maanantai, 14 kesäkuu 2004 03:00

Kotka vauhditti RoPSin alamäkeä

Rovaniemen Palloseura juuttui entistä lujemmin Veikkausliigan hännille hävittyään eilen Kotkassa FC KooTeePeelle. Kaiken lisäksi eilisen kaltaisella esityksellä ei oikeastaan muuta paikkaa liigassa voikaan olla, sillä kolmen maalin ero on liian pieni kenttätapahtumiin nähden. Loppunumerot 3-0 (0-0) tulivat nopeaan tahtiin.

Peli ratkesi toisella pelijaksolla ensimmäisen vartin aikana, jolloin kotijoukkue iski kolme maalia.

Maalitili avautui 50. minuutilla, kun Mikko Paatelainen jatkoi suoraan ilmasta Toni Koskelan syötön ohi RoPSin maalissa ensimmäisen ottelun pelanneen Villa Wallenin. Viisi minuuttia myöhemmin Koskela antoi tarkan kulmapotkun suoraan Kim Liljeqvistin päähän ja tällä oli helppo työ kääntää se verkon perille.

Koskelan näytös jatkui. Edellisestä maalista ehti kulua neljä minuuttia, kun hän vapautti Paatelaisen pystysyötöllä. Wallen joutui kaatamaan Paatelaisen ja seurauksena oli varoitus ja rankkari. Sen ampui Liljeqvist verkon perille.

Ensimmäinen jakso oli vähän tasaisempaa. Kotkalaiset eivät päässeet pelistä kiinni odotetulla tavalla. Liike puuttui kokonaan ja RoPSin vetäydyttyä puolustuskannalle, pallot ja pelaajat ajautuivat liian keskelle.

- Tauolla sovittiin, että ryhdytään liikkumaan enemmän ja levitetään peli laidoille. Paatelainen oli tästä hyvä esimerkki, ensimmäisellä kerralla hän oli paitsiossa, mutta toisella maaliverkot sitten lauloivat, tuumi Kotkan valmentaja Janne Hyppönen.

Rovaniemen valmentaja György Hamori oli laatinut joukkueelleen uuden taktiikan uusien pelaajien myötä. Se toimikin ensimmäisellä jaksolla hyvin, mutta jatkossa kuntokin petti.

- Minun olisi pitänyt tehdä vaihtoja aikaisemmin.

Jalavan veto lähimpänä

Oli vierailla muutama paikka rikkoa kuparinen, mutta Kotkan maalissa Henri Halonen pelasi varmasti. Näppien pitävyyttä kokeilivat Zoran Bogesic ja Mika Hänninen kahdesti, mutta vaarallisin laukaus nähtiin lopussa Petri Jalavalta. Ruuhkan takaa lähtenyt pallo vieri vain muutaman sentin ohi takatolpan.

- Näyttää olevan niin, että meidän peli notkahtaa, kun vastustaja tekee ensimmäisen maalin. Nytkin päät painuivat alas, vaikka ajoittain esitimmekin hyvää peliä, totesi Jalava.

- Kyllähän 3-0 tappioasemasta on vaikea nousta. Me kuitenkin tarvitsemme voittojakin, ettei itseluottamus kokonaan katoa, huokaisi valmentaja Hamori todeten samalla, että vielä on paljon tekemistä.

Vieraiden paras osa oli topparipari, jossa Jalavan seurana oli Matti Kilpelä. Ville Wallen pelasi varmasti, eikä tehdyille maaleille voinut mitään. Wallenilla on hyvät avaukset ja hän torjui avausjaksolla mm. läpiajon. Bogesic epäonnistui laukauksissaan liian usein eikä Zeddy Sailetikaan ollut nyt vedossa.

Jalavan ja Godarin tilit täyteen

Ville Wallenin ohella varoituskortin saivat Petri Jalava ja Dejan Godar. Kahdella viimeksi mainitulla täyttyi varoitustili, joten he huilaavat ensi keskiviikon Suomen cupin 5. kierroksen vierasottelun Jyväskylä Unitedia vastaan. Kokoonpanoon palaa Slavko Mandic pelikiellon jäljiltä. Ensi sunnuntain kotiottelussa FC Jazzia vastaan RoPSin pitäisi saada jo paras kokoonpano kentälle.