maanantai, 30 elokuu 2004 03:00

Kurinalainen RoPS selätti Interin

Rovaniemen Palloseura selätti hampaattomasti esiintyneen FC Interin 4-0 (1-0) sunnuntaina keskuskentällä pelatussa jalkapalloliigan ottelussa.

243742
Panu Kuusela (2. oik.) juhlii toisen jakson alussa uransa ensimmäistä liigamaalia. Onnittelijoina joukkuekaverit Petri Jalava, Petri Lehtonen ja Slavko Mandic.
Kauden levein voitto vankisti rovaniemeläisten toiveita ensi kauden liigapaikasta, kun taas turkulaisille musta ilta napapiirillä merkitsi takapakkia mitalikahinoita silmällä pitäen.

- Tällä vauhdilla ei mitaleille ehditä, Interin valmentaja Kari Virtanenkin ihmetteli ottelun jälkeen.

RoPS aloitti ottelun tehokkaasti ja ennakkoluulottomasti. Pallo pyöri ensimmäisen vartin pelkästään turkulaisten kenttäpuoliskolla eikä Zeddy Sailetin 15. minuutilla tekemä avausosuma ollut sen jälkeen yllätys. Sitä ennen Saileti hätyytteli Interin maalivahtia Magnus Bahnea pariinkin otteeseen.

RoPSin ensimmäisen maalin avaustahdit löi terhakas hyökkääjä Stuart Douglas, joka hyökkäsi vaarallisesti kohti Interin maalia.

Vastaan tullut Bahne sai torjuttua Douglasin laukauksen, mutta Saileti pääsi jälkitilanteesta vetämään pallon tyhjään maaliin.

Avausmaali herätti unessa olleet turkulaiset, mutta RoPS pystyi pitämään maalinsa puhtaana Interin kovasta myllytyksestä huolimatta. Ottelun alussa toimettomana ollut maalivahti Ville Wallen pelasti kerran Interin Ryan Bothan tulisen vedon. Botha pyssytti kerran myös piirun verran yli maalin.

Inter murtui toisen jakson alussa

Interin rutistus jatkui toisen jakson ensimmäisillä minuuteilla, mutta mureni pian rovaniemeläisten aloitettua vyörytyksen. 52. minuutilla Mika Hänninen pääsi vetämään kohti maalivahti Bahnea, joka kuitenkin torjui pallon eteensä. Panu Kuusela tuli kärppänä tilanteeseen ja tehtaili uransa ensimmäisen liigamaalin. Kuusela oli muutenkin yksi joukkueensa pirteimmistä pelaajista.

Pari minuuttia myöhemmin turkulaisleirissä alkoi häämöttää tappio. Stuart Douglas syötti Juha Majavalle, joka pääsi tyylikkäästi vasurilla nostamaan pallon yli maalivahti Bahnen.

Sen jälkeen Inter kartutti lähinnä kulmapotkutilastoja, joissa turkulaiset olivat selvästi parempia 3-10. Interin vaarallisin tilanne kehkeytyi 72. minuutilla.

Marcel Mahouve tykitti tulisesti kohti RoPSin maalia, mutta Mika Hänninen sai torjuttua pallon jalallaan maalilinjalta. Hetkeä myöhemmin Hänninen meinasi pistää pallon omaan maaliin, mutta tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

Ottelun niitti iskettiin 78. minuutilla. Viisi minuuttia aiemmin vaihdosta kentälle tullut Matti Hiukka kaadettiin keskikentällä, ja RoPS sai vapaapotkun.

Dejan Godar pääsi vetämään vaparin suoraan Interin maaliin puolustajien ja maalivahti Bahnen ehtiessä vain äimistellä 4-0 osuman syntymistä.

”Pakka pysyi kasassa”

RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi oli ottelun jälkeen huojentunut mies.

- Nyt puolustettiin todella kurinalaisesti, ja pakka pysyi kasassa ottelun loppuun asti, Lumijärvi pohti ja antoi erityiskehut hyvin pelanneelle Panu Kuuselalle.

Toki kehuja keräsivät myös Zeddy Saileti ja Stuart Douglas, jotka olivat pitkälti junailemassa RoPSin maalijuhlaa Interin kenttäpuoliskolla.

- Maalivahti Wallenilla ei ollut paljon töitä, mutta hän otti harvat pallot varmasti kiinni, Lumijärvi muistutti.

Interin valmentaja Kari Virtanen tunnusti reilusti ropsilaiset paremmiksi.

- Kävimme ennen ottelua napapiirillä. Ensimmäinen vartti istuttiinkin joulupukin sylissä eikä pelattu jalkapalloa, Virtanen ihmetteli vaisua aloitusta.

Valmentajan mielestä iskun paikka olisi ollut ensimmäisen jakson lopussa ja toisen jakson alkuminuuteilla.

- Hyökkäyksestä puuttui selvästi viimeistely. Myös alakerta saa katsoa peiliin, Virtanen harmitteli.

RoPSin otteet saivat rovaniemeläisyleisölle tutulta mieheltä tunnustuksen.

- RoPSin pelissä on näkyvissä iloisuus ja taistelu, mikä puuttui alkukaudella, Virtanen totesi.

Turkulaisista kunnostautuivat ajoittain Ryan Botha ja Mats Gustafsson.