maanantai, 13 kesäkuu 2005 03:00

RoPS upposi Mäkelän maaleilla

Helsingin Jalkapalloklubi lisäsi Rovaniemen Palloseuran ahdinkoa Jalkapalloliigassa hakemalla sunnuntai-iltana keskuskentältä kolme pistettä. HJK:n tappioton taival jatkui Juho Mäkelän iskemällä kahdella maalilla voittolukemin 0-2 (0-1).

861064
Oulusta HJK:hon tullut Juho Mäkelä (oik.) teki molemmat vieraiden maalit. Onnittelemaan rientävät Jussi Aalto (20) ja Veli Lampi. Edessä RoPSin juniorikaartiin kuuluva Juha Majava.
Liigan häntäpäähän juuttuneen RoPSin tilanne ei muuttunut kun TP-47 ja Jaro kärsivät vierastappiot, mutta kuiva kausi loukkaantumissumineen vetää ilmeet rovaniemeläisleirissä totisiksi. Klubi piti eilen tahtipuikkoa sen verran tiukasti ettei kauden avausvoitto ollut lähellä.

Kovalta tehtävältä tuntuu avausvoiton hankkiminen keskiviikkonakin, kun vieraskentällä on vastassa piikkipaikalle noussut Tampere United. RoPSin saldona kahdeksasta pelatusta ottelusta on neljä tasapelipistettä.

Eilisessä kamppailussa kylmää vettä rovaniemeläisten niskaan tuli jo 10. minuutilla. Sebastian Sorsa toi pallon laidalta RoPSin päätyyn ja keskitti sen maalin eteen vapaaksi jätetylle Juho Mäkelälle.

RoPSin maalivahti Jani Viander pystyi torjumaan Mäkelän ensimmäisen keskityksen eteensä, mutta Mäkelä tykitti paluupallosta pelivälineen verkkoon.

Avausmaalin jälkeen tekopaikat olivat kortilla, mutta peli eteni HJK:n komennossa.

Juniorit taistelivat

Loukkaantumissuman myötä RoPSin juniorit ovat saaneet poikkeuksellisen paljon peliaikaa. Nälkää junnuilta ei puuttunut, mutta HJK:n haastamiseen ei vielä ollut eväitä.

Juniorikaarti oli junailemassa RoPSin toisen puoliajan vaarallisinta maalintekopaikkaa. Liigan nuorimpiin pelaajiin kuuluva Janne Turpeenniemi, 16, syötti toisen jakson alussa oikealta laidalta maalin eteen Antti Peuralle, jonka kääntölaukauksen HJK:n maalivahti Ville Wallen sai torjuttua.

Vieraista maalivahti Vianderia työllistivät sen jälkeen muun muassa Mika Hänninen ja Joakim Jensen.

Toinen takaisku tuli 89. minuutilla. Toisella jakson alussa kentälle tullut yritteliäs Ridvan Zeneli syötti tilannetta hyvin kärkkyneelle Mäkelälle, joka pääsi läpi ja veti pallon komeasti tolpan kautta maaliin. Mäkelälle osuma oli kauden viides.

Mäkelä oli luonnollisesti kentän kunkku, mutta tyytyväisiä iltapuhteeseensa voivat olla myös Sebastian Sorsa, Joakim Jensen ja Markus Halsti.

Rovaniemeläisten tehokkain oli kapteeni Petri Jalava, jonka paitsioansoihin lankesi varsinkin Mäkelä ensimmäisellä jaksolla.

”Paremmille hävittiin”

RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi alkaa olla pulassa loukkaantumissuman edessä.

- Loukkaantuneiden lista on liian pitkä, Lumijärvi harmitteli. Lumijärven mukaan pientä helpotusta on luvassa keskiviikoksi, kun Jarkko Hurme pääsee jo viheriölle.

Lumijärvi tunnusti reilusti, että parempi joukkue voitti.

- Emme voineet mitään. Jos tästä ottelusta pitää positiivista sanoa, niin kyllä juniorit ainakin yrittivät. Muun muassa Janne Turpeenniemen esitys oli ihan OK, Lumijärvi tuumi.

HJK:n valmentaja Keith Armstrong myhäili tappiottoman putken jatkumista.

- Olen tyytyväinen joukkueen peliesitykseen ja tietysti kolmeen pisteeseen. Täältä ei ole helppo ottaa niitä. Pelillisesti olimme RoPSin edellä, Armstrong totesi.