ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 22 joulukuu 2005 02:00

Jukka Ikäläinen RoPSin joulupaketissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuralle joulu tuli muutaman päivä etuajassa. Seura teki nimittäin keskiviikkona kaksivuotisen sopimuksen uuden päävalmentajan Jukka Ikäläisen kanssa.

Pitkään huhuiltu ja varmana tietona pidetty sai sinetin pitkällisen väännön jälkeen.

- Sopimusta on valmisteltu parisen kuukautta, mutta Jukka Ikäläisen pesti Ruotsin Örgryten urheilutoimenjohtajana ja sen sopimuksen purkaminen ja asioiden järjestäminen on vienyt aikaa, RoPSin väistyvä puheenjohtaja Markku Hyvönen sanoi keskiviikkona.

Jukka Ikäläinen (48) on kokenut ja kovan luokan jalkapalloammattilainen, joka on pelannut muun muassa 58 A-maaottelua ja runsaat 200 SM-sarjaottelua. Mies on lisäksi pelannut Ruotsin pääsarjassa Örgyte IS:n riveissä 1980-luvulla.

Vuonna 1994 mies toimi reilun vuoden ajan myös A-maajoukkueen päävalmentajana. Viimeiset kaksi kautta mies on ollut Ruotsin Örgryte IS:n valmentajana ja viimeisen vuoden seuran urheilutoimenjohtajana.

- RoPSiin tulo on iso mahdollisuus, Ikäläinen uskoo.

- Seuralla on perinteitä ja potentiaalia, eikä Ykkösessä pelaaminen ole ongelma. Pikemminkin se on valmentajalle haastavaa; pystytäänkö rakentamaan menestyvä joukkue omista kasvateista ja oman kaupungin pelaajista, Ikäläinen toteaa.

Ikäläinen ja RoPS aikovat rakentaa joukkuetta rauhallisesti, eikä tavoitteena ole välttämättä nousu heti ensi vuonna.

- Pikemminkin ajatus on, että liigaan vuonna 2007, Ikäläinen toteaa.

Jarno Lakkala
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1327 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227