maanantai, 02 heinäkuu 2007 13:16

Zeddy Saileti teki sen taas

Rovaniemen Palloseura palkitsi 886 katsojaa kotivoitolla Kokkolan GBK:sta maalein 3-2 (1-2). Zeddy Saileti nousi jälleen ottelun viimeisellä minuutilla, lisäajalla RoPS:n sankariksi iskemällä Antti Peuran syötöstä 3-2-voitto-osuman.

Klikkaa!

- Niin kauan kun on peliaikaa on mahdollisuuksia, totesi RoPS:n valmentaja Kari Virtanen.

GBK:n valmentaja Mats-Erik Käld totesi analyysin olevan paikallaan.

- Tämä oli jo kolmas kerta, kun vastustaja iskee voittomaalin 90 minuutin pelin jälkeen.

GBK sai kokea saman kohtalon myös TPV:tä ja TP-47 vastaan.

GBK pääsi johtoon

Ottelu ei kuitenkaan alkanut kotijoukkue RoPS:n kannalta lupaavasti. GBK pääsi iskemään ensimmäisen maalin rangaistuspotkusta 23. peliminuutilla RoPS-pelaajan käsivirheen myötä.

Kristoffer Ainesoja vei GBK:n 0-1-johtoon rangaistuspotkullaan. RoPS:n hyökkäykset tyrehtyivät ensimmäisellä jaksolla usein erinomaisesti pelanneeseen GBK:n toppariin Sebastian Björkstrandiin. GBK:n pitkät puolustajat eivät päästäneet RoPS:ia juhlimaan pääpalloissa.

RoPS:n tasoitusmaali syntyi nopealla laitahyökkäyksellä, jossa Zeddy Saileti jatkoi pallon Chileshe Chibwelle, joka antoi vapauttavan syötön Nchimunya Mweetwalle. Mweetwa viimeisteli 1-1-maalin 39. minuutilla.

GBK pääsi kuitenkin nousemaan johtoasemaan ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla. GBK:n Kristoffer Ainesoja antoi vapaapotkun, jonka RoPS:n Mika Gröhn oli puskea maaliin. Maalivahti Kalle Rönkkö sai sormensa vielä väliin, mutta GBK:n Rasmus Wikström iski Rönkön pompottelusta pallon maaliin ja GBK:n taukojohtoon 1-2.

Uudella sykkeellä

Klikkaa!RoPS lähti toiselle puoliajalle hyvällä sykkeellä ja hallitsi ottelua. Polveaan valitellut Dejan Godar pelasi puolustajana, pelattuaan ensimmäisen jakson keskikentällä. Mika Gröhnin tilalle Kari Virtanen vaihtoi Antti Peuran.

Peura kiitti luottamuksesta syöttämällä toisella jaksolla kaksi maalia. Tärkeä 2-2-tasoitus syntyi 75.peliminuutilla Jarno Koiviston onnistuttua viimein nousussaan ja keskityksessä laidalta. Peura syötti Koivistolle pallon takaisin maalin eteen ja mies sai survottua tasoituksen ohi GBK:n maalivahdin.

- Ottelu ratkesi RoPS:n tasoitukseen, sitä ennen joukkueen itseluottamus alkoi horjua, totesi GBK:n valmentaja Käld.

RoPS uskalsi toisella puoliajalla pelata palloa maassa ja myös pitää palloa enemmän hallussaan. Laidalla viilettänyt Janne Turpeenniemi teki toisella jaksolla erinomaisesti töitä joukkueen eteen.

- Tappiotilanteessa on pakko yrittää. Olimme sopineet että puolustuksesta noustaan mukaan hyökkäyksiin, RoPS:n valmentaja Kari Virtanen totesi.

Punainen kortti puhutti

GBK joutui rikkomaan. Vierasjoukkueen valmentaja Käld ei kuitenkaan hyväksynyt toisella puoliajalla tapahtunutta Kåre Björkstrandin ulosajoa. Turpeenniemen hyvän nousun ja syötön jälkeen Chileshe Chibwea rikottiin ja Björkstrand sai ottelussa toisen keltaisen kortin.

- Minusta tilanteessa ei olisi kuulunut edes antaa varoitusta ja jos niin sitten kortti meni väärälle miehelle.

- Tuomari sekoitti kaksoisveljekset. Chibwea lähempänä pelasi Sebastian Björkstrand, Käld puhisi ottelun jälkeen.

- Meillä oli jo ennen sitä kolme miestä pois puolustuksesta, joten neljättä oli vaikea korvata.

RoPS:n painostus jatkui ja Mweetwa pääsi laukomaan hyvän pystysyötön jälkeen ilman tulosta. Jarno Koiviston ottelun lopussa korvannut Juuso Majava loi myös vauhdillaan muutaman paikan. Joukkueen ikoni Zeddy Saileti oli lopussa jälleen kerran mies paikallaan. TPV ottelun tapaan ratkaisu syntyi viimeisellä minuutilla. Antti Peura antoi Sailetille syötön maalin eteen, josta mies ei erehtynyt. Näin kolme pistettä jäi Rovaniemelle.

- Hieno nousu joukkueelta, mutta meidän ongelmamme on se että annetaan ihan liikaa helppoja maaleja, RoPS:n valmentaja Kari Virtanen tiivisti ottelun kulun.

RoPS kohtaa seuraavassa ottelussaan Joensuussa Jippon 8.7., seuraavassa kotiottelussa vastaan asettuu JJK 15.7.