perjantai, 16 kesäkuu 2006 11:45

RoPSille sarjakauden avaustappio

Rovaniemen Palloseura kärsi kauden avaustappionsa jalkapallon Ykkösessä. TP-47 kuittasi pisteet pelissä Lapin tämän hetken herruudesta numeroin 1-0 (1-0).

Kotijoukkueen vahvoja vaiheita väheksymättä vieraat aiheuttivat tappionsa hyvin pitkälti itse. Maalin niittasi Mikko Barsk, mutta tilanteen rakensi RoPS.

Vaarattoman näköisessä tilanteessa pallo puskettiin taaksepäin ja hämmentämisen huipensi Jari Gröhnin hutipotku. Sähläyksen seurauksena Barsk sai pallon kuin tarjottimelle ja laukoi hallitusti 1-0, kun avausjaksoa oli pelaamatta kymmenen minuuttia.

RoPSin valmentaja Jukka Ikäläisen tiivistys oli tylyhkö,mutta kattava.

- Teimme sentään yhden maalin, siis sen,jonka lahjoitimme vastustajalle. Avainpelaajamme eivät näköjään kestä paineita.

Ottelun ratkaisu syntyi sinipaitojen synkkänä sarjatuotantona.

- Maalitilannetta edelsi varmaan neljä meidän virhettämme. Toppari Petri Jalavalta pusku taaksepäin oli ratkaisu mitä topparin ei koskaan pitäisi tehdä, Ikäläinen kertasi.

Mikko Barsk teki jo kolmannen maalinsa

TP-47:n Oleg Eprintsev oli erityisen tyytyväinen siihen,että joukkue pystyi pitämään nollan RoPSia vastaan. Ilonaiheeksi kelpasi toki myös maalintekijä Barsk, jolle maali oli kolmas neljässä viimeisessä ottelussa.

- Barsk on vasta parikymppinen ja oli välillä pitkään loukkaantuneena. Hieno maali ja ansaittu voitto.

- Kun sarjan suosikki jätetään nollille täytyy olla todella tyytyväinen, hän tilitti.

Barskin otteissa oli kaikesta hyvästä huolimatta myös pientä pehmeyttä, miehellä oli mahdollisuutensa useampaankin osumaan. Maalinsa lisäksi hän kuitenkin järjesti muun muassa yhden toisen jakson parhaista maalintekotilanteista, mutta Mark Ekongollo siirsi pallon tyhjän maalin ohi.

Vaikka RoPS siirtyi toisella jaksolla hyökkäysvoittoisempaan taktiikkaan, se ei onnistunut luomaan samaa määrää vaarallisia maalitilanteita kuin kotijoukkue.

Vieraiden osalta ottelun parhaaksi maalintekoyritykseksi jäi Dejan Godarin ylärimalaukaus avausjakson puolivälin jälkeen.

RoPSin kokeilu epäonnistui

RoPSin hyökkääjien maalintekoyrityksiä vaivasi pehmeys. Avausjaksolla kärjessä pelanneet Serge Dim Etong ja Antti Peura olivat ulkona pelistä ja toiselle jaksolle joukkue palasikin tutumpaan järjestelmään, jossa Zeddy Saileti nousi hyökkääjäksi ja Dim Etong otti vahvan roolin pelin eteenpäin viemisestä vasemmalla laidalla.

- Kokeilumme epäonnistui. Dim Etong ei ole riittävän maaliahne siihen rooliin, mikä hänellä aluksi oli, Ikäläinen arvioi.

RoPSin ilonaiheet löytyivät vaihtopelaajista, vaikkei tulosta tällä kertaa tullutkaan. Varsinkin Janne Turpeenniemi toi uutta vipinää ja farmiseura Lynxistä nostettu Matti Hiukkakin haki itselleen muutaman tekopaikan.

- Kaikki vaihtopelaajat onnistuivat ja kyllä Hiukan sisääntulo joukkueeseen oli hyvä, Ikäläinen summasi.

Hiukalle lienee siis käyttöä jatkossakin.

Haapaoja pääsi helpolla

Voittajien joukkueesta puuttuivat torstaina pelikiellossa ollut ykkösmaalivahti Anssi Jaakkola sekä puolustaja Sakari Hiukka, jonka polvi on vasta leikattu.

Maalivahti Haapaoja teki kaiken tarvittavan pitäessään nollan, vaikka se ei tällä kertaa erityistä venymistä vaatinutkaan. Puolustus pelasi kokonaisuutena hyvän ottelun, joten Hiukankaan poissaolosta ei ollut haittaa.

Lapin sisäinen herruus jäi Tornioon, mutta sarjataulukossa RoPS pysyi pisteen edellä.

- Pelejä on vielä 19 ja pystymme kyllä parempaan kuin nyt nähtiin, Ikäläinen lohduttautui tappion jälkeen.