torstai, 12 huhtikuu 2007 11:22

RoPS koiranilmassa Torniota maalin parempi

Rovaniemen Palloseuran ja Tornion Pallo -47 nuhjasivat keskiviikkona lumisateessa ihan reilun jalkapallo-ottelun mittaisen rupeaman. Puolitoistatuntinen ei tarjonnut suurta jalkapallodraamaa. RoPS voitti 1-0 Chileshe Chibwen maalilla. Syötön maaliin tarjoili Juuso Majava.

Keskiviikon keväinen takatalvi ja räntäsade piti huolen siitä, että kentällä ei isompia tapahtunut. Puoleen eikä toiseen.

RoPS sai toisella puoliajalla sen verran pelijuonesta kiinni, että Tornio vetäytyi ja pääsi vain muutaman kerran vastahyökkäyksiin. Paras paikka oli Luiz Vanderleilla, joka kajautti kuudentoista rajalta ylähirteen.

Liekö brassivahvistus ylärimastaan harmistunut, mutta heti perään mies veti jalat alta RoPSin Dejan Godarilta, sai toisen keltaisen ja joutui suihkuun.

Tämän jälkeen RoPSin ote tiukkeni entisestään. Voittomaali tulikin noin 15 minuuttia ennen loppua.

RoPSin hyökkääjäkokelaana viiletti sambialaishyökkääjä Nchimunga Mweetwa, jonka RoPS-pelaajat ovat ristineet suomalaisittain helpommin lausuttavaan muotoon eli Drogbaksi.

Hyökkääjäkokelasta ei voi verrata siihen kuuluisampaan ”kaimaan” eli Chelsean Drogbaan, ainakaan eilisen perusteella. Mies kyllä halusi palloa ja haki paikkaa, mutta tuli välillä jopa liian alas ja keskikenttämiesten syliin. Nopeuskaan ei ole miehen vahvuus. RoPS testaa miestä vielä lauantaina AC Oulua vastaan.

Tornion testissä ollut puolustaja Ivan Barannov oli toki puolustuksessa, mutta hänkään ei otteillaan säväyttänyt. RoPSin oma kasvatti Janne Turpeenniemi pelasi vahvan ottelun. Nuorukaisen peliröyhkeys lupaa kesäksi hyvää. Kemistä RoPSiin tullut Antti Uimaniemi oli varmaotteinen vasen pakki.