torstai, 14 kesäkuu 2007 12:10

TP-47 juhli voittoa juhlaottelussa

Tornion Pallo-47 pitää Lapin jalkapallovaltikkaa tukevasti itsellään. Kauden ensimmäinen Ykkösen derby Pohjan stadionilla päättyi keskiviikkoiltana Rovaniemen Palloseuran 2-1 (2-1) tappioon. Tulos oli osuva ainakin 60-vuotisjuhlaottelun pelanneelle isäntäseuralle, mutta RoPSilla jäi aika lailla jossiteltavaa.

Klikkaa!

Tilanteiden valossa RoPS olisi ansainnut vähintään tasapelin. Joukkue hukkasi kolme selvää läpiajoa ja teki torniolaisten haukutusta maalivahdista Giorgi Nikuradzesta ottelun suurimman sankarin. Georgialainen torjui kahdesti Jarno Koivisto läpiajon ja kertaalleen sambialaisten Ncimunya Mweetwan lähentelyn.

”Tulosta ei vain tule”

- Loimme jälleen riittävästi maalipaikkoja ja pelasimme ihan kohtuullisen hyvin paria hassia lukuunottamatta. Tulosta ei vain tule, harmitteli RoPSin valmentaja Kari Virtanen.

Maalinteko-ongelmat ovat RoPSille tuttuja alkukaudesta. Joukkueesta ei löydy ”moukaria”, joka iskisi paikasta maalin. Toivottavasti Mweetwan harteilta putosi jonkinlainen ”apina” Pohjan stadionin nurmelle, sillä hän onnistui vihdoin tekemään ensimmäisen osuman sinipaidoissa.

Hyvin töitä tehnyt sambialaiskärki junttasi pallon päällään TP.n verkkoon, kun ottelu oli vanhentunut 22 minuuttia. Kulmuritarjoilusta huolehti maanmies Chanda Mwaba.

Alya Camara iski kahdesti

Klikkaa!Ottelun ratkaisut nähtiin lopulta seuraavan neljän minuutin aikana. Tornio tuli tasoihin vain minuuttia myöhemmin hieman onnenkin saattelemana. RoPSin puolustus purki tilanteen päin omaa pelaajaa ja TP:n guinealaiskärki Alya Camara pamautti läpi päästyään 1-1.

Pari minuuttia myöhemmin oli sama mies asialla. Kunnian osumasta voi ottaa kärkimies Mikko Barsk, joka kieputti George Chilufyan päädyssä. Camara ohjasi keskityksestä 2-1.

- Torniolaisten avausmaali näytti meidän kannalta aikamoiselta lahjalta juhlivalle seuralle, tuumi Kari Virtanen.

Maalitykin puute selvästi korpesi Virtasta.

-Ei”Drogbakaan”(Mweetwa) ole sellainen mies, joka iskisi pallot tilanteista maaliin. Tornion Camara oli tänään hyökkääjä, jollaisen mekin tarvitsisimme. Meillä oli ottelussa seitsemän hyvää maalipaikkaa, mutta onnistumisprosentti jää pieneksi.

”Porukka ansaitsisi jo enemmän”

Joukkueen työmoraalia Virtanen pitää edelleen hyvänä. Kokonaisuutena peliesityksessä ei ollut juuri moittimista.

- Porukka ansaitsisi jo enemmän. Toivottavasti kurssi saadaan käännettyä pian.

Vaisuhkon alkukesän myötä RoPS uhkaa jumittua Ykkösen keskikastiin. Virtasen mukaan puheet mahdollisuuksien menettämisestä ovat silti ennenaikaisia.

- Meillä on pelaamatta 19 ottelua, joten pinnoja on jaossa vielä paljon. Veikkaan, että muutkin menettävät vielä pisteitä. Sarjasta tulee erittäin tasainen, Virtanen vakuutti.

Pelillisesti RoS hallitsi pitkiä pätkiä molemmilla jaksoilla. TP-47:n valmentaja Luiz Antonio myönsi, että kotijoukkue ei ollut hereillä varsinkaan ensimmäisten 20 minuutin aikana. Zeddy Saileti tulitti kahdesti läheltä, mutta huonolla osoitteella.

- Onneksi saimme nopean tasoitusmaalin ja sen jälkeen saimme muutenkin paremman otteen. Ajoittain peli oli kaunista ja välillä kovaakin. Parempaankin pystymme, vakuutti Antonio.

Vanderlei jo kentälle

Giorgi Nikuradze ja Alya Camara keräsivät enimmät tähdet. Vahva esitys nähtiin myös TP:n toppariparilta Gaston Bindzi - Fernando Ozeias. Myös toisen munuaisensa menettänyt brassipelaaja Luiz Vanderlei pyrähti kentälle loppuhetkillä.

Molemmat joukkueet aloittivat seitsemän vierastyöläisten ja neljän kotimaisen pelaajan voimin. RoPSin näkyvimmät olivat oikealla laidalla nyt puurtanut Chileshe Chibwe, otettaan loppua kohden parantanut Chanda Mwaba sekä kärjessä rajusti yrittänyt Mweetwa. Jonkinlainen tasapaksuus porukasta kuitenkin heijastuu.

RoPSin kausi jatkuu lauantaina Tampereella TPV:n vieraana ja TP-47 saa sunnuntain kärkiottelussa vieraakseen Jyväskylän JJK:n.