torstai, 15 maaliskuu 2007 10:40

TP-47 kuroi kiinni RoPS:n johdon

Tornion Pallo-47 kuroi kiinni Rovaniemen Palloseuran kahden maalin johdon keskiviikkona Junko-hallissa Lapin Ykkösen joukkueiden ensimmäisessä harjoituskauden kohtaamisessa.

Klikkaa!

2-2 (0-1) tasapeliin päättyneessä ottelussa oli kansainvälinen tunnelma, sillä suomalaisten lisäksi kentällä oli kaikkiaan kahdeksan eri maan pelaajia.

RoPS:n avausmaalin teki 18-vuotias sambialainen Chanda Mwaba, joka hääri ensimmäisellä puoliajalla pirteästi RoPS:n keskikentällä. Jo seuran kanssa sopimuksen tehnyt Mwaba otettiin tauolla vaihtoon lievän jalkavamman takia ja tämä näkyi myös joukkueen pelissä toisella jaksolla.

RoPS lisäsi heti toisen puoliajan alussa vielä johtoaan Jarno Koiviston osumalla, mutta tämän jälkeen ote siirtyi hiljalleen TP-47:lle. Alfred Mapoka laukoi 1-2 kavennuksen ja loppuminuuteilla torniolaisjoukkueen tasoituksen puski KooTeePeessä viime kaudella pelannut toppari Mikko Lönnström, jonka sopimus TP-47:n kanssa sinetöitynee tänään.

- Mikko antoi nytkin hyvän näytön. Tämä oli neljäs harjoituspelimme ja niistä huonoin. Hävisimme keskikentällä turhan paljon kakkospalloja ja hyökkäyspelistä puuttui terävyys. Paljon on vielä tekemistä, tuumaili TP-47:n valmentaja Luiz Antonio.

Lönnströmin lisäksi TP-47:n testissä oli kahdessa edellisessä harjoituspelissä FC Lahden 19-vuotias keskikenttäpelaaja Eetu Sassali, jonka mahdollisesta sopimuksesta päätetään myös tänään.

Kamerunilainen keskikenttäpelaaja Rene Ngande ja guinealainen hyökkääjä Alja Camara ovat tuoreimpia TP-47:n sopimuspelaajia.

- Kaikki ulkomaalaiset eivät kuitenkaan välttämättä jää meille, vaikka heillä on sopimukset. Seuraamme vielä miesten esityksiä ja kartoitamme oman pelaajatarpeen. Etsimme uudet seurat niille, jotka eivät mahdu rinkiimme, kertoo TP-47:n manageri Kari Vaalto.

RoPS:n valmentaja Kari Virtanen oli tyytyväinen joukkueensa avauspuolikkaan esitykseen.

- Maalintekotilanteet vain jäivät turhan vähiin. Toisella puoliajalla peli sitten lopahti, tuli hidasteltua ja turhan paljon pallon kuljettelua nopeiden syöttöjen sijaan, Virtanen manasi.

Seitsemästä testattavana olevasta afrikkalaispelaajasta Virtasen kehut sai Mwaban lisäksi topparin tontilla vaivattoman näköisesti pääpalloja hoidellut ulottuva ghanalainen Abeiku Junior Adams.