torstai, 17 kesäkuu 2004 03:00

Sailetin vapari vei jatkoon cupissa

Rovaniemen Palloseura joutui tekemään täyden iltapuhteen jalkapallon Suomen Cupin viidennellä kierroksella Jyväskylässä. Kakkosen itälohkon kärkikahinoissa taisteleva Jyväskylä United piti vieraitaan tiukilla nousemalla kahdesti tasoihin, mutta Zeddy Sailetin vapaapotkusta laukoma komea 2-3 (1-2) osuma oli lopulta kotijoukkueelle liikaa.

Rovaniemeläisten valmentaja György Hamori antoi alempisarjalaiselle reilun tunnustuksen.

– Jyväskyläiset olivat Kakkosen joukkueeksi pelaava ryhmä. Olimme tosin tällä kertaa loukkaantumisten ja pelikieltojen takia pahasti varamiehisiä emmekä tuskin pelaa tällä kokoonpanolla enää ikinä.

Mika Gröhn iski kahdesti

RoPS sai otteluun hyvän alun ja jo 12 minuutin jälkeen Mika Gröhn onnistui jatkamaan Zoran Bogesicin keskityksen verkkoon. Johtoasemassa vieraiden suurin peli-into kuitenkin katosi ja United pakotti kaukolaukauksillaan Ville Wallenin RoPS-maalilla muutamaan hyvään torjuntaan.

Kotijoukkueen rynnistys tuotti tulosta viisi minuuttia ennen taukovihellystä. Itälohkon maalipörssin ykkönen Aki Katajamäki sooloili päätyrajalla pallon Norbert Kerenyin käteen ja laukoi itse rangaistuspotkun varmasti oikeaan alanurkkaan. Vain hetkeä myöhemmin Wallenin seikkailu oli kostautua, mutta Miikka Järvenpää ei vieraiden onneksi saanut sohittua palloa tyhjään maaliin.

Unitedin odotellessa jo taukovihellystä iski RoPS vielä kerran. Asialla oli toistamiseen Gröhn, jolle avopaikan tarjoili laitapakki Panu Kuusela.

– Vähän nuo tasoitusmaalien jälkeiset hetket jäivät kismittämään, United-valmentaja Jari Kuoppala harmitteli.

Montaa minuuttia ei ehditty juhlia ennen kuin RoPS iski aina uudestaan. Kalle Kauton puskema 2-2 tasoitusosuma jäikin lopulta laihaksi lohduksi Sailetin paukautettua 20 metristä ottelun ratkaisuosuman. Pallo kiersi komeasti muurin ja painui ylänurkkaan.

RoPS-valmentaja Hamorin tavoin United-luotsi Kuoppala harmitteli joukkueensa varamiehisyyttä. Liigakokemusta omaava Ville Priha paranteli vaihtopenkillä vaivojaan ja aikanaan Turkista liigaan löytynyt Sükru Uzuner linkutti vaihtoon jo reilun 20 minuutin pelin jälkeen.

– Sükrun vaihto vei meiltä yhden syömähampaan eikä meillä ollut pääpelissä enää mitään sanomista, Kuoppala kertasi.

RoPSin vahvuudesta puuttuivat molemmat topparit Petri Jalava ja Matti Kilpelä, puolustava keskikenttämies Petri Lehtonen, Dejan Godar sekä A-nuorissa cupia pelannut Mika Hänninen. RoPSin kausi jatkuu sunnuntaina liigan kotiottelussa FC Jazzia vastaan.