maanantai, 15 lokakuu 2007 11:29

Rönkön maali piti RoPS:n piikkipaikalla

Rovaniemen Palloseuran keskittymistä ei tunnu pieni kiire haittaavan. Pakkovoittojen edessä loppukauden Ykkösen piikkipaikastaan huolimatta pelaillut RoPS ehti Pallokentälle Atlantiksen vieraaksi vasta 40 minuuttia ennen kamppailun alkamista, mutta RoPS hoiteli kärkipaikkaansa varmistellen taisteluvoiton 2-1 (1-0)

Klikkaa!

Tämä takaa sen, että voitto ensi lauantaina Hämeenlinnassa tietää suoraa nousua Veikkausliigaan. Tasapelikin riittää jos KuPS jää JJK-pelissään tasoihin. Mikäli RoPS ja KuPS päätyisivät tasapeisteiin, nousun ratkaisee maaliero. Se on tällä hetkellä KuPSin eduksi kaksi maalia.

Pallokentän mieluisan myötätuulen muistaa pisimpään maalivahti Kalle Rönkkö, joka teki toistakymmentä vuotta kestäneen aikuisuransa ensimmäisen maalin. Rönkön osuma olikin huikea avauspotku ottelun 19. minuutilla.

- Maalivahdin on heitettävä osumat hyökkäyspäässä, jos kärkimiehet eivät onnistu, naureskeli valmentaja Kari Virtanen.

- Kun pallo kimposi vastustajan maalivahdin (Juha-Pekka Pantsu) yli, tuli maalin syntyminen mieleen. Osuma tuli hyvään paikkaan. Voitolla saimme nyt paineet takaisin KuPS:lle, Rönkkö myhäili.

Myötätuuli hyödynnettiin

RoPS:lla ei ollut missään vaiheessa avausjaksoa hätää. Pallo käväisi isäntien tolpassa jo kymmenen sekunnin jälkeen.

Sateen piiskaama Pallokentän nurmi aiheutti ongelmia taklaustilanteissa liukujen viedessä pitkälle, mutta iloisin kentän kosteasta pinnasta oli varmasti Rönkkö.

Rönkkö avasi 19. minuutilla pitkällä potkulla, joka kantoi etelän suunnasta puhaltaneessa myötätuulessa komeasti isäntien kenttäpuoliskolle asti.

Joku sanoisi, että Atlantiksen maalivahti iski jälleen RoPSia vastaan, kun isäntien torjuja Juha-Pekka Pantsu onnistui juoksemaan pompon lakipisteen alle ja kaiken lisäksi kompuroimaan.

RoPSin kärkimiehillä oli melkoinen homma juosta muun joukkueen tapaan onnittelemaan Rönkköä omalle rangaistusalueelle asti.

- Joskus junioreissa tein viimeksi maalin, mutta silloin kenttäpelaajana, Rönkkö muisteli.

Ote karkasi isännille

Tauon jälkeen Atlantis sai tuulen selkänsä taakse. Rönköllä olisi ollut rovaniemeläismaalilla hiki otsalla pelkistä torjuntahommista, mutta lisäksi sade alkoi tulla vaakasuorassa päin naamaa.

RoPS ja Rönkkö kestivät jakson puoliväliin asti, ja silloinkin Rönkkö esti hyvällä vastaantulollaan Obi Metzgerin maalinteon läpiajosta. Metzger ajautui pallon kanssa päätyyn ja löysi syötöllään takaviistosta Risto Salmen, jonka laukaus kimposi puolustajasta Rönkön yli rovaniemeläismaalin takanurkkaan.

- Menetimme otteen aivan turhaan, kun lopetimme pelaamisen. Rönkön maalin jälkeen meillä oli paikat myrkyttää koko peli, Virtanen harmitteli.

Tanakasta vastatuulesta huolimatta RoPS sai otteen takaisin. Nchimunya Mweetwa ei joutunut onnekseen kauaa harmittelemaan ohilaukaustaan 77. minuutilla hyvästä paikasta. Seuraavassa hyökkäyksessä Mweetwa pääsi pallon kanssa rangaistusalueelle kaatuen isäntien Tomi Nymanin vierellä.

Tällä kertaa komennot rankkarin ampumisesta olivat menneet perille, joten Dejan Godar ei työntynyt pilkun tuntumaan. Chanda Mwaba laukoi rankkarin varmaotteisesti verkkoon.

Päätöshetkillä nitrot olivat kuitenkin tarpeen RoPS:n penkillä. Isäntien Obi Metzger puski lopussa tolppaan.

Kertaalleen pallo oli jo saatu ohi väärään aikaan vastaan tulleen Rönkön, mutta nigerialainen vaihtomies Isa Ali putsasi pallon maalilinjalta.

Godar, Mwaba ja Antti Peura saivat varoitukset, mutta pelikieltoja RoPSilaisille ei tullut. Suurin takaisku oli Jarno Koiviston loukkaantuminen 2. jakson lopulla. Koivisto meni heti sunnuntai-iltana Lapin keskussairaalaan solisluuvamman takia. Kausi on hänen osaltaan ohi.

Pallo jäi Atlantikselle

Päätöskierroksella ensi lauantaina Hämeenlinnaan matkustava RoPS joutuu kovaan paikkaan, sillä isäntäjoukkue on pelannut putkeen 12 tappiotonta ottelua. Edellisen häviönsä FC Hämeenlinna koki heinäkuussa Rovaniemellä. RoPSin tappioton putki on muutaman viikon pitempi.

- Tarkoitus on ettei kausi jatku enää lauantain jälkeen, Rönkkö kuittasi lupaamatta kuitenkaan maalia.

Pallokentällä ruotsalaistuomari Johan Hamlin tarjosi pelipalloa Rönkölle muistoksi.