sunnuntai, 15 lokakuu 2006 13:05

RoPS pääsi sittenkin nousujuhliin

Rovaniemen Palloseuralla on uhka hyytyä Ykkösessä vielä yhdeksänneksi, kun joukkueesta ei ollut nipistämään pisteitä nousunsa jalkapalloliigaan varmistaneelta FC Viikingeiltä. Viikingit hoiti kamppailun kotikentällään puhtaasti maalein 3-0 (1-0).

Vaikkei RoPSin paluutavoite liigaan siis toteutunut, pääsi joukkue sentään nousujuhliin mukaan.

RoPSin väkeä ei Heteniityn kentällä Helsingin Vuosaaressa tosin kauaa loppuvihellyksen jälkeen näkynyt Viikinkien aloittaessa hulinansa.RoPSin valmentaja Jukka Ikäläinen katosi paikalta saman tien kuulemma lentokentän suuntaan. Illan aikana Ikäläinen ei ollut enää tavoitettavissa.

RoPS jaksoi kiusata hetken

RoPS taisteli huikean syyskauden pelanneen Viikinkien vastustajana sen minkä pystyi, mutta yhden pisteen nousunsa sinetöimiseen tarvinneet isännät olivat yksinkertaisesti rovaniemeläisiä selkeästi edellä. Kulmapotkuilla mitaten Viikingit oli aktiivisempi osapuoli jopa lukemin 13-4.

Kamppailun voittomaali nähtiin jo 22. minuutilla, kun vasen laitalinkki Janne Mollberg juoksi paitsion rajamailta läpiajoon viimeistelemään.

Toisen puoliajan aluksi RoPS painosti vajaan kymmenenminuuttisen, kunnes ottelun toinen osuma nujersi rovaniemeläisten taistelutahdon.

RoPSin kärjestä puuttui teho, sillä hyökkääjät Mika Lahtinen ja Matti Kutila olivat helsinkiläispuolustuksen seassa ainakin numeroa liian pieniä punnertajia.

Tavallaan vuoden myöhässä nouseva Mollberg (siirtyi Viikinkeihin kaksi vuotta sitten FC Hongasta) oli ottelun tehomies keskittämällä Jussi Peterin viimeistelemän isäntien toisen maalin 54. minuutilla ja viimeistelemällä 78. minuutin sinettiosuman itse.

- Löysimme peliimme rentouden pystyen ottamaan pelin kerrallaan sarjataulukkoa katselematta, kuittasi Mollberg huikeasta syysvireestä.

Viikingit sai kauden avauspuoliskon 13 ottelusta kokoon 19 pistettä, mutta tusina viimeisintä peliä ovat tuottaneet vain yhden tasapelin rasittamana 34 pistettä lisää!

- Viime kaudella kuudes sija oli pettymys. Tähän joukkueeseen oli tyrkyllä yli 20 äijää, joista näköjään valitsimme oikeat, iloitsi Viikinkien valmentaja Jari Europaeus.

Minibudjetilla liigapeleihin

Yli 30 000 asukkaan Vuosaaressa aiotaan lähteä liigapeleihin puolet pienemmällä budjetilla (vajaat 400 000 euroa) kuin tämän kauden köyhin seura Jaro.

- Uskon pääkaupunkiseudulta löytyvän pelaajia, on seuran budjetti mikä tahansa. Minäkin suunnittelen valmentavani oman työni ohella, sillä virasta Postissa kannattaa pitää kiinni, myötäili Europaeus seurajohdon näkemyksiä.

RoPSille maalinteko Vuosaaressa olisi voinut onnistua lähinnä jossakin erikoistilanteessa, mutta Kutilan pari metriä maalin ohi kulmapotkun jälkeen viuhunutta puskua lähemmäs joukkue ei käytännössä päässyt.

Jari Gröhn erottui vasemman laitapakin tontilla, kun päinvastaisella puolella Jukka Yrjänheikillä oli melkoinen kiire.

Lentäen Helsinkiin matkannut RoPS oli reissussa riisutulla kokoonpanolla.