maanantai, 03 lokakuu 2005 03:00

RoPSin esitys paikoin pirteää - maalinteko ei

- Jos ei tehdä maaleja, ei voi voittaa, tiivisti RoPS-valmentaja Matti Vikman RoPS-KooTeePee -ottelun päätyttyä. Kotkalaiset pelasivat valmentajansa Janne Hyppösen lupausten mukaan hyvällä asenteella ja pisteet lähtivät Kotkaan lukemin 0-1 (0-0).

437479
Ylärima ja tolppa, mutta kävikö maalissa? Zoran Bogesicin (15) veto aiheutti jälkipuintia.
Vikmanin lausahduksessa on kaikessa yksinkertaisuudessa vinha perä. RoPS pelasi sunnuntaina paikoin pirteästi, hyvällä asenteella ja taistelulla. Liekö sillä osuutta asiaan, että RoPSin kokoonpanoon oli nostettu kotimaisia pelaajia vierastyöläisten sijaan.

Varsinkin vasemmaksi laitalinkiksi tovin tauon jälkeen palannut Juha Majava oli mainiolla pelipäällä. Majava hyökkäsi hanakasti, haastoi ja pisteli muutaman namukeskityksen ensimmäisellä jaksolla.

Ottelun alku oli tapahtumarikas molemmissa päissä. RoPSin Janne Mahlakaarto oli puolittain läpi ja KooTeePeen Teemu Turunen täräytti vaparin tolppaan.

Ensimmäisen jakson viimeinen 20 minuuttinen oli RoPSin pyöritystä ja paikoin parasta peliä koko kesänä. Pallo pyöri, miehet liikkuivat ja maalipaikoillekin päästiin, mutta edelleen se pääasia eli maalinteko ei onnistunut.

Maalipaikka siunaantui niin Matti Kilpelälle, Zeddy Zailetille kuin Juha Majavallekin. Majava tälläsi Zailetin jättämän pallon kuudentoista rajalta voimalla, mutta KooTeePeen maalivahti Teuvo Moilanen näytti, miksi hän on ollut vuosia ammattilaisena muun muassa Englannissa ja Skotlannissa.

Oudot vaihdot

Heti toisen jakson alkuun nähtiin ottelun ainoa maali. KooTeepeen virolaisvahvistus Liivo Leetma sai pallon kulman jälkitilanteesta RoPS-vahti Jani Vianderin huonon nyrkkeilyn ansiosta ja pisti pelivälineen varmasti maaliin.

Maalin jälkeen RoPS nosti kapteeninsa Petri Jalavan ylös, Zaileti tippui keskikentälle ja Matti Kilpelä puolustukseen.

60 peliminuutin jälkeen Markus Paija korvasi Kilpelän ja Lulezim Avdija tuli hyvin pelanneen Juha Majavan tilalle. Kilpelänkin esitys oli mukiinmenevä, mutta varsinkin Majavan vaihto ihmetytti.

- Haettiin juoksuvoimaa, Vikman sanoi, mutta myönsi, että Majavan vaihto oli ”ehkä vähän hätäinen”.

RoPSin peli ei piristynyt vaihdoista vaan sekosi toviksi. RoPS kapteeni Jalavalla oli pari-kolme huippupaikkaa, mutta KooTeepee pääsi muutaman kerran jopa viidellä kahta vastaan vastahyökkäyksiin. Vain KooTeePeen huono viimeistely ja Jani Vianderin loistopelastukset säästivät RoPSin.

Sähköä lopussa

Ottelun loppuhetkille ja pelin päättymiseenkin saatiin vielä ”vanhan” ja hyvän ajan tuulahdus rovaniemeläisyleisöstä. RoPS painosti lopussa ja vaihdosta tullut Zoran Bogesic kiskaisi varsinaisen flipperipallon; osuen ”vain”ylärimaan ja tolppaan. Joidenkin katsojien mielestä pallo oli maalissa.

Vielä suurempi äläkkä nousi, kun Dejan Godar kaadettiin kuudentoista sisällä ja erotuomari Ville Järvenpää ei nähnyt tilanteessa virhettä ja pilkku jäi viheltämättä. Erotuomari Järvenpää saikin ottelun jälkeen rovaniemeläisten ”kehut” ja kävipä maalivahti Jani Viander vielä erotuomareiden kopissa ottelun jälkeen juttutuokiolla.

KooTeePeen valmentaja Janne Hyppönen oli ottelun jälkeen tyytyväinen.

- Poikien asenne on säilynyt ja säilyy loppuun asti hyvänä. Nyt noustiin ohi Allianssin ja tavoite on kuuden sakkiin, Hyppönen sanoi.

RoPS-valmentaja Vikman murehti menetettyjä maalipaikkoja. Vikmanin mukaan KooTeePeen maali tuli pikkuisen helposti Vianderin virheestä, mutta totesi, että RoPS-vahti napsi vastaavasti taas muutaman varman maalipaikan.