ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 05 elokuu 2004 03:00

Lapin hegemonia katkolla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Torstain odotetussa Jalkapalloliigan paikallispelissä on sarjapisteiden lisäksi katkolla myös Lapin jalkapalloherruus. Molemmilla on kesän koitoksista taskussaan 3-0 -voitto, RoPSilla cupissa ja Torniolla liigapelistä. Rovaniemen keskuskentällä ratkeaa kello 18.30, kumman joukkueen fanit saavat kutsua itseään ”Lapin kunkuiksi”.

122888
RoPSilla on ollut viime aikoina mahtava vire kotiotteluissa. Sunnuntaina rovaniemeläiset juhlivat 2-0 voittoa liigan kärkikastiin kuuluvasta Tampere Unitedista.
Paikallispeli tuo varmasti ääntä ja värinää katsomoon. Torniosta on tulossa sadottain TP:n faneja kannustamaan omiaan ja RoPSin tämän kauden yleisöennätys syntyy takuuvarmasti. Pelaajia paikallistaisto tuskin niin hirveästi hetkauttaa; jaossa on saman verran pisteitä kuin kauden muissakin otteluissa.

Se on kuitenkin varmaa, että lataus paikallispeliin on huipussaan molemmissa leireissä. Tornion kiihokkeena on lisäksi kauden ensimmäisen vierasvoiton saalistaminen.

Sarjataulukon perusteella Tornio voi kutsua itseään Lapin valtiaaksi. Joukkue keikkuu turvallisesti keskikastissa ja liigapaikan varmistamiseen torniolaiset tarvitsevat käytännössä enää muutaman pisteen. RoPS on torniolaisia yhdeksän pinnaa perässä, mutta viime pelien perusteella vahvassa nousukiidossa.

Kuntopuntari RoPSin puolella

Kuntopuntarissa RoPS on kerännyt kuudesta viimeisestä 11 pinnaa (maaliero 9-5) ja hävinnyt vain kerran liigakärki Hakalle. Tornion kuusi viimeistä ovat tuottaneet yhdeksän pinnaa; kolme voittoa ja saman verran tappioita maalierolla 11-11.

Kuntopuntarin perusteella RoPS nousee jopa hienoiseksi suosikiksi, mutta toisaalta Tornio on aina viihtynyt hyvin keskuskentällä. Tornio voitti Rovaniemellä molemmat Ykkösen pelit kahtena edelliskesänä ja muutenkin Tornio on ollut niskan päällä keskinäisissä taistoissa (voitot Torniolle 4-1, kaksi tasapeliä), kun tämän kauden cupin ja liigacupin pelit lasketaan mukaan.

RoPS-leirissä itseluottamus on korkealla, kun alla jo viisi tappiotonta kotipeliä. Sunnuntain Tampere-voitto oli tasapainoisen ja vahvan puolustuspelaamisen satoa. Kauden ehjin peliesitys sai valmennusjohdon tyytyväiseksi, vaikka Tampere veikin pelin tapahtumia toisella jaksolla varsin vahvasti. Tekopaikat olivat kuitenkin kortilla eikä RoPSin alakertaan iskenyt missään vaiheessa alkukaudesta tutunomaiset hätäratkaisut.

- En usko, että meillä on isompaa hätää, jos peli pysyy vähänkään samalla tasolla. Ja miksi ei pysyisi? Joukkueessa on hyvä henki päällä, itseluottamus on noussut onnistumisten myötä, terveystilannekin helpottaa ja uudet miehet ovat selvästi hyviä hankintoja, RoPSin käskijä Mika Lumijärvi tuumii.

- Sarjatilanne on helpottunut voittojen myötä, mutta tilanne on edelleen tukala. Piste-erot ovat pienet ja kierroksia vielä kymmenkunta jäljellä. Minkäänlaiseen leijumiseen ei ole pienintäkään aihetta, Lumijärvi muistuttaa täysin tietoisena siitä, että Tornio haluaa varmasti näyttää parasta osaamistaan juuri Rovaniemellä.

Helpottuneella terveystilanteella Lumijärvi viittaa Zoran Bogesiciin ja Juha Majavaan, jotka molemmat ovat tervehtyneet harjoitusvahvuuteen. Bogesic ottanee avauksessa sunnuntain pelissä reisivamman saaneen Laszlo Feketen paikan. Majavakin nousee pelilistalla, mutta aloittanee kuitenkin vaihdosta.

- Feketen vammakaan ei onneksi vaikuta kovin pahalta. Hän kuitenkin lepää torstain pelin, mutta voi olla mukana jo sunnuntaina Turun reissulla. Lisäksi Dejan Godar vapautuu pelikiellosta, Lumijärvi sanoo.

Mandicin korttitili täyttyi

Ainoa takaisku Tampere-pelistä oli liberona hyvin luutineen Slavko Mandicin korttitilin täyttyminen. Kun alla oli yksi varoituksista tullut pelikielto ja ulosajo, niin Mandic on sivussa Tornio-pelin lisäksi myös sunnuntain TPS-vierailun.

Lumijärven mukaan alakerran miehitystä ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta todennäköisesti uusi serbitoppari Dalibor Djuric ottanee Mandicin paikan Toinen vaihtoehto on pudottaa Petri Jalava alemmaksi ja Djuric hänen rinnalleen.

RoPS ja TP-47 kohtaavat keskuskentällä torstaina kello 18.30. Kokoonpanot:

Rovaniemen Palloseura: 1) Marijanovic Ratko, 2) Kuusela Panu, 3) Jalava Petri, 4) Kilpelä Matti, 5) Lehtonen Petri, 6) Kerenyi Norbert, 7) Douglas Stuart, 8) Godar Dejan, 9) Saileti Zeddy, 10) Fekete Laszlo, 11) Majava Juha, 12) Wallen Ville, 14) Koivisto Jarno, 15) Bogesic Zoran, 16) Syväjärvi Ville, 17) Kutila Matti, 18) Peura Antti, 19) Hänninen Mika, 20) Hiukka Matti, 21) Ylipaavalniemi Ville, 22) Gröhn Mika, 23) Mandic Slavko, 27) Djuric Dalibor . Valmentaja Mika Lumijärvi.

Tornion Pallo -47: 1) Jaakkola Anssi, 3) Bulgakov Anatoli, 4) Peic Zoran, 5) Fomitshev Ilja, 6) Myllyneva Aki, 6) Aleksejev Viktor, 7) Barsk Mikko, 8) Hasa Jari, 9) Torvikoski Tommy, 10) Isteri Jaakko, 11) Saario Juha, 12) Sihvonen Tapio, 13) Talvensaari Jouni, 14) Halonen Tommi, 15) Hakasalo Jussi, 16) Pekkanen Ville, 17) Kainu Pekka, 18) Berg Juha-Matti, 19) Volodin Dennis, 20) Hiukka Sakari, 21) Huusko Keijo, 22) Tenkula Jarno, 23) Miroshnytshenko Roman, 24) Kurttio Juho, 25) Kanto Jussi, 26) Koivuranta Tarmo, 29) Väänänen Mikko, 30) Halmkrona Kimmo, 36) Mishtshuk Aleksandr. Valmentajat: Kari Vaalto ja Oleg Eprintsev.

© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1225 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309