maanantai, 09 lokakuu 2006 09:48

PK-35 haki pisteet Saarenkylästä

Helsinkiläinen PK-35 sinetöi säilymisensä jalkapallon Ykkösessä hakemalla pisteet Rovaniemen Palloseuralta maalein 0-1 (0-1). Kotijoukkueen esitys käydyssä kamppailussa jäi vaisuhkoksi.

- Tekonurmella pelaaminen on erilaista, mutta olimme kuitenkin harjoitelleet täällä viikon, joten ei siitä ole selitykseksi. Maalintekoyritykset jäivät liian vähän ja syöttötarkkuus oli kehno, RoPSin valmentaja Jukka Ikäläinen kiteytti.

Vieraiden sarjapaikka olisi muiden tulosten myötä varmistunut joka tapauksessa, mutta valmentaja Mikko Lappalaisella oli pelillisestikin syytä tyytyväisyyteen.

Joukkue oli avausjaksolla vastustajaansa parempi ja hallittu vetäytyminen höystettynä terävillä vastaiskuilla toimi tauon jälkeen hyvin.

- Kun pelitapamme toimii, on puolustusta aika vaikea murtaa. Hyvä peli tämä oli, yleensäkin meille sopivat paremmin joukkueet, jotka pyrkivät pelaamalla eteenpäin, Lappalainen mietti.

Vieraiden paras maalintekijä Petteri Kaijasilta ei tällä kertaa päässyt viimeistelemään. Hän oli kuitenkin näkyvästi esillä muun muassa kahden läpiajon ja yhden tolppalaukauksen verran.

Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen tulleessa maalissakin miehellä oli osansa. Kaijasilta ohjasi oikealta laidalta tullutta keskityspalloa sen verran, että Antti Kokko pääsi täysin vapaasti ottelun ratkaisijan rooliin.

Terävimmillään kotijoukkue oli heti tauon jälkeen. Mika Lehtinen hakeutui viiden minuutin sisällä laukomaan kahdesti hyvästä paikasta, mutta maalivahti Matthew McKenna ehti molemmilla kerroilla pallon tielle. Samassa ajassa hankitut kolme kulmapotkua eivät tuoneet huippuvaarallisia tilanteita.

RoPSilta maalit jäivät PK:ta vastaan tällä kaudella tekemättä, sillä kevätkierroksen kohtaaminen Helsingissä päättyi maalittomaan pistejakoon. Sunnuntaina parasta oli nuorten pelaajien saama kokemus, vaikka tuoreimpien kasvojen pelillinen panos jäikin kevyeksi.

Joukkueen 17-vuotiaista Juuso Majava oli ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa ja on nyt reilun tunnin verran kokeneempi Ykkösen pelaaja tulevia otteluja ajatellen.

Juha-Pekka Inkeröinen puolestaan hoiti puolustajan tonttia kelvollisesti ja samaan 1988 syntyneiden ikäluokkaan kuuluva Jukka Yrjänheikki oli vastaavassa roolissa joukkueensa vaihtomiehistä paras. Joonas Kiistala sai keskikentällä ensimmäiset Ykkösen peliminuuttinsa ottelun lopussa.

- Tottakai se näkyy, kun nuoria on paljon kentällä, mutta toisaalta 17-vuotias Janne Turpeenniemi oli paras pelaajamme tänään, valmentaja Ikäläinen totesi.