maanantai, 11 heinäkuu 2005 03:00

Vikmanin RoPSille jo toinen voitto

Rovaniemen Palloseura otti toisen perättäisen voittonsa Jalkapalloliigassa, kun se kukisti Pietarsaaren Jaron 1-0 (1-0) keskuskentällä. Samoin numeroin kaatui viikko sitten Maarianhamina. RoPS nousi voitollaan sarjataulukossa pykälän jättäen Kuopiossa hävinneen TP-47:n kolmen pisteen erolla taakseen.

096789
Zeddy Saileti ratkaisi RoPSille kauden toisen voiton puskemalla pallon ohi muutoin hyvin pelanneen Jaro-vahti Otto Fredriksonin selän taakse. Osuma oli 36-vuotiaan sambialaisen kauden viides.
538378
RoPSin liukasliikkeinen kosovonapu Lulezim Avdija otti ottelussa mittaa Jaron 41-vuotiaasta Aleksei Eremenkosta, eikä jäänyt veteraanin jalkoihin.
Matti Vikmanin väliaikaisen päävalmentajan toimi näyttää olleen onnistunut ratkaisu RoPSin etsiessä varsinaista luotsia joukkueelle. 2158-päisessä katsomossa jopa vitsailtiin miehen olevan potentiaalinen ehdokas maajoukkueen peräsimeen. Vikman oli itsekin helpottuneen oloinen hyvin jatkuneiden peliesitysten jälkeen, vaikka parannettavaa jäikin.

- Ensimmäisen jakson maali tuli hyvään vaiheeseen. Meillä oli paikkoja senkin jälkeen, mutta niin oli vieraillakin, Vikman totesi.

RoPSin voittomaalin puski sisään joukkueen maalipörssiä johtava Zeddy Saileti, kun ottelua oli pelattu 26 minuuttia. Tilanne sai alkunsa puolustaja Jarkko Hurmeen hyvästä sivurajaheitosta aivan kulmalipulta. Zoran Bogesic puski pallon maalin nurkalla väijyneelle Sailetille ja tämä pukkasi sen verkkoon.

- Maali oli Denis Tumasianin selkeä merkkausvirhe. Saileti oli aivan vapaana maalilla. Tumasianin virhe ratkaisi pelin tänään, Jaron päävalmentaja Hannu Touru manasi.

Gigov pelaa keskiviikkonakin

Debyyttinsä RoPS-paidassa tehnyt bulgarialaiskärki Spas Gigov sai ensimmäisen puoliajan viimeisillä minuuteilla unelmapaikan viedä kotijoukkue jo 2-0 johtoon, mutta mies siirsi pallon suoraan ruoholla jo maanneen Jaro-vahti Otto Fredriksonin syliin.

Toisen puoliajan lopulla vaihtoon otetun Gigovin esitykseen oltiin varman maalipaikan hukkaamisesta huolimatta tyytyväisiä.

- Gigov jaksoi hyvin. Hän on liukasliikkeinen ja pallovarma kaveri. Tyypillinen kärkimies, Vikman sanoi ja kertoi miehen saavan paikan aloituskokoonpanossa myös keskiviikon kotiottelussa FC Lahtea vastaan.

Jaron valmentaja Touru kehui myös Gigovin nopeutta ja pallonsuojaustaitoa. Touru totesi niin ikään RoPS:n maalivahti Jani Vianderin tuoneen huomattavaa varmuutta joukkueen alakertaan. Viander napsi ajoittain peliä pelottavan mallikkaasti RoPS-päädyssä pyörittäneen Jaron laukaukset tyylikkäästi.

Hurme hoiti tonttinsa

Toinen RoPSin alakerrasta edukseen esille noussut mies oli Hurme, joka hetkittäisestä hapuilustaan huolimatta hoiti tonttinsa ja potki pallot vaaranpaikoissa keskikentälle.

- Hurme ja koko puolustus hoiti hommansa, mutta taas jostakin kumman syystä voittoa alettiin kuitenkin pelkäämään ja jälleen kerran puolustuksemme valui aivan liian alas toisella puoliajalla, Vikman totesi.

- Ylempi keskikenttämies ei jaksanut tulla enää tarpeeksi alas ja kun puolustus puolestaan oli liian alhaalla, väliin repesi aivan liian suuri aukko. Tällaista se oli silloinkin, kun minä pelasin, Vikman sanoi.

Fredrikson Jaron parhaimmistoa

Jaron takaiskun ”takuumies” Tumasian oli mukana myös maalintekopaikoissa useaan otteeseen, mutta ellei Viander torjunut, ampui mies ohi.

Valmentaja Tourua kismitti myös vaihdosta kentälle tulleen Mika Granholmin sekä Toni Hevonkorven aivan kalkkiviivalta maalin yli ampumat vedot.

Kiitosta puolestaan sai selvästi joukkueensa parhaaseen suoritukseen yltänyt maalivahti Fredrikson. Myös Eremenkot, poika Roman ja isä Aleksei, liikkuivat ja laukoivat kentällä mallikkaasti.

- Peliesityksen perusteella me olisimme ansainneet voiton. Voitimme kulmapotkut 13-3 ja laukauksiakin oli selvästi enemmän. Emme vain saaneet maaleja paikoista, Touru totesi.

Tourun mukaan tänään ratkeaa liittyykö joukkueen harjoituksissa myönteisesti esiintynyt Piracaia joukkueen vahvuuteen.