sunnuntai, 15 huhtikuu 2007 12:46

RoPS kaatoi AC Oulun

Rovaniemen Palloseura järjesti lauantaina AC Oululle ikävähkön kenraaliharjoituksen vajaan viikon kuluttua starttaavaan Veikkausliigaan. Ykköseen valmistautuva RoPS kuittasi voiton huippukuntoiselta Castrenin kentältä maalein 1-2 (0-1).

Klikkaa!

- Erittäin tärkeä peli ja voitto tähän saumaan. Nämä tekevät hyvää joukkueen itseluottamukselle, koki RoPSin valmentaja Kari Virtanen.

Virtanen myönsi, että pelillisesti RoPS oli hieman ottava osapuoli, mutta syykin oli selvä.

- Pelikovuudessa emme ole vielä oikealla tasolla. Harjoitusvastustajat ovat tähän asti olleen pääsääntöisesti köykäisempiä. Tällaisia pelejä ja vastuksia me tarvitsemme lisää.

Turpeenniemi ja Koivisto osuivat

RoPSin peli oli kohtuullisen hyvässä muotissa ja ajoittain erittäin pirteää.

- Saimme hyviä vastaiskuja ja tilanteita meillä oli vähintään yhtä paljon kuin Oululla, Virtanen vertaili.

Maalinteon aloitti RoPSin juniori Janne Turpeenniemi 12. minuutin kohdalla. Jarno Koivisto keskitti Chilese Chibwen vapauttavasta syötöstä ja Turpeenniemi laukoi läheltä maalin kattoon. Ex-ropsvahti Jani Viander oli tilanteessa voimaton.

Reilun tunnin pelin jälkeen RoPS iski kulmapotkusta. Dejan Godar keskitti ja vapaaksi unohtunut Jarno Koivisto junttasi päällään 0-2.

Oululaisten kavennus syntyi myös kulmapotkusta. Maalin viimeisteli Kalle Rönkön taakse kazakstanilaistoppari Ilja Fomitsev Valeri Minkenen tarjoilusta.

Rönkkö oli lauantaina mies paikalleen torjumalla mm. yhden varmalta näyttäneen osuman ylänurkasta.

Gunda pelasi sopimuksen

RoPS on testannut viime viikot uusia pelaajia, joista osalla on jo sopimus. Lähellä sopimusta on lauantain jälkeen puolustavan keskikenttämiehen tontin suvereenisti hoitanut sambialainen Stephen Gunda.

- Hän oli tontillaan herra ja hidalgo. Ilman muuta paras peli Gundalta, kehui Virtanenkin.

Uusi hyökkääjäkokelas Nchimunya Mweetwa pelasi toisen ottelunsa RoPSin paidassa. Virtasen mukaan hyökkääjä teki ison työmäärän, mutta maalit puuttuvat vielä. Seuraava testitilaisuus on ensi lauantaina Saarenkylässä, kun RoPS kohtaa omassa kenraaliharjoituksessaan IFK Luulajan. Ykkönen alkaa 28.4.

RoPSin vahvuudesta puuttuivat lauantaina mm. polveaan poteva Zeddy Saileti sekä ensi viikolla harjoituksiin palaava Chanda Mwaba. Osa lähinnä juniorikaartista pelasi samaan aikaan FC Lynxin riveissä harjoitusottelun.

Pohjois-Suomen ainoa liigajoukkue AC Oulu kohtaa ensi lauantain liiga-avauksessa kotonaan toisen nousijan FC Viikingit.

- Mennään rauhassa eteenpäin ja ensi lauantaina vasta pelit alkavat. Tässä pelissä oli tärkeää saada pitkästä aikaa kunnon ottelu, kun se GBK-pelikin oli vähän erikoinen huonojen olosuhteiden takia, totesi Oulun päävalmentaja Harri Kampman.

AC Oulu pelasi ensimmäisen ja toisen puoliajan käytännössä kokonaan erilaisilla kokoonpanoilla. Ainoa täydet 90 minuuttia pelannut oli toppari Ilja Fomitsev. Vierastyöläisiä Oululla oli kentällä molemmilla jaksoilla puoli tusinaan. Yleisöä oli paikalla noin 400. (KP)

RoPSin kokoonpano: Kalle Rönkkö, Antti Uimaniemi, Abeiku Junior Adams, Jari Gröhn, George Chilufya; Stephen Gunda, Dejan Godar, Chilese Chibwe, Janne Turpeenniemi (82. Antti Peura), Jarno Koivisto (75. Juuso Majava) , Nchimunya Mweetwa.