perjantai, 22 heinäkuu 2005 03:00

”Parasta vieraspeliä Rovaniemellä”

Rovaniemen Palloseuran jäi pahasti AC Allianssin kyydistä jalkapallon Veikkausliigan torstaina kohtaamisessa Rovaniemellä. Vieraat eivät jättäneet mitään sattuman varaan, vaan iskivät toisella jaksolla leveän 1-3 (0-0) voiton. Mikäli ottelu jäi Allianssin viimeiseksi pääsarjassa, lähtö oli ainakin komeaa katseltavaa.

648290
Allianssin maalivahti Henri Sillanpää selvisi RoPSin järjestämistä ruuhkista hyvin. Kuvassa Petri Jalava (oik.) ja Spas Gigov jahtaavat palloa. Vasemmalla vieraiden avausmaalin tehnyt Timo Marjamaa.
110666
RoPSin bulgarialaiskärki Spas Gigov jäi osumitta torstai-iltana. Kuvassa Allianssin maalivahti Henri Sillanpää nappaa pallon. Vieraista varmistamassa Moustapha Douai.
- Ehdottomasti kauden parasta vierasjoukkueen peliä Rovaniemellä. Häviäminen on aina pettymys, mutta nyt hävittiin paremmalle, tunnusti RoPSin päävalmentajana ensimmäisen tappion kokenut Matti Vikman.

Vikman totesi, että kotijoukkue tuli koko ajan askeleen perässä.

- Ensimmäisellä jaksolla oma taktiikka toimi vielä kohtuullisesti, mutta Allianssin maali toisen jakson alkuun tuli liian nopeasti.

Vieraat olivat lähempänä onnistumista jo avausjaksolla, mutta RoPS-vahti Jani Viander piti kotijoukkueen toivoa yllä. Varsinkin Hochine Chebaikin kovan laukauksen liimaaminen jakson lopulla oli huippusuoritus.

La Placa järjesti kaksi maalia

Onni ja taito loppui sitten 50. minuutilla, kun kentän ykköstähti, belgialainen Jean-Pierre La Placa aloitti näytöksensä Juha Majavan puolustustontilla. Ensin vapaaksi unohtunut La Placa tarjoili pallon yli RoPSin puolustusmuurin Timo Marjamaalle, joka pukkasi pienestä kulmasta 0-1.

Vajaat parikymmentä minuuttia myöhemmin La Placa toisti temppunsa ja vain muutaman minuutin kentällä ollut Dritan Stafsula puski 0-2. Kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa tuli lunta tupaan suoraan kulmapotkusta. Asialla olivat vaihtopelaajat, sillä Jon Poulsen teki maalinsa Stafsulan tarjoilusta.

Sailetin 7:s rankkaripilkulta

RoPS sai loivaa lohdutusta neljä minuuttia myöhemmin, kun Mustapha Douai jyräsi Matti Kutilan selästä nurmeen. Petteri Kari vei pallon rankkaripilkulle ja Zeddy Saileti viimeisteli varmasti kauden seitsemännen maalinsa.

RoPSilla oli toisella jaksolla muutama terävä tilanne, mutta pallot viuhuivat ohi. Suurin syyllinen kotijoukkueen tehottomuuteen oli kuitenkin hyvin liikkunut ja suurella sydämellä puolustanut Allianssi. Laitalinkit eivät päässeet juuri irti postimerkeistään, Heikki Pulkkisesta ja Mustapha Douaista.

Eniten tuli takkiin keskikentällä, jota isännöivät La Placa sekä rajusti töitä tehnyt Hochine Chebaiki. Varsinkin syttötarkkuudessa belgialaiset ammattimiehet olivat naapureita edellä. RoPSin pelinteosta yleensä vastanneet Zeddy Saileti ja Dejan Godar eivät nyt saaneet aikaa eikä tilaa tekemisilleen.

Allianssin motiivi RoPSin leiristä

- Voittomme oli tänään ansaittu. Joukkueemme uudet pelaajat parantavat koko ajan. Toivottavasti tätä rataa mennään myös jatkossa, totesi tyytyväinen valmentaja Thierry Pister.

Hyökkäyspeli on ase, jolla Allianssi tulee Pisterin mukaan pärjäämään.

- Jatkamme mahdollisimman hyökkäysvoittoisesti. Yhden maalin johtoa ei aleta varmistella, vaan pyritään tekemään toinen maali.

Belgialaisluotsi myönsi, että hänen ei tarvinnut juuri motivoida pelaajiaan RoPSin kohtaamiseen.

- Pelaajat olivat erittäin motivoituneita luettuaan RoPSin managerin lausuntoja päivän lehdestä, viittasi Pister Jouko Kiistalan näkemykseen Allianssin tulevaisuudesta Veikkausliigassa.

Allianssin kohtalo pääsarjajoukkueena ratkeaa tänään, kun liigalisenssikomitea järjestää aiheesta tiedotustilaisuuden klo 13 Helsingissä. Vaihtoehdot ovat liigassa jatkaminen tai liigalisenssin evääminen.

RoPSin vahvin osa oli jälleen maalivahti Jani Viander, joka ehti myös hermostua vastustajan toisen jakson vyörytyksestä. Petri Jalava oli puolustuksen toinen vahva lenkki.

RoPSilla on edessä reilun viikon tauko, sillä seuraavan kerran joukkue juoksee viheriölle tv-ottelussa HJK:n vieraana 30.7.