tiistai, 06 heinäkuu 2004 03:00

Sailetin kantapää päästi piinasta

Rovaniemen Palloseuran kotiyleisö (eilen 1621) joutui ensi kerran odottamaan Jalkapalloliigan kauden ensimmäistä kotipelipistettä heinäkuulle. Jahti tuotti vihdoin maanantaina tulosta kun isännät nousivat Zeddy Sailetin viime minuutin maalilla 2-2 (0-1) tasapeliin FC Lahden kanssa.

766803
Zeddy Saileti juhli maanantain pelin päätteeksi kauden toista liigamaalia. Se takasi RoPSin ensimmäisen kotipisteen. Juhlaan rynnistää mukaan myös liigakasteen saanut Antti Peura.

RoPSille piste oli arvokas, sillä samalla katkesi kuuden perättäisen tappion putki liigassa. Pelillisesti ei ole edelleenkään aihetta riemunkiljahduksiin, mutta tunnelin päässä pilkottaa sentään keskiyön aurinko.

Valmentajan Mika Lumijärven kotidebyytti näytti avausjakson perusteella valjulta, mutta toinen 45 minuuttia kirkasti näkymiä.

- Hieno nousu joukkueelta lopussa, mutta puolustuspelaamiseen ei voi olla tyytyväinen. Nytkin jaksettiin pitää tasatilannetta melkein minuutti ennen kuin omissa soi. Ilmoitin jo aamuharjoituksissa, että jos pelaaminen ei maistu vanhemmalle kaartille, tilalle tulee nopeasti innokkaita nuoria, Lumijärvi kertoi.

Antti Peura sai liigakasteen

Liigakasteen saikin loppuhetkillä A-juniori Antti Peura, joka ehti pohjustamaan RoPSin 2-2 tasoitusta edeltänyttä kulmapotkua. Mika Hänninen tulitti Peuran syötöstä, mutta Lahden maalivahti Mihail Slawuta torjui tilanteen kulmuriksi.

RoPSin viimeinen kulma olikin Hänniseltä loisto-oivallus antaa pallo lihamuurin sijasta toiseen aaltoon Juha Majavalle. Tämän laukaus epäonnistui jonkin verran, mutta Zeddy Saileti pisti pallon maaliin kantapäällään. Ottelukello näytti jo täyttä 90 minuuttia.

Vaihdoista tullut Juha Majava oli pohjustamassa RoPSin molempia maaleja. Majava tarjoili reilun tunnin kohdalla ristipallon Zoran Bogesicille, joka käänsi suoraan maalin eteen. Dejan Godar survoi Mihail Slawutan käsien kautta 1-1.

Isäntien ilo jäi lyhyeksi, sillä Lahti iski käytännössä seuraavasta hyökkäyksestä 1-2 johtomaalin. RoPSin Petri Lehtonen hutiloi sivurajan tuntumassa ja Christian Sund karkasi päätyyn. Hyvä keskitys löysi puoliajalla vaihdosta tulleen Jonne Kemppisen ja Lahti johti jälleen maalilla.

- En tiedä mitä niinkin kokenut pelimies kuin Lehtonen tilanteessa ajatteli. Ainakin hän otti miestä aivan väärältä puolelta, harmitteli Lumijärvi.

Hyökkääjää vaan ei näy

Puolustuspelin ohella RoPSin suurin mutta on olemattomassa hyökkäyspelissä. Joukkuetta on ollut aikaa tilkitä nimenomaan hyökkääjällä reilu kuukausi, mutta mitään ei tunnu tapahtuvan.

- Meillä ei edelleenkään ole hyökkääjää. Nyt yritettiin Dejan Godaria sille paikalle. Vaikka mies teki maalin, kovin yksinäistä peli oli. Seurajohto hakee vahvistusta etupäähän, mutta eipä ole uusia voimia harjoituksissa näkynyt, Lumijärvi tuumi.

Ensi torstain kotiotteluun HJK:ta vastaan tuli eturiviin miehen mentävä reikä, kun Zoran Bogesicin varoitustili täyttyi.

Lahdelle jo 8:s tasapeli

Lahtelaisten leirissä tasapeli oli aavistuksen tappion makuinen, vaikkei sitä valmentaja Harri Kampmanin kasvoilta havainnut.

- RoPSilla oli ottelussa kolme paikkaa, joista se teki kaksi maalia, ynnäsi Kampman.

Pisteiden ynnäilyssä Kampman päätyi jo mollivoittoiseen kommenttiin, sillä Rovaniemen tasapeli oli FC Lahdelle jo kauden kahdeksas.

- Tällä menolla alamme tippua taistelusta eurocupien paikoista, näki Kampman.

Avausjakson perusteella Lahti ansaitsi maalin johtonsa. Joukkue vyörytti vahvasti lievään myötätuuleen, voitti kulmatilaston 8-0 ja teki lopulta maalinkin kolme minuuttia ennen paussia.

RoPSin libero Slavko Mandic repi vaarattomassa tilanteessa paidasta lahtelaishyökkääjää ja helsinkiläistuomari Heikki Pajunen vihelsi vapaapotkun alle 20 metristä. Jukka Koskinen täräytti muurin läpi ja onnekas pomppu hieman ennen maalivahti Ville Wallenia nosti pallon lähes maalin kattoon.

FC Lahden kausi jatkuu torstaina kotiottelulla Turun Palloseuraa vastaan. Kysymykseen joko Jari Litmanen ehtii tuohon otteluun, kommentoi Harri Kampan: - Jari jatkaa kuntoutuksessa. Ennen paluuta alle pitää saada hyvä harjoitusjakso. Vaikea sanoa milloin Jari pelaa seuraavan kerran.