keskiviikko, 05 huhtikuu 2006 11:18

PS Kemi voitti RoPS:n kuumissa tunnelmissa

Palloseura Kemi Kings voitti toistamiseen harjoitusottelussa Rovaniemen Palloseuran. Tiistai-ilta Kemin Junkohallissa oli kuumatunteinen, sillä PS Kemin 3-2 (2-0) voittoon päättyneessä ottelussa RoPS:n keskikenttäpelaaja Dejan Godar ajettiin ulos ja suihkukomennon sai myös rovaniemeläisten kakkosvalmentaja Olavi Tammimies. Sananvaihto seurojen välillä jatkui myös ottelun jälkeen.

Itse pelissä PS Kemi hallitsi ensimmäistä jaksoa, mutta toinen jakso oli täysin RoPS:n hallintaa. Lopun kova painostus toi rovaniemeläisille muun muassa neljä peräkkäistä kulmaa, mutta pallo ei mennyt kemiläismaaliin vaikka maalivahti Kalle Rönkkökin oli sitä sinne yrittämässä.

- RoPS:lla on hyvä joukkue, joten kohtuullisen tyytyväinen täytyy olla tästä voitosta. Pystyimme pelaamaan tasaisesti heitä vastaan, PS Kemin valmentaja Sauli Kotiranta myhäili tyypillisesti rauhalliseen tapaansa.

Jalava harmitteli kohtaloaan

Kemiläisten maalinteon aloitti heti alkuminuuteilla Arto Hakala, joka pisti pallon viidestä metristä RoPS:n verkkoon. Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen kemiläiskärki Tuomas Salmela rappasi pahannäköisesti Petri Jalavaa ja RoPS:n puolustuksen johtaja joutui tulemaan vaihtoon.

- Sivuside venähti. Sain siihen kuitenkin onneksi nopeasti kylmää. Harmittaa vain kun treenimatseissa tapahtuu tällaista, Jalava totesi.

Jalavan poistuttua kentältä ei mennyt kauaakaan, kun pallo oli RoPS:n maalissa. Janne Oksala siirsi reboundista pallon tyhjiin ja peli oli 2-0. Jakson loppuhetkillä PS Kemin maalivahti Sami Mäkipörhölä torjui hienosti Antti Peuran puskun.

Toisen jakson RoPS aloitti vahvasti ja hallitsi sitä loppuun asti.

- Teimme puoliajalla muutaman vaihdon emmekä ihan saaneet peliä enää haltuun, Kotiranta mietiskeli syytä toisen jakson peliin.

Reilun vartin jälkeen rovaniemeläispainostus tuotti tulosta, kun Jussi Vatanen nosti pallon yli vastaantulleen Mäkipörhölän. Hetkeä myöhemmin Salmela teki 3-1 -lukemat käytännössä PS Kemin ensimmäisestä hyökkäyksestä toisella jaksolla.

- Salmelan maalissa meillä oli huono vartiointi, RoPS:n valmentaja Jukka Ikäläinen harmitteli.

Ulosajoja suunsoitosta

Ennen maaleja Dejan Godar oli ajettu ulos suunsoitosta, mutta RoPS sai jatkaa harjoituspelin hengessä täydellä miehityksellä.

RoPS sai kavennuksen vajaat vartti ennen loppua, kun hyvä nopea hyökkäys päättyi Janne Turpeenniemen tarkkaan keskitykseen, jonka Juha Majava puski oikeaoppisesti maaliin.

- Juha Majava palasi sairasvuoteelta ja pelasi hyvän pelin, Ikäläinen kehui suojattiaan.

Loppuhetkillä RoPS:n vaihtopenkki protestoi voimakkaasti paitsiovihellystä, joka olisi avannut maalipaikan puolustaja Mika Gröhnille. Ottelun erotuomari Janne Jussila ajoi lopulta sanaharkan päätteeksi RoPS:n kakkoskäskijän Olavi Tammimiehen suihkun puolelle.

Jehan onnistui

RoPS testasi ottelussa ranskalaispelaajaa Jeremy Jehania, joka osoittautuikin pelimieheksi. Jehan aloitti pelin oikeana puolustajana, mutta Jalavan loukkaannuttua siirtyi toppariksi.

- Jehan pelasi hyvin. Hänellä on erittäin hyvät syötöt ja hän on pallovarma. Kokonaisuutena hyvä pelaaja, Ikäläinen näki.

Rovaniemeläisten vaihtopenkillä peliä seurasivat brasilialaiset Cleyton ja Rodrigo. He pääsevät todennäköisesti tositoimiin mukaan, kun RoPS kohtaa lauantaina Bodenin ja tiistaina Kiirunan.