Tornion Pallo‑47: ää vastaan.

‑ Kävin katsomassa Bogesicin esityksiä parissakin pelissä ja hän vakuutti osaamisellaan, kertoi RoPSin toimitusjohtaja‑manageri Jouko Kiistala.

Bogesic on RoPSissa tällä kaudella pelanneen keskikenttämiehen Dejan Godarin hyvä tuttu, sillä he ovat kotoisin samasta kaupungista. RoPS on halukas käyttämään sopimusoption myös Godariin.

Kilpelä Skellefteån paras pelaaja

Toinen tulokas on Ruotsissa, Skellefteå AIK:ssa 2,5 kautta pelannut RoPSin kasvatti Matti Kilpelä. 188‑senttinen Kilpelä pelasi Suomen kentillä keskikenttämiehenä, mutta Ruotsin II divisioonassa pelipaikka on ollut lähes koko ajan toppari. 

Skellefteå sijoittui viime viikonvaihteessa päättyneessä sarjassa keskivaiheille. Kilpelä on ollut joukkueen kapteenina kaksi kautta ja hänet arvostettiin paikallisessa mediassa Skellefteå AIK:n tärkeimmäksi pelaajaksi. Kilpelälle olisi ollut vientiä myös Ruotsin sisällä, sillä hän kävi kesken kauden näytillä Superettanin Gävlessä.

‑ Ensimmäinen vuosi meni opetellessa uuteen topparin tonttiin. Ero ensimmäisen ja viimeisen kauden välillä onkin iso. Nyt tunnen todella viihtyväni topparina. Muutenkin vastuuta tuli rutkasti, Kilpelä kertoi.

RoPSin ja jazzin kautta Ruotsiin

Kilpelä ehti koluta juniorina kaikki RoPSin ikäluokat F-nuorista edustusjoukkueeseen. Kaudella 1998 hän pelasi ensimmäiset liigaottelunsa RoPSin riveissä. Ennen Ruotsiin siirtymistä Kilpelä oli yhden kauden FC Jazzin liigamiehistössä Porissa.

‑ Syy Ruotsiin lähtöön ei ollut jalkapallo. Tavoitteena oli opetella kieli ja päästä yliopistoon opiskelemaan. Näissä tavoitteissa myös onnistuin. Nyt näyttää siltä, että pääsen jatkamaan kauppatieteiden opintoja Lapin Yliopistossa, Kilpelä totesi.

Jalkapalloilullisesti Ruotsin vuodet olivat opettavia.

‑ Olen omasta mielestäni nyt paljon kypsempi pelaaja, tuumi  Matti, joka ehti juniorina voittaa Suomen mestaruuden tekniikkakisoissa.

Skellefteåssa Kilpelä pääsi myös kansainvälisten pelien makuun. Vuosi sitten kesällä Skellefteå kohtasi Ruotsissa leireilleen Englannin valioliigajoukkue Southamptonin. Vaikka AIK hävisi ottelun 4‑0 oli kokemus mukava.

‑ Pelasin topparina sellaista järkälettä kuin James Beattia vastaan, muisteli Kilpelä. Englannin maajoukkueeseen  noussut Beattie oli viime kaudella liigan parhaita maalintekijöitä ja on aloittanut räväkästi myös tämän kauden.

 

Kari Pyykkö
2003 Lapin Kansa

Luettu 2202 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309