ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 22 lokakuu 2006 13:58

Seitsemäs sija oli oikeudenmukainen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura sijoittui jalkapallon Ykkösessä seitsemänneksi. Kahden nousijan joukkoon tavoitelleelle seuralle tulos oli pettymys, joka syntyi monen asian summana, mutta muiden paremmuutta valmentaja Jukka Ikäläinen ei kyseenalaistanut.

3838986.jpg

- Pitkä kausi antaa aina oikeudenmukaisen tuloksen. Kävi selkeästi ilmi, ettemme kuuluneet sarjan kärkeen, mukana oli yksinkertaisesti meitä parempia joukkueita, Ikäläinen myönsi.

Kauden puolivälissä valmentaja arvioi joukkueensa pelaajamateriaalin riittäväksi, mutta sitä se ei ollut.

- Kuten silloin arvelinkin materiaalin laajuus nousi ratkaisevaan asemaan. Meillä loukkaantuneina olivat kaksi ranskalaista, Mika Nenonen ja Zeddy Saileti. Lisäksi Dejan Godar oli ratkaisevassa vaiheessa kaksi ottelua pelikiellossa. Päädyimme tilanteeseen, jossa saimme antaa runsaasti peliaikaa seuran omille nuorille kasvateille.

- Kausi oli pettymys ja faneille suuri sellainen. Realiteetit huomioiden en pidä tätä kuitenkaan hirvittävänä pettymyksenä, Ikäläinen summasi.

Maalivahtivalmentaja ja joukkueen kakkosmaalivahti Matti Vikman oli ainakin osittain samoilla linjoilla.

- Hankala kausihan tämä oli. Se, ettei menestytty odotetulla tavalla johtuu varmasti monista asioista. Loukkaantumiset veivät suurimman tehon, eikä fyysinen kunto ollut sarjan edellyttämällä tasolla, Vikman aprikoi.

Pelaajahankintoihin saatava tarkkuutta

RoPSissa odotettiin seuran ulkomaalaispelaajilta enemmän kuin saatiin. Zeddy Saileti ehti ennen loukkaantumistaan tehdä kahdeksan maalia ja oli joukkueensa paras viimeistelijä. Myös Dejan Godar oli keskikentällä pelaamissaan otteluissa pääasiassa mies paikallaan, mutta muilta osin jäi toivomisen varaa.

- Ranskalaisille Serge Dim Etongille ja Jeremy Jehanille tuli loukkaantumisten vuoksi yksinkertaisesti liian vähän pelejä. Godar oli neljä ottelua pelikiellossa ja se on aivan liikaa.

- Kokonaisuutena ulkomaalaispelaajien hankinnassa on jatkossa oltava tarkempia ja onnistuttava paremmin, jos mielimme menestyä. Yksi tärkeä asia on myös se, että olemme ajoissa liikkeellä, Ikäläinen aprikoi.

Valmentajan suurimmat ilonaiheet löytyivät seuran omista kasvateista.

- Jos kaudesta pitäisi ruusuja jakaa, niin ne menisivät Janne Turpeenniemelle ja Jari Gröhnille. He olivat pelaajia, jotka nousivat esiin todella vahvasti.

Uusia pelaajia useille paikoille

RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala viittasi pettymyksen liittyvän osittain siihen, että tarjolla oli ainutlaatuinen tilaisuus, kun kaksi joukkuetta nousi suoraan liigaan.

- Alakanttiinhan tämä kausi meni ja esimerkiksi ulkomaalaisten osalta käteen jäi aika vähän. Uusia pelaajia tarvitaan oikeastaan ympäri kenttää ja kartoitustyötä on tehty koko ajan, hän totesi ensi kauden joukkueen rankentamisesta.

Mikael Koistinen
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 1025 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227