maanantai, 04 syyskuu 2006 10:50

RoPS teki Jiposta reikäleipää

Rovaniemen Palloseura puhkoi jalkapallon Ykkösen tähän asti pitävimmän puolustuksen reikäleiväksi sunnuntaina Rovaniemen keskuskentällä. Joensuulainen Jippo passitettiin pitkälle kotimatkalle 5-1 (2-0) tappio takakontissa.

Loppunumerot sarjan kärkipään otatuksessa olivat aavistuksen suuret kenttätapahtumiin nähden, mutta joukkueiden suurin ero oli juuri maalinteossa. RoPS teki ottelun kaikki maalit, joista yhden omiin. Jippo voitti kulmapotkutilaston 10-4, mutta valmista ei syntynyt.

- Jipolla ei ollut yhtään sellaista pelitilannepaikkaa, jossa meidän puolustus olisi pelattu ulos. Vartiointipeli oli kulmatilanteissakin huomattavasti parempaa kuin aiemmin, näki RoPSin valmentaja Jukka Ikäläinen ja oli oikeassa.

Jussi Kemmo oli ainoa joka sai pallon kohti RoPS-vahti Kalle Rönkköä. Muiden yritykset painuivat yli tai ohi.

”Muistutti jotakin muuta lajia”

Ottelun jälkeen puhetta riittikin maaleja enemmän kuumiksi käyneistä kenttätapahtumista. Oli lähes ihme, että kumpikin pelasi loppuun täydellä miehityksellä. Erotuomari Mattias Gestranius vilautti varoituskortin seitsemän kertaa (4 RoPSille, 3 Jipolle) ja passitti RoPSin kakkosvalmentaja Olavi Tammimiehen katsomoon. Tämä tulistui 2. jaksolla Jipon kentällä riehuneeseen ”viikateosastoon” ja ilmoitti asiasta kovaäänisesti myös joensuulaisten valmentajalle Jarmo Korhoselle.

- Emme ole pelanneet näin kovaa taklaavaa porukkaa vastaan tällä kaudella. Tietysti tällaisia pelejä tarvitaan jos tuomari sen sallii, mutta kyllä tämä jotakin muuta lajia muistutti, oli Jukka Ikäläisen näkemys.

Godar loisti ja päätyi pelikieltoon

Jarmo Korhosen mielestä peli karkasi tuomarin käsistä.

- Kaipa hekin silti parhaansa tekivät. Numerot eivät kuitenkaan kaikkea kerro. Silti me tarvitsemme juuri tällaisia kovia pelejä, joissa on panosta.

- Annoimme RoPSille 1. jaksolla omista virheistä tilanteita. Toisella jaksolla pystyimme jo pistämään painetta, mutta maaleja jäi huutamaan. Loppu oli sitten kosmetiikkaa, viittasi Korhonen RoPS kahteen viime hetken osumaan.

Ottelun päätösnumerot sivalsi kentän paras pelaaja Dejan Godar, jolle Zeddy Saileti tarjoili täsmäsyötön. Saileti järjesteli peräti kolme maalia.

- Saileti ja Godar hinaavat hyvin tätä porukkaa eteenpäin, mikä tietysti on heidän tehtäväkin, Ikäläinen totesi.

Godarin käsialaa oli pitkälle myös 2-0 -maali. Kova vapaapotku ei pysynyt maalivahti Mikko Ikosen käsissä ja Aleksandr Stach siivosi läheltä pallon verkkoon.

Kovalla itseluottamuksella pelannut ja puolustamiseenkin kiitettävästi osallistunut kroaatti sai kuitenkin yhden ottelun varoituksista ja se tietää hänelle kahden ottelun huilia. Syynä on varoitustilin täyttyminen jo kolmannen kerran tällä kaudella. Godar on pois ensi lauantaina Helsingin ottelusta Klubi-04:ää vastaan sekä tärkeästä kotipelistä Atlantista vastaan 24.9.

Ikonen antautui ensi kerran 12. minuutilla, kun Antti Peura pääsi Mika Lahtisen syötöstä laukomaan. Ensimmäisen yrityksen Ikonen torjui, mutta Peura iski päällään kauden kuudennen maalinsa. Jo ennen avausmaalia pallo kolahti kertaalleen Jipon maalitolppaan Ville Syväjärven kaukolaukauksesta.

Juuso Majava onnistui heti

Ottelu ratkesi pitkälle RoPSin Mika Lahtisen toisen jakson alussa tekemään 3-0 -osumaan. Saileti järjesti tilanteen päädystä, Matti Kutila yritti osua ensin, mutta viidennen maalinsa tehnyt Lahtinen ei erehtynyt.

Joensuulaisten ainoan maalin viimeisteli omiin RoPS-toppari Jari Gröhn Jipon Immo Erosen keskityksestä.

Stachin ohelle kauden ensimmäisen maalinsa teki vaihdosta tullut A-juniori Juuso Majava. Hän ehti olla kentällä reilun minuutin, kun Saileti vapautti läpiajoon. Majava viimeisteli hallitusti alanurkkaan 4-1. Maalin pohjusti vaihdosta tullut ranskalaispakki Jeremy Jehan, joka väisti peräti neljä Jipon ”viikatetta”.

Jiposta varoitustili täyttyi Jan Bergillä, jolla on edessä yhden ottelu huili.