sunnuntai, 18 huhtikuu 2004 03:00

Luulaja piti RoPSia pihdeissä

Rovaniemen Palloseuran liigajoukkue sai lauantaina tyytyä 2-2 (1-1) tasapeliin ruotsalaisen IFK Luulajan kanssa kauden toisessa ulkokenttäottelussa Lapinaukean hiekalla.

924829
RoPSin nuori hyökkääjä Juha Majava IFK Luulajan puolustuksen pihdeissä lauantain harjoitusottelussa. Vasemmalla RoPSin tasoitusmaalin tehnyt Zeddy Saileti, oikealla rospilaisista Zoran Bogesic.

Lopputulos oli sikäli kohdallaan, että ottelu oli varsin kaksijakoinen. RoPS hallitsi mielin määrin avausjaksoa (voitti mm. kulmat 6-0), mutta oli tehoton maalipaikoissa.

Luulaja puolestaan heilutti tahtipuikkoa toisella jaksolla ajoittain selvästikin.

- Jalkapallo on kova asennepeli aina kun pelataan Lapinaukean hiekalla. Ei meidän pelaajien asenteessa ollut moittimista, mutta ruotsalaisseurat ovat sarjatasosta riippumatta aina liikkeellä kovalla asenteella - niin Luulajakin, arvioi RoPS-manageri Jouko Kiistala taiston tauottua.

RoPS joutui ottelussa takaa-ajajaksi 2. jaksolla kun Luulaja rokotti pystypallolla isäntien puolustuslinjaa. Kukaan ei katkaissut syöttöä ja Magnus Johansson pääsi tekemään 1-2 Ratko Marijanovicin käsien kautta.

Vieraiden 1-1 tasoitusmaali avausjakson viime sekunnilla oli lähes identtinen tilanne. FC Jazzissa Suomen mestaruuden 1996 voittaneen Luulajan topparin, Jukka Ollikkalan kaukaa lähtenyt vapaapotku painui kenenkään palloon koskematta RoPSin verkkoon.

- Puolustuksen porrastus ei toiminut kummassakaan tilanteessa. Vastustajan vapaapotkujen vastaanotossa on ollut ongelmia koko talven ja Ollikkalan maali oli oikein kouluesimerkki tästä, harmitteli Kiistala.

Godarin vapari ottelun komein

RoPSin johtomaali 42. minuutin kohdalla oli ottelun komein. Kroaattitaituri Dejan Godar veti vapaapotkun 20 metristä yläriman alle. Kymmenen minuuttia aiemmin kolahti pallo Luulajan maalin pystytolppaan Zoran Bogesicin puskusta. Hyvän keskityksen tarjoili isolla alueella raatanut toppari Matti Kilpelä.

RoPSin 2-2 tasoituksen ampui Zeddy Saileti vajaat 10 minuuttia ennen loppua. Sambialaisen järjestivät tekopaikkaan vaihtomiehet Matias Turpeinen ja viime kädessä Lazlo Fekete.

Mandic selvisi tulikokeesta

RoPSin kokoonpanossa ensi kerran esiintynyt kroaatti Slavko Mandic selvisi tulikokeesta kutakuinkin puhtain paperein. Keskikentän pohjalla pelannut Mandic katkoi peliä ja pisti hyökkäyksiä nopeasti liikkeelle. Kertaalleen jysähti myös Mandicin vasuri ja pallo painui vain niukasti Luulajan maalin ohi.

- Taktisesti hyvä peli Mandicilta, arvioi Jouko Kiistala. Samaan hengenvetoon hän tosin myönsi, että keskikentän ankkurin paikalle löytyy joukkueesta ärhäkämpikin pelaaja eli Petri Lehtonen kunhan mies kuntoutuu.

Ottelun RoPS-takaiskuihin kuului vaihdosta tulleen Matti Hiukan etureisivamma, joka pakotti vaihtoon vain vajaan vartin pelin jälkeen.

RoPSin harjoituspelit jatkuvat ensi lauantaina AC Oulua vastaan, todennäköisesti Saarenkylän hiekkatekonurmella. IFK Luulaja kohtaa samana päivänä Tornion Pallo-47:n Haaparannan hiekkatekonurmella. Luulajan sarjapelit alkavat jo 1. toukokuuta.

RoPSin kokoonpano: Ratko Marijanovic, Petri Jalava, Matti Kilpelä, Panu Kuusela, Norbert Kerenyi, Slavko Mandic, Dejan Godar, Zeddy Saileti, Jarno Koivisto (45. Laszlo Fekete), Juha Majava, Zoran Bogesic (68. Matti Hiukka, 79. Matias Turpeinen).