maanantai, 13 elokuu 2007 10:26

RoPS:n voittoputki katkesi

Rovaniemen Palloseuran voittoputki Ykkösessä katkesi eilen, kun RoPS ja PK-35 tasasivat pisteet maalein 2-2 (1-1). Ottelussa päti valmentajien ikuisesti mainostama puoliaikojen alkujen ja loppujen tärkeys.

Klikkaa!

PK-35 meni jo kolmen minuutin pelin jälkeen 0-1-johtoon Petteri Kaijasillan maalilla. Kaijasilta jatkoi Matias Juvosen keskityksen ilmasta ohi Kalle Rönkön. Hyvän esityön tilanteessa teki koko ottelun RoPS:n puolustuksen kiusana viilettänyt Otto-Pekka Jurvainen. Mies jaksoi myös kiitettävällä tavalla huolehtia puolustamisesta. Samaa olisi ensimmäisellä jaksolla kaivattu myös RoPS:n pelaajilta.

- Suunniteltu vastahyökkäyspeli toimi ensimmäisellä jaksolla hyvin, totesi PK-35:n valmentaja Mikko Lappalainen.

PK-35 sai seitsemän kulmapotkua ennen RoPS:n ensimmäistäkään. RoPS:n ensimmäistä maalia kohti suuntautunutta laukaustakin 1 504 katsojaa sai odottaa 42.peliminuutille saakka. Ensimmäisen puoliajan lopussa Chileshe Chibwe pelasi Nchimunya Mweetwalle vapaan vetopaikan, mutta PK-35:n maalivahti Matthew McKennan torjui vedon kulmaksi. Tilanne jatkui toisena ja vielä kolmantena kulmana, jonka jälkitilanteesta Chanda Mwaba iski pallon maaliin 45.peliminuutilla. Näin RoPS pääsi tauolle tasatilanteessa 1-1.

Mweetvalle kymmenes maali

Toisella puoliajalla tilanteita luotiin päästä päähän. PK-35:n tiukka ja välillä sääntöjen vastainen taklauspeli sai ottelun tuomarin Toni Ollikaisen viheltämään pilliinsä jatkuvalla syötöllä. Rovaniemeläisyleisön mielestä Ollikainen olisi tosin saanut viheltää pilliinsä enemmänkin tai jopa poistua kentältä. Kuumina kävivät myös molempien joukkueiden valmentajat.

RoPS meni ottelussa 2-1-johtoon 64. minuutilla. Mweetwa puski Chanda Mwaban hyvästä kulmapotkusta pallon vastustajan verkkoon. Maali oli miehelle jo kauden kymmenes. Hänet jouduttiin kuitenkin vaihtamaan kentältä loukkaantumisen myötä.

Vain yhdessä ottelussa aiemmin tällä kaudella pelannut Abeiku Junior Adams tuli Mweetvan tilalle kärkeen, vaikka miestä on enemmän istutettu puolustajaksi.

- Adamsin vaihto oli minun virheeni. Hän ei ole pelikunnossa, terävyys puuttui täysin, totesi RoPS:n valmentaja Kari Virtanen.

Tunteet kuumenivat entisestään ottelun loppua kohti. PK-35:n Jukka Halme taklasi törkeästi Janne Turpeenniemeä ja sai punaisen kortin. RoPS:n ylivoima kuihtui kuitenkin Turpeenniemen otettua samassa tilanteessa punaisen kortin suunsoitosta. Turpeenniemi huilaa seuraavat kaksi ottelua pelikiellossa.

- Maltti pitäisi säilyttää, vaikka toinen taklaa kuinka rumasti, Virtanen tuhahti.

Tasoitus 94. minuutilla

Sekavan tilanteen jälkeen peli ailahteli päästä päähän. Kalle Rönkkö otti tärkeän torjunnan Dejan Godarin potkaistua kuudentoista rajalla ohi pallosta ja vastustajan päästyä vapaasti laukomaan.

Chanda Mwaba pääsi hetkeä myöhemmin yksin läpi, mutta ei pystynyt ohittamaan McKennaa. PK-35 iski sen sijaan vastahyökkäyksestä tiukasti ja vaihdosta kentälle toisella jaksolla tullut Eetu Sassila pääsi tuulettamaan 2-2-tasoitusmaalia pelin 94. minuutilla.

PK-35:n valmentaja Mikko Lappalainen oli tyytyväinen tasapeliin. RoPS:n Kari Virtanen sen sijaan manasi viime hetken tasoitusta.

- Johtoasema olisi pitänyt pystyä pitämään. Meillä meni tänään liikaa energiaa tuomarin toimintaan ja tiivis yhteispeli uupui.

RoPS menetti Ykkösen kärkipaikkansa ja on sarjassa toisena pisteen johtavasta Kuopion Palloseurasta. Viikon päästä RoPS saa vastaansa keskuskentällä PP-70:n.