lauantai, 11 kesäkuu 2005 03:00

RoPS:lta sivussa monta runkomiestä

Liigakauden väkevästi aloittanut Helsingin Jalkapalloklubi on seitsemän kierroksen jälkeen edelleen tappioitta. HJK-luotsi Keith Armstrong tietää, että vaikka RoPS:n ensimmäinen voitto antaa yhä odottaa eikä joukkue ole tehnyt maalin maalia 331 minuuttiin, niin isäntiä ei kannata aliarvioida.

- RoPS ei ole helppo vastus - etenkään kotikentällään. Joukkue on suhteellisen taitava ja ulkomaanavut ovat pelimiehiä. Erikoistilanteissa joukkue on vahva, Armstrong listaa.

HJK:lla ja RoPS:lla on kumpaisellakin takana kaksi tasapeliä. RoPS jakoi pisteet ensin TP:n kanssa ja tuoreimmassa kahinassa KooTeePeen kanssa. Ottelu päättyi Arto Tolsa Areenalla maalittomaan tasapeliin. Armstrong oli paikan päällä tarkkailemassa.

- Rovaniemeläiset olivat altavastaajina ensimmäisen 45-minuuttisen, mutta tulivat paremmin mukaan peliin toisella jaksolla. RoPS oli todella lähellä voittoa, mutta Ylipaavalniemi veti yli aivan vapaasta paikasta.

RoPS on onnistunut maalinteossa edellisen kerran Haka-pelissä kauden kotiavauksessa reilut kolme viikkoa sitten. Sen jälkeen maalitonta taivalta on kestänyt jo 331 minuuttia. Jos HJK-pelikin sujuu vielä maaleitta, RoPS lähentelee jo kaikkien aikojen ennätystä (435 min) maalittomuudessa.

RoPS-valmentaja Mika Lumijärvi on luottavainen, että joukkueen yritteliäs ilme saa palkinnon jossain vaiheessa. Sen verran runsaasti läheltä piti -tilanteita on mennyt sivu suun.

Murheita toki Lumijärvellä riittää, sillä vammaosastolla on miehiä jonoksi asti. Varmuudella sunnuntain taistosta ovat sivussa pitkäaikaispotilas Zoran Bogesic, jalkavaivojaan parantelevat Panu Kuusela ja Matti Kilpelä sekä pelikieltoaan sovittava Jarkko Hurme. Edereho ja Markus Paija ovat reisivaivaisia ja kaksikon pelikunto varmistuu vasta sunnuntain kevyen aamutreenin jälkeen. Samoin Lulezim Avdija on kärsinyt lievästä nivusvaivasta.

- Loukkaantumiset kiusaavat ja kokoonpano elää edelleen. Se tuo omat vaikeutensa, mutta luottavaisin mielin lähdemme Klubia vastaan. Jos puolustus onnistuu pitämään nollat kuten kahdessa edellisessä pelissä, niin ainakin piste on jo taskussa, Lumijärvi sanoo.

HJK pääsee reissuun lähes parhaalla miehistöllään, sillä sivussa ovat vain pitkäaikaispotilaat Rami Hakanpää ja Jarno Parikka. Ainoa huoli kokoonpanoa rakennettaessa on vasemman laitapakin tontin täyttö, sillä Iiro Aalto huilaa sunnuntaisen ottelun pelikiellon vuoksi.

- Iiro on pelikiellossa ja hänen paikalleen meillä on kaksikin vaihtoehtoa. Nulli (Ville Nylund) on pelannut vasenta laitapakkia aina maajoukkuetasolla saakka ja nuori vasuri Ilari Äijäläkin on antanut vahvat näytöt.

Raffaelle de Gregorio on taas pelikunnossa ja reisivaivat takana. Joakim Jensen on kärsinyt lievistä selkävaivoista, mutta lienee pelikuntoinen jo sunnuntaina. Ridvan Zeneli on saatu takaisin riviin ja mies esiintyi pirteästi Allianssia vastaan.

HJK:n keskikentällä vahvasti Allianssia vastaan esiintyneelle Mika "Hoopi" Hänniselle sunnuntaisessa ottelussa on ekstrapanosta, sillä vastaan asettuu vanha seura. Keskikenttämies teki RoPS:n riveissä viime kaudella liigadebyyttinsä ja iski kolme maalia pelaamassaan 25 ottelussa.

Joukkueiden tuoreimmat kohtaamiset: 2004 liigassa: RoPS-HJK 2-0, HJK-RoPS 2-1. 2005 liigacupissa: RoPS-HJK 0-3.