sunnuntai, 26 syyskuu 2004 03:00

FC Lahti voitti - RoPS tyhjensi yhä varoitustilejä

Rovaniemen Palloseura ja FC Lahti pelasivat lauantaina Lahden Hiihtostadionilla jalkapalloliigaa, koska sarjaohjelmassa niin luki.

849189
RoPSin Mika Hänninen pelasi pirteästi vieraskentällä.
FC Lahti voitti pelin maalein 2-1 ja vei kaikki kolme sarjapistettä, mutta surullisia ei vaikutettu olevan rovaniemeläisryhmässäkään.

- Saimme paikkamme ensimmäisellä puoliajalla, mutta tauon jälkeen jouduimme juoksemaan lahtelaisten perässä, kiteytti RoPS:n valmentaja Mika Lumijärvi pelillisen annin.

RoPS:n kannalta hyödyllisintä oli, että Mika Hänninen ja Zeddy Saileti ottivat pelikiellon tuovan kauden kolmannen varoituksensa. He voivat kärsiä pelikieltonsa päätöskierroksella, joten lokakuun puolivälissä jatkuvassa Suomen cupissa RoPS on matkassa parhaalla ryhmällään.

Hännisellä vahva ilta

RoPS:n keskikentän Mika Hänninen oli näkyvissä läpi ottelun. Hän pelasi avausjaksolla upealla syötöllä Jarno Koiviston yksin läpi, mutta tilanteesta ei seurannut kulmapotkua enempää.

Hänninen sai antaa RoPS:n kaikki neljä kulmapotkua jo avausjaksolla. Yksi niistä pamahti suoraan Lahden ylärimaan, mutta sen enempää tilanteesta ei syntynyt.

Tauolle RoPS joutui takaa-ajajana, kun lahtelaiset hyödynsivät viimeisen minuutin vapaapotkunsa. RoPS:n puolustus pääsi kertaalleen tilanteessa väliin, mutta katkoa enempää paniikissa ei syntynyt.

Njazi Kuqi laukoi lujaa paluupallosta maalille ja isäntien toppari Antti Pehkonen kävi tökkäämässä Ville Wallenin osittain torjuman pallon maaliviivalta verkkoon, ellei peliväline sattunut olemaan ropsilaisittain viivan väärällä puolella jo Kuqin vedosta.

Toinen jakso yhtä maalia

FC Lahti vyörytti erityisesti toisen puoliajan alun jatkuvasti kohti RoPS:n maalia. Wallen ja välillä puolustuskin kestivät onnekkaasti mahdollistaen tasapelistä haaveilun.

Lukemat kuittautuivat tasoihin 84. minuutilla, kun Hänninen tykitti kenties uransa maalin vapaapotkusta noin 25 metristä.

Pallo pamahti yläriman kautta verkkoon sellaisella voimalla, että lahtelaisvahti Michal Slawutan kannalta saattoi olla terveellisempi vaihtoehto olla laittamatta sormiaan suuremmin tielle.

- Valitettavasti molempien puoliaikojen loput näyttivät olleen meille ongelmia, Lumijärvi totesi.

Toiveet pisteestä karisivat 89. minuutilla - tai oikeastaan jo paria aikaisemmin - isäntien rangaistuspotkuun. Kulmapotkun jälkeinen hässäkkä oikeutti erotuomari Jouni Hyytiän mukaan lahtelaiset rankkariin.

Kun Saileti ei ollut vielä pystynyt saamaan pakollista varoitustaan, hän seisoskeli rangaistusalueella niin kauan, että Hyytiän keltainen kortti heilahti.

RoPS Hyytiälle yhtä painajaista

Hyytiää kävi sääliksi, ainakin jos erotuomareita arvioidaan heidän antamiensa varoitusten mukaan.

Hyytiä oli jakamassa oikeutta jo RoPS:n edellisessä pelissä, kun Matti Hiukka, Dejan Godar ja Stuart Douglas tyhjensivät varoitustilinsä kolmannellaan. Eilisen kaikki neljä varoitusta menivät sinipaidoille, joista siis Saileti ja Hänninen ottivat kauden kolmantensa.

- Tänään Hyytiäkin taisi viimeistään ymmärtää pelin juonen, Lumijärvi naureskeli.

RoPS:n riveissä Ville Syväjärvi pelasi keskikentällä toisen kokonaisen ottelunsa ja tauolla Laszlo Feketelle tilaa tehnyt A-juniorihyökkääjä Antti Peura oli uransa ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa.

- Syväjärveen olen todella tyytyväinen. Hän on vaativalla tontilla ja selvisi hyvin jo edellisessä ottelussaan, Lumijärvi kiitteli.

Lahden joukkueessa tekopaikkoja hukkasi erityisesti Kari Arkivuo. Laukauksissa kohti maalia Lahti oli edellä vain 9-7.

- RoPS puolusti hyvällä asenteella. Tiesimme rovaniemeläisten erikoistilanteet vaikeiksi, harmitteli isäntien valmentaja Harri Kampman Hännisen maalia.