maanantai, 03 syyskuu 2007 11:04

RoPS iski nyt erikoistilanteista

Rovaniemen Palloseura jyrää jalkapallon Ykkösen kärkipaikalla. Sunnuntaina RoPSin jalkoihin jäi Kokkolan Palloveikot, joita isännät rankaisivat kahdella toisen jakson erikoistilannemaalilla. Loppunumerot 2-0 (0-0) mairittelivat vieraita, joiden tekopaikat olivat kortilla.

Klikkaa!

Jos pelin hallinnasta olisi pisteitä jaettu, tulos olisi ollut RoPSille murskaava. KPV saa kiittää pienistä tappioluvuista Sepsi-78:sta loppukaudeksi hankittua amerikkalaismaalivahtia Colin Burnsia sekä RoPSin hyökkääjien huonoa sihtiä. Burns torjui avausjaksolla pari paikka ilmiömäisesti ja oli pitkälle sen takana, että viimeisessä 12 ottelussa 13 maalia tehneen sambialaisen Nchimunya Mweetwan maaliputki katkesi.

RoPSin valmentaja Kari Virtanen ei surrut "Drogban" maaliputken katkeamista, sillä kolme pistettä ja uudet ratkaisijat lämmittivät oloa syyskolealla keskuskentällä.

- Eipä tule putkesta paineita ainakaan jatkossa, Virtanen tuumi.

Maalittomuudesta huolimatta Mweetwa pelasi hyvin ja kunnostautui nyt tilanteiden tekijänä. Virtanen hämmästeli avausjaksolla maalitykin siirtymistä lähes vasemmaksi laitalinkiksi.

- Ehkä hän oli jotenkin sekaisin saamastaan tällistä. Harkitsimme jo hänen vaihtamista, mutta pelaaja ei sitä halunnut.

KPV oli valmentaja Arto Halosen mukaan Rovaniemellä teemalla "omissa ei soi".

- Me olemme lahjoittaneet viime aikoina aivan liikaa maaleja. Kurssin kääntäminen onnistui jollakin tavalla, arvioi Arto Halonen.

Turpeenniemi ja Vihervä maalasivat

RoPS rankaisi kurinalaisesti puolustanutta vierailijaa kahdesta tunnin kohdalla hankitusta kulmapotkusta. Janne Turpeenniemi ehti olla kentällä vain runsaan minuutin, kun hän sivalsi suoraan Chanda Mwaban tarjoilusta 1-0. Pari minuuttia myöhemmin tarjoilusta huolehti Chileshe Chibwe ja nyt pallon puski ylänurkkaan puolustaja Toni Vihervä.

- Ensimmäinen oli selvä merkkausvirhe ja toisessa ajettiin meidän maalivahdin yli, näki Halonen maalitilanteet.

RoPS pelasi sunnuntaina jo neljännen ottelun putkeen ilman takaiskumaalia. KPV olikin varsin aseeton Stephen Gundan johtaman puolustuslinjan käsittelyssä. Vain liukas nigerialainen Obi Ike pääsi tälläämään pari tulista laukasta, mutta Kalle Rönkkö hoiti molemmat kulmapotkuiksi.

- Eipä KPV:lla monta tekopaikkaa ottelussa ollut, myhäili Kari Virtanen.

RoPS luo hyvin paikkoja

RoPSilla paikkoja oli mässäilyyn asti, mutta sihdissä oli toivomista. Varsinkin joukkueen ikoni Zeddy Saileti pääsi pyssyttämään useasti hyvistä paikoista, mutta pallot viuhuivat pääasiassa yli ja ohi.

- Joukkue luo paikkoja riittävästi koko ajan. Meidän olisi pitänyt pystyä ratkaisemaan tämäkin peli jo avausjaksolla, sillä huippupaikkoja oli puolenkymmentä. Laidat olisi pitänyt saada parempaan käyttöön, Virtanen totesi.

Maalien jälkeen RoPS sai pelata Virtasen nimeämää "höynää" viimeiset 20 minuuttia. Pallo liikkui näppärästi mieheltä toiselle ilman että vierailija isommin näppäilyä häiritsi.

RoPSin kausi jatkuu ensi viikonvaihteessa Vaasan IFK:n vieraana. Sarjasta on pelaamatta seitsemän kierrosta.

- Pelit vaikenevat kun matsit vähenevät. Olemme harjoitelleet vielä viime viikon aika kovaa, joten se toivottavasti auttaa syksyn peleissä, Virtanen esitti.

Kokkolalaisten riveissä debytoi maalivahdin ohella Ghanasta viime hetken hankintana tullut keskikenttämies Ernest Affuli. Rovaniemellä hän erottui lähinnä kirkkaan keltaisista pelikengistään.

Valmentaja harmitteli kahta viime hetken takaiskua joukkueessa, kun parhaisiin maalitykkeihin kuuluva Demba Savage ja puolustaja Tuomas Kiiskilä sairastuivat lauantaina eivätkä päässeet reissuun lainkaan.

- Onneksi saimme vielä pitää toppari Abdoulie Corrin. Hän liittyy maanantaina Gambian maajoukkueen vahvuuteen, Halonen kertoi.