maanantai, 19 heinäkuu 2004 03:00

RoPSille maalin tappio liigajohtajalta

Hyvät maalintekopaikat laskien Jalkapalloliigaa johtava Valkeakosken Haka olisi voinut voittaa kotiottelunsa Rovaniemen Palloseuraa vastaan 5-1 eikä 1-0 kuten tapahtui.

247012
Hakan Toni Lehtisella oli ottelun lopussa tuhannen euron paikka, mutta veto vasurilla meni maalin ohi. RoPSin maalivahti Ville Wallen ja Petri Lehtonen ovat jo tilanteesta ulkona.

Hakan ainoan maalin teki Sami Ristilä 41:nnellä minuutiilla. Valeri Popovits antoi hyvän pystysyötön topparien taakse, jonne Ristilä ehti ensin ja sijoitti pallon Ville Wallenin ohi.

Jo ennen maalia Wallen oli torjunut kolme pahaa tilannetta ja maalin jälkeenkin vieraiden maalilla oli paljon enemmän toimintaa kuin Mikko Vilmusen vartioimalla Hakan maalilla.

- RoPS sai ainoat tekopaikkansa erikoistilanteista, pelissä sellaisia ei ollut, Huttunen sanoi.

Molemmat edes kohtalaiset RoPS:n tekopaikat osuivat Zoran Bogesicille. Ensin mies yritti hyvästä keskityksestä kuolettaa pallon rinnalla ja laukoa jalalla, kun olisi pitänyt puskea viidestä metristä Vilmusen ohi. Aikaa ja tilaa oli aivan riittävästi.

- Ei tuossa tilanteessa olisi tuota pitänyt yrittää. Piti puskea, harmitteli RoPS:n valmentaja Mika Lumijärvi.

Lumijärvi harmitteli myös Hakan maalia. Sitä edelsi hänen mukaansa Hakan virhe, josta olisi pitänyt tuomita omalle joukkueelle vapaapotku.

- Tuomarin arvostelulla en tarkoita sitä, etteikö Haka olisi ansainnut voittoa. Ville piti meitä pystyssä monessa tilanteessa, Lumijärvi myönsi.

RoPS aloitti ottelun odotetulla kokoonpanolla. Tosin Dejan Godar pelasi alimpana keskikenttämiehenä millä paikalla häntä ei ole kokeiltukaan vielä.

-- Melkein kaikkia pelipaikkoja on jo kokeiltu. Dejan oli parempi kuin monessa aikaisemmassa pelissä, taisteli ja piti palloa. Mutta harhasyöttöjä tuli liikaa, Lumijärvi analysoi.

Wallen ja Saileti parhaat pelaajat

RoPS:n selkeästi parhaat pelaajat olivat Wallen ja Zeddy Saileti. Saileti sai useimmat syöttönsä omille mitä ei voi sanoa juuri kenestäkään muusta.

Huonoimpia olivat Matti Hiukka ja Laszlo Fekete. Kumpikaan ei saanut mitään aikaiseksi.

- Laszlolla oli omalla laidallaan vastassa hyvä puolustaja, Lumijärvi tunnusti.

Fekete kokeili molemmilla laidoilla, mutta Juuso Kangaskorpi ja Harri Ylönen olivat hänelle liikaa.

Douglas sai liigakasteen

Ylivieskasta takaisin kutsuttu Ville Syväjärvi korvasi Norbert Kerenyin jo 60:nnella minuutilla. Kymmentä minuuttia myöhemmin Stuart Douglas korvasi Hiukan. Kolmannessa vaihdossa Matti Kutila korvasi Petri Jalavan.

- Jalavan Hämeenlinna-ottelussa tullut selkävamma alkoi vihoitella, joten hänet piti vaihtaa pois.

Douglas pääsi siis mukaan 70. minuutilla. Kovin usein kolmosdivisioonan Bostonista tullut Douglas, 26, ei päässyt palloon koskemaan, koska Haka piti loppuun saakka enemmän palloa kuin vieraat.

Douglasin toinen näyttöpeli on ensi torstaina Allianssia vastaan. Silloin Lumijärvikin voi kommentoida enemmän kuin eilen.

- Tarkoitus oli laittaa Stuart peliin vasta torstaina, mutta nyt oli pakko laittaa hänet mukaan. Tiistain ja keskiviikon harjoitusten jälkeen osaan sanoa enemmän hänen taidoistaan, Lumijärvi pohti.

Erotuomari Mika Koskinen antoi varoituksen Bogesicille, Slavko Mandicille ja Sailetille. Etenkin Mandic saa olla tyytyväinen, ettei lopussa tullut toistakin varoitusta.

Haka voitti laukaukset kohti maalia 13-1, laukaukset maalin ohi 7-2 ja kulmapotkut 9-3. Luvut kertovat olennaisen ottelusta.