maanantai, 27 elokuu 2007 11:20

Bussi petti - Mweetwa ei

Rovaniemen Palloseuran ottelumatka Ykkösen kärkipeliin Kuopioon oli mutkikas ja katkonainen, mutta siitä huolimatta RoPS hoiteli tärkeät kolme pistettä mukaansa. Toista puoliaikaa suvereenisti hallinnut Kuopion Palloseura joutui taipumaan RoPSille 0-1 (0-1).

Klikkaa!

Ottelun alku myöhästyi seitsemän minuuttia, koska RoPS saapui vasta hieman ennen iltakuutta ottelupaikalle. Syynä myöhäiseen tuloon oli bussin särkyminen Iisalmen pohjoispuolella.

- Tunnin odotimme ensin tien varressa. Sen jälkeen ajoimme takseilla Iisalmeen, josta matkustimme faniemme bussissa Kuopioon, RoPSin päävalmentaja Kari Virtanen kertoi.

KuPS:lta neljä pistettä tällä kaudella

Voitollaan RoPS vankisti asemiaan Ykkösen kärjessä. Ero toisena olevaan KuPSiin venähti jo neljään pisteeseen. RoPS on pelannut nyt 14 tappiotonta ottelua putkeen Ykkösessä. KuPSilta rovaniemeläisjoukkue on riistänyt kahdessa sarjaottelussa neljä pistettä, koska Rovaniemellä toukokuussa pelattiin 0-0.

- Meille nämä kärkiottelut ovat olleet vaikeita, tunnusti KuPSin päävalmentaja Kai Nyyssönen ja viittasi myös 0-4-häviöön JJK:lle.

Ainoan maalin viimeisteli RoPSin maalitykki Nchimunya Mweetwa. Hän huudatti Rovaniemeltä Kuopioon matkannutta kannattajaporukkaa, kun 21 minuuttia oli pelattu. Mweetwan sijoitus muutti matkalla suuntaa KuPSin Jani Hartikaisesta ja pallo painui tolppaa hipoen sivuverkkoon.

Maalin pohjusti Jarno Koivisto, joka toi pallon KuPSin puolustusalueelle ja yritti ensin ampua. Mweetwa oli kärppänä irtipallossa ja viimeisteli kauden kolmannentoista maalinsa. Hän näytti, miksi on joukkueensa ylivoimaisesti paras maalintekijä.

Ennen maalia Chileshe Chibwen ohjaus napsahti maalin ylärimaan. Tilanteen avasi Mweetwa, joka antoi erinomaisen syötön takaviistoon.

Rönkkö ja rimat KuPS:n tiellä

RoPSin maalivahti Kalle Rönkkö oli ensimmäisellä 45-minuuttisella kahdesti oikeaan aikaan paikalla, kun KuPSin Pele Koljonen ja Miikka Turunen olivat maalintekopaikoissa. Rönkkö sijoittui oikein ja veti pitemmän korren kummankin maalintekoyrityksissä.

Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa RoPSin kannattajajoukko pidätteli hengitystään, kun KuPSin Jussi Hakasalon pukkaus pomppi yläriman kautta päätyrajan yli. Rönköllä ei ollut mitään mahdollisuuksia torjua tarkkaa puskua, mutta RoPSin onneksi pallo ei löytänyt tietään verkkoon.

Toinen 45-minuuttinen oli täysin KuPSin hallussa, mutta järin vaarallisia maalintekopaikkoja kotijoukkue ei saanut luotua. Paras maalipaikka oli KuPSin kapteenilla Jani Hartikaisella, jonka puskun Rönkkö poimi varmasti hanskoihinsa.

Jotenkin KuPS oli hampaaton, vaikka joukkueessa on kokeneita sarjajyriä ja taitavia pelaajia.

Ykköspallot isäntien, kakkospallot vieraiden

- Itseluottamus, rohkeus ja peliin heittäytyminen puuttuivat meiltä täysin, Nyyssönen murehti.

RoPSin hyökkäykset olivat harvinaisia toisella puoliajalla. Pari vaarallista vastaiskua rovaniemeläiset saivat punottua, mutta nekin kariutuivat huonoon viimeiseen syöttöön.

- Meiltä 25 ensimmäistä minuuttia oli hyvää peliä. Meidän pelissä oli toisella puoliajalla selkeä puute se, että emme pystyneet pallolliseen esitykseen. Peli meni sellaiseksi taisteluksi.

- Ykköspallot hävisimme KuPSille, mutta kakkospallot pojat taistelivat hyvin, Virtanen sanoi.